Pelješki most

Pelješac vs. Neum: Koliko je vozila prešlo preko novog mosta, a koliko je to rasteretilo promet kroz Neum?

Prošla su nešto više od tri mjeseca otkako je otvoren Pelješki most koji spaja dva dijela Hrvatske i zaobilazi Neumski koridor. Pa kakav je promet - Pelješac vs. Neum?

Pelješki most je otvoren! Rimčeva Nevera i Niko Pulić prvi pojurili obasjani vatrometom

Most čija je cjelokupna čelično-betonska konstrukcija ispod i iznad vode zajedno teška kao 30 Eiffelovih tornjeva, najveći je hrvatski infrastrukturni projekt financiran iz EU-ovih fondova s bespovratnih 357 milijuna eura (85 posto troškova), a na njemu je tijekom deset godina radilo nekoliko vlada.

Nevera Mate Rimca će prva preći Pelješki most 26. srpnja

Prvi automobil koji će na svečanom otvorenju 26. srpnja oko 22 sata prijeći Pelješki most bit će Rimac Nevera, najmoćniji električni automobil današnjice, koji je proizveden u tvrtki Rimac Automobili, a na mostu će se susresti s automobilom trostrukog europskog prvaka Nike Pulića.

Nevera će krenuti s jedne strane mosta, a auto proslavljenog hrvatskog automobilista, čija je konstrukcija napravljena u Hrvatskoj, s druge strane i prolazit će kroz vatromet.
 

Razriješena jedna od dviju posljednjih nepoznanica: Evo kako će se službeno zvati Pelješki most

Jedna od dviju posljednjih nepoznanica oko Pelješkog mosta razriješena je - poznato je njegovo službeno ime. U posljednjih godinu dana u javnosti su predlagana mnogobrojna imena za most – Oliver Dragojević, Libertas, Marko Polo, Most Domovine, Most Europe, Most hrvatske cjelovitosti i slično.

Otvaranje Pelješkog mosta će malo kasniti? Evo kada će se pustiti promet

- Po sadašnjim planovima i dinamici izvođenja radova, promet preko mosta bi mogao biti pušten negdje u drugoj polovini srpnja, kada budu završeni radovi na pristupnim cestama – otkriva Jeroslav Šegedin

Pelješki je most, prema najavama, trebao biti otvoren za promet do početka turističke sezone u lipnju. No kako se trenutačno čini, prvi automobili preko njega će prijeći tek potkraj srpnja. Dovršen most čeka pristupne ceste na Pelješcu, čija se izgradnja oduljila.

Hrvatske ceste: "Pelješki most nije pretrpio nikakva oštećenja, izgrađen da može izdržati i snažniji potres"

 Područje Dubrovnika i Pelješca dobro se zatreslo u potresu koji je pogodio Hercegovinu, ali most Pelješac nije pretrpio nikakva oštećenja, potvrđeno je za Jutarnji list iz Hrvatskih cesta.

Most Pelješac je projektiran i izgrađen da može izdržati potres od oko sedam stupnjeva. Ni na ostalim objektima na gradilištu ceste preko Pelješca nisu utvrđena oštećenja.

 

Pelješki most ekspresno prošao tehnički pregled: Utvrđeni samo manji nedostaci

Tehnički pregled Pelješkog mosta koji je jučer počeo već je završen!   Iz Hrvatskih cesta, investitora radova na mostu, kažu da su o tehničkom pregledu po prvoj građevinskoj dozvoli projekta Cestovna povezanost s južnom Dalmacijom, a koji podrazumijeva Pelješki most, zaprimili službeni zapisnik.   U HC-u navode da su se na pregledu, sukladno propisanim procedurama i pravilima, provjeravala sva potrebna gradilišna dokumentacija i dokazi kvalitete ugrađenih materijala kao i stanje na samom gradilištu.

Nema nikakvog kvara na brodu koji prevozi posljednje elemente za Pelješki most, malo je uranio pa je na čekanju

Iako brod koji iz Kine prevozi čelične elemente za Pelješki most kasni, radovi na samom mostu teku predviđenom dinamikom i prvi automobili preko Neretvanskog kanala mogli bi proći već u ožujku naredne godine, piše Slobodna Dalmacija. 

Pretplati se na RSS - Pelješki most