Podravka

Grupa Podravka lani ostvarila 248,5 milijuna kuna dobiti

Grupa Podravka je u 2020. poslovala s neto dobiti od 248,9 milijuna kuna, što je 12,3 posto više u odnosu na godinu ranije, objavili su u petak iz te prehrambene kompanije, istaknuvši da je to ponajprije rezultat organskog rasta, uz istodobnu kontrolu operativnih troškova.

Prihodi od prodaje Grupe istodobno su porasli za 93,8 milijuna kuna ili 2,1 posto, na 4,5 milijardi kuna. Na kretanje prihoda od prodaje, kako ističu, utjecao je rast obaju poslovnih segmenata, Prehrane i Farmaceutike.

Andrej Plenković položio temeljni kamen za tvornicu Podravke na rubu Mostarskog Blata u Hercegovini

Hrvatski premijer i predsjednik Doma naroda Parlamenta BiH položili su u petak temeljni kamen za buduću tvornicu Podravke kod Mostara koja bi trebala prerađivati voće i povrće koje se tamo već nekoliko godina uzgaja uz potporu te vodeće hrvatske kompanije.
Andrej Plenković, koji je postavio kapsulu u temeljni kamen buduće tvornice Podravke, pohvalio je ovu investiciju.

Podravka Grupa nastavila sa snažnim rastom: Ostvarila 221,6 milijuna kuna neto dobiti

Grupa Podravka je u 2019. povećala prihode od prodaje za 4,2 posto, na 4,41 milijardu kuna, te ostvarila 221,6 milijuna kuna neto dobiti, što je 7,7 posto više u odnosu na godinu ranije, objavili su u petak iz te kompanije.

Grupa Podravka nastavila je s uspješnim poslovanjem i u 2019. godini. Ostvarena neto dobit od čak 221,6 milijuna kuna rezultat je prvenstveno organskog rasta, bez izvanrednih utjecaja, navodi se u priopćenju.

Podravka počela otkup pšenice po cijeni od 0,90 do 1,25 kuna po kilogramu

Podravka je u subotu počela s otkupom ovogodišnjeg uroda pšenice, otvoreni su silosi u Koprivnici i u Virju, a otkupne cijene su od 1,25 kuna po kilogramu za premium klasu, do 0,90 kuna po kilogramu za pšenicu IV. klase, priopćeno je iz kompanije Podravka d.d.

Kao što je najavljeno na nedavnom stručnom skupu „Dan polja pšenice“, Podravka ove godine planira otkupiti 63 tisuće tona pšenice za potrebe mlina u Koprivnici i u Mariboru.

Podravka ostvarila dobit veću od 80 milijuna kuna, prihodi premašili milijardu kuna

Grupa Podravka u prvom je tromjesečju ostvarila neto dobit nakon manjinskih interesa od 80,1 milijuna kuna, najviše u svojoj povijesti, objavili su u utorak iz te koprivničke tvrtke, dodavši i da su im po prvi put u tom razdoblju prihodi od prodaje premašili milijardu kuna

Podravka lani ostvarila rekordnu dobit od 205,7 milijuna kuna

Prihodi od prodaje Grupe Podravka iznosili su u prošloj godini 4,2 milijarde kuna, što je oko 3 posto više nego godinu dana prije, pri čemu je neto dobit dosegnula rekordnih 205,7 milijuna kuna, dok je godinu dana prije iznosila 18,2 milijuna

U poslovnom izvješću, objavljenom u ponedjeljak, ističe se kako je „riječ o najboljem rezultatu u sedamdesetogodišnjoj Podravkinoj povijesti” i dodaje kako se ti rezultati zahvaljuju organskom rastu prodaje, uz kontrolu operativnih troškova poslovanja.

Podravka želi proizvodnju i otkup šljiva, malina, paprika, rajčice i u središnjoj Bosni

U organizaciji ratnih zapovjednika Zbornog područja Vitez i Koordinacije udruga HVO-a i Specijalne policije SB županije u Vitezu je održan braniteljski skup. Razlog je osnivanje braniteljskih zadruga i suradnje s Podravkom d.d. iz RH, piše Večernji list BiH.  

Mreža dobavljača

U Hercegovini kreće industrijski uzgoj rajčice

''Hercegovina je Bogom dana za povrće i takve kulture i došli smo razgovarati s ljudima kako bi ih motivirali uz pomoć ministarstava, da zasade potrebne količine i vrste povrća koje bi Podravka otkupljivala i koristila u svojoj sirovinskoj osnovi za svoje proizvode'', rekao je to Zdravko Dimač, direktor sektora poljoprivrede Podravke, na Okruglom stolu koji je, u četvrtak 31. siječnja, održan u Mostaru.

Pojedini usjevi u Hercegovini daju više od 100 tona rajčice po hektaru

Ono što je Večernji list pisao u nekoliko navrata, jučer su i službeno potvrdili vodeći stručnjaci Podravke. Urod industrijske rajčice veći je nego u Istri i daleko iznad očekivanja svih onih koji su upućeni u tu priču. Kako nam je jučer tijekom sastanka u Mostaru rekao prof. dr. sc. Zdravko Matotan, direktor Sektora razvoja poljoprivrede Podravke, na probnim nasadima u Hercegovini ostvareni su visoki prinosi i sada je konačno jasno kako ovaj projekt ima svijetlu budućnost u Hercegovini.

Iz hercegovačkih polja Podravka će imati duplo više rajčice nego u Istri

Direktor Sektora razvoja Podravke dr. sc. Zdravko Matotan najavio je dolazak u Hercegovinu u ponedjeljak kako bi obišao probne nasade industrijske rajčice koji su podignuti u ovoj regiji prije nekoliko mjeseci. Jedan od ključnih ljudi hrvatskog giganta trebao bi procijeniti kada treba obaviti berbu rajčice te se osobno uvjeriti u proces proizvodnje i njegovu isplativost. Tijekom ovoga tjedna nasade su obišli domaći stručnjaci i rezultati koje su dobili su više nego iznenađujući.

Pretplati se na RSS - Podravka