Palačinke

Bez jaja: Recept za fine palačinke pune proteina koje se lako okreću u tavi

Američke palačinke deblje su od klasičnih europskih palačinki, imaju manji promjer te se lakše okreću u tavi. Povrh svega, mogu se pripremiti u vrlo kratkom roku od tek tri sastojka.

Veganske palačinke ne sadrže jaja, ali unatoč tome obiluju bjelančevinama. Zobene pahuljice su, naime, dobar izvor proteina, a pogotovo u kombinaciji s biljnim mlijekom od soje. Sočnost i slatkoću im daju zrele banane.

Donosimo vam najlakši recept za američki tip palačinki bez jaja i glutena, koje će biti gotove začas.

Trik s kojim vam palačinke više nikada neće ispasti žilave

Palačinke su jedan od najčešće spravljanih deserata, brzo su gotove i smjesu je vrlo jednostavno napraviti. Ipak, mnogima se dogodi da im palačinke ispadnu žilave, ali uz trik koji vam otkrivamo to se više nikada neće dogoditi.

U receptu prema kojem većina nas radi smjesu za palačinke piše da se jaja stavljaju cijela u smjesu, ali razdvojite li bjelanjak i žumanjak, dobit ćete nikad mekanije i rahlije palačinke.
 

Jeftin ručak koji možete završiti za 5 minuta

Ne znate što biste kuhali ili si ponijeli kao užinu za posao? Poslužite se malim trikom i ukusno jelo završite za svega pet minuta.

Napunute tortilju zdravim, ukusnim i svježim namirnicama koje će vas zasititi i dati vam dovoljno energije za ostatak dana. 

Obrok će biti gotov začas ako se poslužite gotovim tortiljama te grahom iz konzerve. 

Pretplati se na RSS - Palačinke