Pevec

Gotovo je: Trgovački lanac Pevec od danas je i službeno Pevex

Popularni trgovački lanac Pevec danas je prekršten u Pevex. Uprava na čelu s Juricom Lovrinčevićem odlučila se na rebranding kompanija kako bi se odmaknuli od bivšeg vlasnika, Zdravka Peveca koji je jučer počeo služiti zatvorsku kaznu zbog makinacija koje je počinio dok je bio šef i vlasnik Peveca.

Trgovački lanac Pevec mijenja ime, evo kako će se zvati od četvrtka

Tgovački div Pevec u četvrtak će u Zagrebu predstaviti novo ime i novi vizualni identitet. Danica ekskluzivno otkriva detalje te preobrazbe koja se priprema već godinu dana, a čelnici tvrtke odlučili su je provesti zbog negativnog PR-a. Obitelj Pevec je prije tri godine odbila ponudu od sedam milijuna kuna kako bi povukla sve tužbe zbog korištenja imena, stiliziranog pijetla i slogana Kupujte s osmijehom.

Ako se ne pojavi u zatvoru za Pevecom će raspisati tjeralicu

Zdravko Pevec, posrnuli tajkun kojem je u ožujku prošle godine Vrhovni sud pravomoćno odredio da mora odslužiti 10 mjeseci zatvorske kazne zbog zloupotrebe položaja u poslovanju, te 400 tisuća kuna sudskih troškova i 3,9 milijuna kuna tvrtki, nije uspio ishoditi odgodu zatvorske kazne zbog pogoršanog zdravlja i uskoro će se morati javiti na izvršenje kazne.

Ako se ne pojavi u zatvoru, bjelovarski Županijski sud policiji će naložiti raspisivanje tjeralice za Zdravkom Pevecom.
 

Pevec ulaže 40 milijuna kuna i otvara radna mjesta: Novi prodajni centar prostirat će se na 5.000 četvornih metara

Trgovački lanac Pevec sklopio je ugovor za izgradnju novog prodajnog centra u Vinkovcima vrijednog 40 milijuna kuna, koji bi trebao biti otvoren krajem ljeta, objavili su u utorak iz Peveca.

Centar će graditi poduzeće Projektgradnja, a otvorenje se očekuje krajem ljeta ove godine.

'Mogu mi sve uzeti. I imovinu i novac, zdravlje su mi već uzeli'

Zdravku Pevecu je odbijen zahtjev prema društvu Pevec d.d. da je autor djela “kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec

Iznenađen sam i šokiran. Ovo nije kraj. Bio bi presedan da mi netko uzme prezime, rekao je Zdravko Pevec. Visoki trgovački sud potvrdio je presudu Trgovačkog suda u Zagrebu kojom je Pevecu odbijen zahtjev prema društvu Pevec d.d. da je autor djela “kupujte s osmijehom”, stiliziranog pijevca i vizualnog identiteta utemeljenog na osobnom imenu Pevec.

Pevec ostvario rekordnu dobit, šef uprave najavio: Mijenjamo ime!

Trgovački lanac Pevec u 2018. godini je ostvario neto dobit od 139,6 milijuna kuna, što je rast u odnosu na godinu ranije kada je iznosila 111 milijuna kuna, a ukupni su prihodi iznosili 1,95 milijardi kuna, istaknuto je u četvrtak na konferenciji za novinare, na kojoj je najavljeno i da se razmišlja o promjeni imena tvrtke

Pevec sve jači: Pogledajte što će sve izgraditi ove godine

Pevec je potpisao ugovor o izgradnji prodajnog centra u Vukovaru s brodskom Projektgradnjom, članicom Fortenova grupacije. Novi prodajni centar prostirat će se na gotovo 5000 četvornih metara, a otvorenje je predviđeno za 1. listopada ove godine

Novi prodajni centar prostirat će se na gotovo 5000 četvornih metara prostora, a otvorenje je planirano za 1.listopada ove godine u vukovarskoj Kudeljarskoj ulici, priopćili su iz Peveca.

'Ljudi me zove, pišu: Zdravko, šalji broj računa, šalji IBAN...

Užarili su se telefoni, što od poruka, što od poziva Višnji i Zdravku Pevecu nakon što su javno zavapili da im “građani Hrvatske posude po jednu kunu kako bi mogli platiti 4,3 milijuna kuna temeljem pravomoćne presude za zloporabu povjerenja”.

Posrnuli poduzetnički par i dalje, kako piše Jutarnji list, ne može doći k sebi od šoka zbog presude koju smatra nepravednom i zbog koje će do smrti dokazivati svoju nevinost.

Vrhovni sud potvrdio presudu: Zdravko Pevec ide u zatvor!

Vrhovni sud potvrdio je presudu Županijskog suda u Bjelovaru prema kojoj su Zdravko i Višnja Pevec krivi za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i u siječnju 2015. godine osuđeni na zatvorske kazne

Zdravku Pevecu, podsjetimo, izrečena je jedinstvena kazna zatvora u trajanju od dvije godine i deset mjeseci. Pri tomu, polovica kazne preinačena je u uvjetnu, a kako mu se priznaje i šest mjeseci koje je proveo u pritvoru, preostaje mu još oko 11 mjeseci zatvorske kazne.

Pretplati se na RSS - Pevec