Plitvice

Cijene ulaznica na Plitvicama u novoj ljetnoj sezoni penju se na 300 kuna

Ulaznica u Nacionalni park Plitvička jezera za odraslu osobu u špici sezone 2018. godine iznosila je 180 kuna. Prošle godine cijena te karte skočila je na 250, a ovo ljeto ulaznice idu i na 300 kuna. Ulaznica za djecu od 7 do 18 godina u najfrekventnijim mjesecima iznosi 120 kuna, piše Dnevnik.hr

Četveročlana obitelj koja poželi ovo ljeto otići na izlet na Plitvice platit će 840 kuna.

Plitvice: Izgorio turistički kompleks Etno House, na terenu bile čak 22 cisterne i 56 vatrogasaca

Središnji objekt turističkog kompleksa Etno House u Plitvica Selu u potpunosti je izgorio u jučerašnjem požaru kao i štala u obližnjem selu Vrpile kod Korenice, rekao je u nedjelju županijski vatrogasni zapovjednik Hrvoje Ostović.

Nadljudskim naporom 56 vatrogasaca sa 22 cisterne na obje lokacije zaustavljeno je širenje požara na obližnje kuće. Policijski očevidi tijekom dana trebali bi potvrditi sumnje na grom kao uzrok požara, u Vrpilima sigurno, a vjerojatno i u Plitvica Selu, rekao je Ostović Hini.

"Tko nema rezervaciju, bio on iz obližnjeg Slunja ili iz Australije, neće moći ući"

Ravnatelj Nacionalnog parka Tomislav Kovačević podsjeća da su prevelika posjećenost, preizgrađenost i odvodnja velika ekološka prijetnja Parku, zbog čega je UNESCO zaprijetio da se stanje mora poboljšati kako bi Plitvička jezera ostala na listi svjetske prirodne baštine, na kojoj su punih 40 godina.

Plitvice ograničavaju dnevni broj posjetitelja

Plitvička jezera će u jednom danu moći posjetiti između 8.500 do 10.000 turista, a rezervacija se vrši online, prenosi B92. Ulaznice za ovaj hidrografski fenomen je moguće kupiti samo putem interneta, dakle online i to po cijeni od 60 do 100 kuna što je cijena za odrasle, dok je cijena ulaznica za djecu stariju od sedam godina nešto niža (od 25 do 45 kuna). Cijena ulaznice za Plitvička jezera varira od toga radi li se o radnom danu ili prazniku. Putem interneta se kupuje kupon koji se na blagajni mijenja za ulaznicu.

Planirate na Plitvice? Odsad je samo jedan način na koji možete kupiti ulaznice

Ulaznice za Nacionalni park Plitvička jezera mogu se kupiti isključivo na internetu, a kako bi se izbjegle gužve broj individualnih posjetitelja u jednom danu ograničen je na 8 i pol do 10 tisuća.

Plitvice nude sve više sadržaja i potvrđuju se kao jedan od najjačih hrvatskih turističkih aduta. Na Plitvicama nema gužve na parkiralištu, ali zato ima pred blagajnama.

 

Tražite posao? Plitvička jezera traže čak 460 radnika

Nacionalni park Plitvička jezera raspisao je natječaj za zapošljavanje na određeno vrijeme za ukupno 460 radnika, koje kani angažirati tijekom turističke sezone, izvijestili su u srijedu iz te javne ustanove. Prijem u radni odnos se odnosi na ovogodišnju turističku sezonu, natječaj je objavljen danas u Narodnim novinama, a rok za podnošenje prijava je osam dana, zaključno sa 7. veljače.

Planirate ovo ljeto na Plitvice? Jedna ulaznica čak 250 kuna!

Od travnja ulaznica za Plitvička jezera za odrasle poskupljuje sa 110 na 150 kuna. U studenome, prosincu, siječnju, veljači i ožujku cijene ostaju iste, a tijekom dva ljetna mjeseca posjet Nacionalnom parku će, po običaju, biti najskuplji; umjesto 180 kuna, ulaz će svi koji dođu do 16 sati plaćati čak 250 kuna, javlja Večernji. 
Odlukom novog ravnatelja Tomislava Kovačevića uvodi se i novost, jeftinije karte za one koji Plitvice odluče posjetiti u popodnevnim satima. 

 

Lički hamburger i dalje je hit, a još nitko nije uspio pojesti tri komada

Jeste li znali da na Plitvičkim jezerima, tik uz cestu, postoji – skijalište? Oznaka s pet olimpijskih krugova, taman na cesti D1, pokazuje na mjesto koje je manje od minute vožnje. Kao da smo u Kranjskoj Gori. Drvene kućice, odlagališta za skije, vučnica. I Vučnica, bistro. Restoran. Bez toga nema na skijanje, pa to je glavna stvar.

Pretplati se na RSS - Plitvice