Njemačka

Njemačkoj prijete veliki financijski problemi

Njemačkoj do 2023. prijeti rupa u proračunu od oko 25 milijardi eura zbog usporavanja rasta gospodarstva zbog kojeg bi i prihodi od poreza mogli biti niži od predviđenog, pokazao je dokument ministarstva financija te države.
 
Napetosti na svjetskom tržištu i zabrinutost zbog Brexita već su primorale Njemačku da smanji svoja predviđanja rasta za ovu godinu s 1,8 na 1 posto.
 
"Ovo je poziv na buđenje"
 

Ugrožena najveća europska ekonomija

Njemačka vlada je drastično smanjila procjene rasta domaćeg gospodarstva za tekuću godinu, jer je strah od haotičnog Brexita i trgovinskih tenzija ugrozio najveću europsku ekonomiju. 

Prema najnovijim projekcijama, bruto domaći proizvod Njemačke će ove godine porasti po stopi od 1,0 posto, što je značajno niže u odnosu na projekciju rasta od 1,8 posto koju je vlada iznijela prošle jeseni, prenosi agencija AP. 

Zakon o useljavanju u Njemačku: Dva olakšavajuća elementa i jedna poteškoća

O novom Zakonu o useljavanju u Njemačku za Deutsche Welle je govorila Dr. Carola Burkert, ekspertica za migracije u Institutu za istraživanje tržišta rada u njemačkoj saveznoj Agenciji za rad.

Zakon o doseljavanju radne snage za mnoge na Balkanu zvuči kao ostvarenje sna. Veliki broj njih sanja o Njemačkoj, gdje će imati priliku raditi u svojoj struci i imati bolji život. Vidite li i vi to tako?

Rekordno niska nezaposlenost u Njemačkoj u 2018. godini

Broj nezaposlenih u Njemačkoj spustio se u prošloj godini na rekordno niskih prosječnih 2,34 milijuna unatoč blagom povećanju u prosincu, pokazali su u petak objavljeni službeni podaci

U prosincu je bez posla bio 2,21 milijun njemačkih građana, što je 23 tisuće više nego u prethodnom mjesecu, pokazuju podaci savezne agencije za zapošljavanje (BAA).

U odnosu na prosinac 2017. njihov je broj smanjen za 175 tisuća.

 

Optužuju poslodavce, a “zaborave” reći da su lagali, da kockaju, piju...

Sve više radnika iz BiH posao traži u Njemačkoj. No i u uređenoj zemlji poput Njemačke ima, nažalost, poslodavaca koji ne isplaćuju plaće i zakidaju radnike za brojna prava. Vijesti o radnicima koji su prevareni posljednjih mjeseci često su punile novinske stupce, kružile po portalima, piše Večernji list BiH. One koji su planirali otići upozoravalo se da ne nasjedaju na prijevare i da dobro paze što potpisuju.

Nakon što su donijeli novi zakon, Njemačka podigla i plaće radnicima

Realne plaće u Njemačkoj porasle su u trećem tromjesečju 1,5 posto, najsnažnije u posljednje dvije godine, što govori da je potrošnja domaćinstava nastavila podupirati ekonomiju u drugoj polovici godine. Nominalne plaće u tromjesečnom razdoblju od srpnja do rujna porasle za 3,6 posto u usporedbi s godinom ranije, najsnažnije od drugog tromjesečja 2011. godine, pokazuju podaci državnog zavoda za statistiku, prenosi Radiosarajevo.ba.

Građani BiH s nestrpljenjem očekuju najavljene olakšice za dobivanje radnih viza za Njemačku

"Supruga ima stalan posao, ja povremeno radim, nešto i zaradim, ali sve to nije ni blizu dovoljno da ‘spojimo kraj s krajem', da djetetu osiguramo normalno djetinjstvo i da se ‘izvadimo' iz dugova i kredita. Ovako više ne može”, kaže Alen. Ovaj 42-godišnji tekstilni tehničar razmišljao je što i kako, pa se nedavno odlučio prekvalificirati za varioca.

Pretplati se na RSS - Njemačka