Pretilost

BiH i debljina: Drugi smo u Europi, šesti u svijetu

Prema broju gojaznih ljudi, Bosna i Hercegovine, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), zauzima drugo mjesto u Europi i šesto na svijetu. U godišnjem izvještaju ova organizacija navodi da prosječan bh. građanin pojede pet kriški kruha dnevno, javlja Avaz. Čak 60 posto građana ima povećan indeks tjelesne težine, a čak 20,22 posto djece u BiH ima problem s debljinom. 

Ove grickalice ne smijemo jesti navečer ako želimo smršavjeti

Ako pokušavate smršavjeti, ili inače lako dobivate kilograme, pripazite na to što grickate u kasnim večernjim satima. Naime, često nam se dogodi da na večer ispred televizora unesemo dosta hrane koja nema značajnu nutritivnu vrijednost, ali je prebogata dodanim šećerima, mastima i kalorijama, pa tim obrokom možemo pokvariti dijetu čak i ako se tijekom dana uspijevamo držati plana prehrane, piše 24sata.hr.

Zašto se ne možete riješiti sala na trbuhu? Postoji čak 12 razloga

Na trbuhu biste više voljeli vidjeti mišiće nego nakupine masnoća, ali vam ne polazi za rukom? Pogledajte gdje griješite.

Pivski trbuh možda u najmanjoj mjeri nastaje od konzumacije piva. Kalorije i šećeri nalaze se i u drugim oblicima, a zbog nedostatka tjelovježbe i loše prehrane talože se u obliku trbušnih i utrobnih masti. Jedanaest je razloga zašto se teško riješiti takvih masti., piše ordinacija.hr

Ako jedete sami, to je loše za vaše zdravlje, kaže istraživanje

Prema istraživanju objavljenom u časopisu Obesity research & Clinical Practice, ako ne jedete u društvu, mogli biste se susresti s ozbiljnim zdravstvenim posljedicama, piše Index.hr.

Istraživanje je otkrilo da su oni koji jedu sami skloniji visokom kolesterolu i krvnom tlaku te drugim simptomima dijabetesa.

Istraživanjem je promatrano 7725 osoba. Oni koji su jeli sami imali su 45 posto povećani rizik od pretilosti i 64 posto veći rizik za razvoj metaboličkog sindroma.
 

Pretplati se na RSS - Pretilost