Posušje

Posušje: Očistili deponiju i snimili kadrove za film

U petak je na području Posušja provedena akcija uklanjanja divlje deponije ispod spomen obilježja Ludvigu Pavloviću. Akciju su proveli članovi udruge Apollo, koji su na terenu zatekli raznovrstan otpad od automobilskih i kamionskih guma, preko građevinskog i komunalnog otpada, do ostataka životinja. 

U tijeku uređenje rekreativne staze kroz Brinu

Sjedilački način života je, nažalost, sve više prisutan u našoj svakodnevnici. Sati provedeni pred računalom za vrijeme radnog vremena i ispred malih ekrana te korištenje automobila sastavni su dio takvog način života koji u pravilu negativno utječe na naše zdravlje. Za sprječavanje neželjenih posljedica ovakvog stila života često je dovoljna i obična šetnja. Stoga vijest o uređenju rekreativne staze kroz kanjon Brine i dijela Tribistova sigurno će doprinijeti smanjenju nezdravih navika.

Otvaranje obrta u općini Posušje i dalje će biti besplatno

Obrtnici koji se odluče obrt registrirati na području općine Posušje, i u 2021. će biti oslobođeni plaćanja općinskih upravnih pristojbi. Riječ je o praksi uvedenoj prije dvije godine koja se pokazala odličnom poticajnom mjerom te je na inicijativu načelnika Ante Begića Općinsko vijeće Posušje na sjednici donijelo odluku kojom će ista mjera vrijediti i tijekom ove godine, piše Večernji list BiH.

Javna rasprava

Općina Posušje uspjela zadržati BFC certifikat

Nakon 16 mjeseci intenzivnog rada u kojega su bile uključene sve općinske službe pod vodstvom Odsjeka za razvoj,uspješno je okončan proces recertifikacije Općine Posušje kao općine s povoljnim poslovnim okruženjem (BFC).

O težini uvjeta najbolje govori podatak kako u Bosni i Hercegovini svega 27 općina i gradova od ukupno 142 ima ovaj certifikat. Podsjetimo, Općina Posušje zadobila je BFC certifikat 2017. godine kada je prva u Hercegovini uspjela ispuniti sve kriterijetepostati njegovim nositeljem.

Načelnik općine Posušje ugostio pobjednike turnira Međugorje Cup

Najbolji posuški nogometaši početnici okupili su se danas u Općinskoj vijećnici općine Posušje. Povod okupljanja je nedavno održani dječji nogometni turnir Međugorje Cup 2020. na kojemu je u oštrom natjecanju nogometnih ekipa iz cijele Bosne i Hercegovine u konkurenciji početnika uvjerljivo najbolja bila mala ekipa HŠK Posušje.

Direktor JP Ceste FBiH posjetio općinu Posušje

Načelnik Branko Bago danas je održao sastanak s direktorom JP Ceste FBiH Ljubom Pravdićem, a sastanku su nazočili i Vinko Romić, ravnatelj JU Ceste ŽZH te Bekir Isaković, izvršni direktor za ekonomske i pravne poslove u JP Ceste FBiH. Sastanak je održan s ciljem predstavljanja prometnih potreba Posušja kako bi se uvrstili u plan radova ovog poduzeća.

Načelnik Bago predstavio općinu Posušje na Međunarodnoj konferenciji Zagreb Invest 2020

U Zagrebu je jučer, 21. srpnja održana velika ulagačka i investicijska Međunarodna konferencija Zagreb Invest 2020. koja je u hotelu Westin okupila ključne predstavnike hrvatske industrije, institucija, financijskog, transportnog i logističkog sektora, kao i predstavnike europskih institucija te nadležnih tijela.

Sinjani svojim prijateljima u Posušju odigrali 'Divu Grabovčevu', u posjetu došla i gradonačelnica Sinja

14. prosinca 2019. godine općina Posušje potpisala je Povelju o prijateljstvu i suradnji s Gradom Sinjom. Tada je kazano kako ona nije samo simbolika, već prilika za razmjenu iskustava i zajedničko djelovanje na izgradnji bolje budućnosti, a sinoć odigrana predstava prvi je korak na tome putu.

diva-grabovceva-2_0.jpg

Pretplati se na RSS - Posušje