Njemačka

Njemačke tvrtke vape za radnicima, a neki nude 1000 eura onome tko im nađe radnika!

U Njemačkoj još uvijek ima oko milijun slobodnih radnih mjesta. Poslodavci kažu da – nema dovoljno kandidata za posao. U Njemačkoj nikada poslije ujedinjenja nije vladala tako velika potražnja za radnom snagom. Špigel u svom online-izdanju piše: Na radiju, na plakatima, na internetu, tvrtke vape za novim zaposlenim. Čitavo gospodarstvo je u poletu, izvoz cvjeta. Mnogi Nijemci troše novac u trgovinama. Raspoloženje među tgvrtkama je dobro kao rijetko kada.

Nijemci kažnjavaju ako ostanete bez goriva, Švicarci ako prekasno puštate vodu u zahodu

U svakoj zemlji možete naći neobične, arhaične, smiješne zakone s apsurdnim ograničenjima i propisima kojih se malo tko ili nitko ne pridržava, ali su i danas na snazi kao zaboravljeni relikti nekih drugih vremena. Grupa entuzijasta s američkog Sveučilišta Olivet Nazarene nedaleko od Chicaga nedavno je sakupila i objavila stotinjak ovakvih uvrnutih, zbunjujućih i čudnih, a još važećih zakona.

Za pet godina 'bauštele' u Njemačkoj zaradite mirovinu 600 KM veću nego kod nas za cijeli radni vijek

Kako trenutno stvari stoje u Njemačkoj,najvećoj svjetskoj ekonomiji  i jednoj od najbogatijih zemalja svijeta, kazuje podatak da ta zemlja u ovom trenutku traži više od milijuna radnika koji bi popunili radna mjesta i tako dodatno 'pogurali' ionako moćnu njemačku ekonomiju. Da, zaista impresivno zvuči podatak o tolikoj potrebi za radnim mjestima dok se kod nas ali i u našem susjedstvu ili regiji po tim pitanjima ne događa ništa značajno. piše ABCportal.info.

Mladi Marko iz Tomislavgrada skužio da u Njemačkoj nije lako živjeti i vratio se kući

Nakon završene srednje škole i bez velikih šansi za pronalazak posla u rodnom Tomislavgradu Marko Bagarić se odlučuje na odlazak u Njemačku u namjeri da pronađe posao i nastavi život. Vremenom shvaća da ova razvijena zemlja možda i nije za njega. Piše DW.

U Njemačkoj otvoreno više od milijuna radnih mjesta, a ovo su najtraženija zanimanja

Stručnjaci procjenjuju da veliku potražnju za stručnom radnom snagom neće biti moguće pokriti pojačanim useljavanjem iz zemalja Europske unije.

U Njemačkoj potražnja za radnom snagom i dalje raste tako da je u trećem kvartalu ove godine bilo otvoreno 1.097.600 radnih mjesta, što je 175.000 više nego u istom razdoblju prošle godine, priopćio je u ponedjeljak Institut za istraživanje rada (IAB), koji djeluje u sklopu Saveznog ureda za zapošljavanje.

Nezaposlenost u Njemačkoj najniža od 1990. godine, posla na sve strane

Stopa nezaposlenosti u Njemačkoj u listopadu je pala na 5,4 posto, jer je plodno tržište rada u najjačoj europskoj ekonomiji iskoristilo tradicionalni jesenji porast zaposlenosti, navodi se u službenim podacima objavljenim u četvrtak.

Agencija za zapošljavanje Njemačke priopćila je da je broj ljudi koji su nezaposleni u prošlom mjesecu bio 2,389 milijuna. To znači da je broj prvi put pao ispod 2,4 milijuna ljudi, još od ujedinjenja Njemačke 1990. godine.

 

Njemačka će godinu završiti sa 14 milijardi eura viška u blagajni

Njemački bi proračunski višak za 2017. godinu mogao iznositi 14 milijarda eura, izvijestio je u subotu časopis Spiegel, dodajući da će on omogućiti širi pregovarački prostor za konzervativni blok kancelarke Angele Merkel u sklopu pokušaja da osnuje novu koaliciju sa Zelenima i sa Slobodnim demokratima. 
 
Na brojku je utjecao solidan ekonomski rast i povećanje prihoda od poreza, piše Spiegel. 
 

Njemačka ipak demantirala: Nema ukidanja radnih viza za BiH

Veleposlanstvo Njemačke u BiH demantiralo je natpise Dnevnog avaza u kojima se navodi da će u Republici Njemačkoj od 1.1.2018. godine primjenjivati novi zakon o zapošljavanju, po kojem će se svi građani moći zaposliti pod istim uvjetima, kao i građani EU. "Informacije da od 1.1.2018 na snagu treba da stupi novi zakon koji omogućava da se državljani zemalja koje nisu članice Europske unije u državama Europske unije zapošljavaju pod istim uvjetima kao EU državljani nisu točne.

Njemačka: Za bh. građane od Nove godine neće biti potrebne radne vize?

Zbog promjene zakona o zapošljavanju u Njemačkoj do daljnjeg je obustavljeno zapošljavanje građana s područja  Balkana. U ovom trenutku građani bez putovnica EU neće moći da se zaposle, a ovo vrijedi za građane sa srbijanskim, bh. i makedonskim putovnicama, bez obzira na to za koji posao žele aplicirati, piše Dnevni avaz. Ovo se odnosi na sve poslove, bez obzira na to da li želite aplicirati kao medicinar, građevinar, spremačica ili nešto drugo.  Od 1.1.2018.

Pretplati se na RSS - Njemačka