Njemačka

Hrvati koji su u Njemačku otišli trbuhom za kruhom uskoro bi se mogli naći u problemima

Sve su češća upozorenja o problemima s kojima se suočava njemačko gospodarstvo, a nakon što su objavljeni najnoviji pokazatelji, čini se da bi najmoćnija europska ekonomija mogla kliznuti u recesiju. Ekonomski analitičar Damir Novotny za Glas Slavonije potvrđuje da se njemačka industrijska proizvodnja nalazi u kontrakciji. On podsjeća i na nedavno objavljene rezultate minhenskog IFO instituta, piše Novac.hr.

Erceg pobjegao iz zatvora u Njemačkoj, traže ga helikopteri i psi

Srbin Aleksandar Erceg pobjegao je sinoć iz zatvora u Bochumu u Njemačkoj. Kako piše Blic, 42-godišnji Erceg preskočio je ogradu visoku pet metara. Za njim je raspisana tjeralica, a u potrazi sudjeluju i helikopteri te psi tragači. Njemački mediji Ercega opisuju kao vitkog muškarca visokog oko 1,75 metara. Ima smeđe oči i smeđu kosu dužine do ramena. Na obje nadlaktice ima tetovaže. Zasad se smatra da nije imao pomagača, prenosi njemački portal Waz. 

Recesija na vratima: Završilo 'zlatno doba' Njemačke

Aktivnosti u njemačkom gospodarstvu pale su u drugom tromjesečju u okruženju trgovinskog rata SAD-a i Kine i prijetnje izlaska Velike Britanije iz Europske unije bez dogovora, pokazuju u srijedu objavljeni službeni podaci. U razdoblju od travnja do lipnja njemački bruto domaći proizvod (BDP) skliznuo je 0,1 posto u odnosu na prethodna tri mjeseca kada je porastao 0,4 posto, izvijestio je državni statistički ured Destatis.

Njemačka objavila u kojim se pokrajinama dobro živi, a gdje lošije

Njemačka objavila u kojim se pokrajima dobro živi, a gdje lošije. U jednoj 23 posto ljudi živi na rubu siromaštva

Od svih njemačkih saveznih pokrajina žitelji Bremena su najviše izloženi opasnosti pada u siromaštvo, a još uvijek je puno veći rizik osiromašenja na istoku zemlje, proizlazi iz statistika koje je u četvrtak objavio Savezni statistički ured u Wiesbadenu

Njemačko gospodarstvo u silaznoj putanji, pesimizam opet vlada

Očekivanja poslovnih čelnika u Njemačkoj ponovo su pogoršana u lipnju, treći mjesec zaredom, izvijestio je u ponedjeljak ekonomski institut Ifo, čije izvješće potkrepljuje očekivanja o padu aktivnosti u najvećem europskom gospodarstvu u drugom tromjesečju

Ifov indeks poslovne klime pao je u lipnju za 0,3 boda u odnosu na prethodni mjesec, na 97,4 boda.

Njemačkoj nedostaje 60.000 vozača: Poslodavci ih traže i po parkiralištima

Njemačkoj prijeti kolaps u logistici i trgovini jer poslodavcima u toj zemlji nedostaje između 45.000 i 60.000 vozača kamiona, pišu tamošnji mediji te dodaju kako bi se uskoro mogao dogoditi crni scenarij a police supermarketa mogle bi postati prazne, piše ZDF.  - Špediteri očajnički traže nove ljude, čak i na parkiralištima. Nalazimo se na rubu kolapsa u opskrbljivanju i logistici.

Od 1. lipnja u Njemačkoj na snagu stupa nekoliko novih zakona

Što će se promijeniti 1. lipnja 2019. u Njemačkoj ? Nekoliko novih zakona, propisa i promjena stupa na snagu u novom mjesecu i imaju izravan utjecaj na živote mnogih ljudi, javljaju njemački mediji, prenosi Croexpress.eu.

Evo pregleda najvažnijih promjena u lipnju 2019. u Njemačkoj:

Električni skuteri

Njemačka hitno treba više od milijun radnika: Evo za kojim zanimanjima je najveća potražnja

U prvom kvartalu 2019. u Njemačkoj je bilo nepopunjeno 1,38 milijuna radnih mjesta, što je gotovo 200.000 više nego u istom razdoblju prošle godine, priopćila je u utorak Savezna agencija za zapošljavanje navodeći da je najveća potražnja i dalje za kvalificiranim radnicima srednjoškolskog obrazovanja.

Njemačke obiteljske tvrtke rastu brže nego velike kompanije na burzi

Njemačke obiteljske tvrtke proteklih su godina rasle znatno brže nego velike kompanije čije su dionice u sastavu DAX indeksa Frankfurtske burze, pokazala je analiza instituta Leibniz Center for European Economic Research (ZEW).

Broj zaposlenih u 500 najvećih obiteljskih poduzeća porastao je za 27 posto u razdoblju od 2007. do 2016. godine, na 2,54 milijuna, prema analizi koju svake dvije godine naručuje zaklada za obiteljska poduzeća.

Njemačka traži dobavljače u regiji i u 2019. godini

Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana nastavlja se i u 2019. godini, a novi događaj bit će održan u Dortmundu 6. lipnja, izvještava Indikator.ba. 

U okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastat će sa njemačkim tvrtkama koje su u potrazi za dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. 

Pretplati se na RSS - Njemačka