Plaće

Kupovina 'na teku' godinama je jedan od simbola kupovine u BiH

Kupovina “ na teku” godinama je jedan od simbola kupovine u BiH. Loša financijska situacija mnoge je na to prisilila pa se na dug uzimaju raznji proizvodi i onda se kada se isplati mjesečna plaća ili mirovina dug se izmiruje, piše Večernji list BiH. Nažalost, sve je više slučajeva da kupci nikad ne izmire svoj dug. U jednoj trgovini spominju nam dužnike koji datiraju čak i iz prošlog stoljeća. 

Proizvodi na dug

Prosječna neto plaća u Zagrebu iznosi 6.977 kuna

Prosječna neto plaća zaposlenih u Zagrebu za svibanj je iznosila 6.977 kuna, što je nominalni porast na mjesečnoj razini za 1,4 posto, a na godišnjoj za 6,2 posto, pokazuju podaci Gradskog ureda za strategijsko planiranje i razvoj grada Zagreba. 

Prosječna je mjesečna plaća za svibanj ove godine, naime, bila 99 kuna viša nego za travanj, a 408 kuna viša nego za svibanj prošle godine. 

Prosječna plaća u Sloveniji dosta viša nego u Hrvatskoj: Liječnici među najplaćenijima

Po podacima slovenske statistike, najviša je prosječna neto plaća bila isplaćena u opskrbi električnom energijom u plinom, u visini od 1.498 eura.

Prosječna neto plaća u Sloveniji za ovogodišnji lipanj je iznosila 1.045 eura, što je u odnosu na svibanj realni pad za 0,5 posto, objavio je slovenski statistički ured. 

U odnosu na prošlogodišnji lipanj, pak, prosječna je neto plaća bila veća za 2,6 posto. 
 

Više od pola milijuna osoba u BiH prima neto plaću manju od prosječne

Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim subjektima u BiH za travanj 2017. iznosila je 839 KM, što pokazuje nominalan pad za 1,7 posto u odnosu na prosinac 2016., objavila je Agencija za statistiku BiH. Prosječna mjesečna isplaćena neto plaća za travanj 2017. u odnosu na isti mjesec prošle godine nominalno je veća za jedan posto. Najveća plaća bila je u sektoru financijske djelatnosti i djelatnosti osiguranja te je iznosila 1482 KM. Tu plaću primalo je oko 16.000 osoba.

Pretplati se na RSS - Plaće