Pčelari

Skup hercegovačkih pčelara u Mostaru

Hercegovački pčelari okupili su se u subotu, 16. studenoga, u Mostaru na stručno-edukativnom skupu 'Peti dani hercegovačkog meda'. 

Glavna svečanost skupa održana je u Hrvatskom domu herceg Stjepan Kosača, nakon čega su uslijedila stručna predavanja. 

Organizator 'Petih dana hercegovačkog meda' je Udruga pčelara 'Matica' Mostar u suradnji s Agronomskim i prehrambeno-tehnološkim fakultetom Sveučilišta u Mostaru, Savezom pčelara HNŽ i Savezom pčelara FBiH. 

Pčelari u FBiH dobili jedinstveni Registar pčelara i pčelinjaka

U Federalnom zavodu za poljoprivredu u Sarajevu jučer je održana prezentacija Registra pčelara i pčelinjaka Federacije BiH koji vodi i održava Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva u suradnji s općinama Federacije BiH a na osnovi Pravilnika o pčelarstvu.

Ministarstvo je razvilo poseban softver za podršku Registru, koji je jučer predstavljen te je provedena obuka korisnika aplikacije, odnosno općinskih službenika koji već rade na registraciji poljoprivrednih imanja i klijenata Federacije BiH. 

Obitelj Šperac od svojih pčelinjaka napravili super poduzetničku priču

Posjet Livnu i ovoga puta dovela nas je do jedne pozitivne, ali i zanimljive priče. Nedaleko od samog centra grada u kući obitelji Šperac, zatekli smo pravu malu pčelarsku oazu. Kreativno i do najsitnijeg detalja tematski uređen prostor, odaje dojam sklada prirode i čovjeka. Upravo na takav način žive Mirando i Slavica, mladi bračni par koji nas je dočekao i uz čašicu, dvije, medovače koju su sami proizveli, ugostio u vlastitoj kući.

Pretplati se na RSS - Pčelari