Parlament FBiH

Dnevni red konstituirajuće sjednice usvojen bez SDA i HDZ-a

Novoizabrani zastupnici u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH sukobili su mišljenja već prilikom rasprave o dnevnom redu konstituirajuće sjednice federalnog organa zakonodavne vlasti.

Predsjedatelj Zastupničkog doma Parlamenta Federacije BiH Edin Mušić konstatirao je nakon pauze kako je 95 od 98 zastupnika prihvatilo mandate u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH, prenosi Klix.

U utorak konstituirajuća sjednica Parlamenta FBiH

Konstituirajuća sjednica novog saziva Zastupničkog doma Parlamenta FBiH bit će održana u utorak, 27. studenog, u 11 sati, priopćeno je nakon današnjeg konzultativnog sastanka predstavnika političkih stranaka, održanog u zgradi Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Središnje izborno povjerenstvo dostavilo je u službu Zastupničkog doma certifikate za sve zastupnike koji su osvojili mandate.

Zastupnički dom odobrio najveći proračun u povijesti FBiH

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine odobrio je većinom glasova proračun FBiH za 2018. godinu, koji je Federalna vlada predložila u iznosu od 2,88 milijardi KM. Nominalno, to je najveći dosadašnji proračunski iznos u Federaciji BiH. Da bi proračun postao operativan, podršku mora dati i Dom naroda, čija je sjednica najavljena za petak.

Dogovoreno da idućih dana oba doma Parlamenta FBiH razmatraju proračun za 2018.

Otklonjen je zastoj u radu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine. Oba doma će razmotriti ovogodišnji federalni proračun, Zastupnički dom u srijedu na izvanrednoj sjednici, a Dom naroda u petak. To su izjavili novinarima akteri sastanka - predstavnici kolegija oba doma i Federalne vlade- održanog poslije podne u sjedištu Federalnog parlamenta. 

Prekinuta sjednica Zastupničkog doma: HDZ/HNS nije došao

Izvanredna sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine završena je jer većina zastupnik nije podržala predloženi dnevni red u kojem su, među ostalim aktima, bili kandidirani proračun FBiH za iduću godinu i novi federalni zakon o mirovinskom i invalidskom osiguranju. Za dnevni red je glasovalo 48 zastupnika od neophodnih 51, protiv je bilo 14, a suzdržanih 11. ''Za'' su bili zastupnici SDA, SBB-a, BPS-a i A-SDA, Demokratska fronta je bila suzdržana ili protiv, Stranka za BiH suzdržana, dok je SDP glasovao protiv.

Rasprava u Parlamentu FBiH: Sve što ima naziv 'hrvatsko' i 'Herceg Bosna' treba brisati iz naziva

Klub zastupnika koalicije predvođene HDZ-om BiH zatražio je polusatnu pauzu na sjednici Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nakon što se usprotivio zaključku SDP-a BiH, kojim se predlaže brisanje svih etničkih prefiksa iz naziva javnih poduzeća i poduzeća s većinskim državnim kapitalom u kojima prava upravljanja vrši Vlada FBiH, piše N1. ''Imajući u vidu da je Ustavni sud BiH 2000.

Pretplati se na RSS - Parlament FBiH