Rama

Na ovom mjestu iz Hercegovine prelaziš u Bosnu: Etno selo koje vrijedi doći i vidjeti

Ramski kraj je poznat po svojim prirodnim ljepotama, međutim kao da to nekim ljudima nije dovoljno pa se upuštaju onda napraviti  još nešto ljepše negoli je to priroda učinila. Upravo je to pošlo za rukom ramskom biznismenu Radovanu Remiću  koji je većinu svojeg radnog vijeka proveo u Austriji gdje su ga svojevremeno nazvali 'kraljem šećera'  zbog svojeg uspješnog bizinisa u toj europskoj državi.

etno-selo-remic-2.jpg

Medvjed u Rami uništio 14 košnica, šteta oko 3500 KM

Odrasli medvjed uništio je u noći s 14. na 15. ožujka 14 košnica na Paljikama. Košnice su u vlasništvu Marinka Nikolića Uče.

Vlasnik košnica obratio se ramskom lovačkom društvu čiji su lovci izašli na mjesto događaja te se uvjerili kako je napad zaista počinio medvjed.

Procijenjena šteta na košnicama je oko 3500 maraka.

U odnosu na 2012. godinu, lani čak 246 vjernika manje

Župa svetog Franje Asiškog u Rumbocima (Rumboci, Zahum, Konjdolac i Zvirnjača), općina Prozor-Rama, objavila je župnu statistiku za proteklu, 2018. godinu uspoređujući podatke s prethodnom, 2017. godinom, piše Večernji list BiH. Nažalost, prema dostupnim podacima, u toj je župi zabilježen manji broj kućanstava, vjernika, ali i predškolske te školske djece. Međutim, ono što raduje svakako je broj krštenih prošle godine, koji je za sedam veći nego 2017. godine, te vjenčanih parova kojih je bilo šest više nego 2017. godine.

Proslavljen blagdan Male Gospe na Šćitu

Danas je pred nekoliko tisuća vjernika proslavljen blagdan Male Gospe na Šćitu. Svetište na Šćitu bilo je dupkom puno. Od ranih jutarnjih sati pristizale su kolone hodočasnika iz župa središnje Bosne, Uskopaljske doline, Tomislavgrada, Livna, hercegovačkih župa, kao i Hrvatske, posebno Sinjske i Imotske krajine. Svi oni došli su sa svojim potrebama i poteškoćama te s molitvom Majci od Milosti.

Dom zdravlja Rama dobiva novi krov

Dom zdravlja “Rama” dobiva novi krov zahvaljujući sredstvima Općine Prozor-Rama i jednim dijelom sredstvima Vlade Hrvatske. Pored potpune zamjene drvene građe i crijepa bit će također urađena i potpuna izolacija krovišta kako bi se povećala ne samo zaštita od padalina i vlage nego i toplotna izolacija. Dr. Mara Anđelić je u izjavi za Ramski vjesnik kazala: “Zahvaljujem se Općini Prozor-Rama za potporu ovom projektu kao i svim dosadašnjim. 

U Ramskom jezeru uhvaćen šaran kapitalac od 28,4 kg

Ljepota Ramskog jezera iznimno je cijenjena kod naših gostiju, domaćina ali i putnika namjernika, onih koji tek u prolazu kroz ovaj kraj upoznaju i vide njegovu iznimnu ljepotu i sjaj. Plavu boju ovoga jedinstvenog bisera upotpunjuju dodatno ljubazni i susretljivi ramski puk koji stoljećima s ljubavlju dočekuje svoje prijatelje, goste, prolaznike.

Novinarski susret u Rami: Domaćini ugostili kolege i prezentirali ljepote svojeg kraja

Dobar marketing, pola je posla, davno je rečeno. S ciljem promocije Rame i onoga što ona trenutačno može ponuditi u turističkom smislu, proteklog vikenda, u organizaciji ramskih portala RPortal.eu i rama-prozor.info, i u sklopu promotivne kampanje #VisitRama, upriličen je susret predstavnika medija – portala koji rade na hrvatskom jeziku.

Kardinal Vinko Puljić krstio Ritu, šesto dijete u obitelji Ivančević

Danas je bilo posebno svečano u župi Presvetog Srca Isusova Prozor i obitelj Ivančević. Uzoriti Vinko kardinal Puljić krstio je Ritu, šesto dijete obitelji Branka i Ružice Ivančević. Kuma malenoj Riti je Marija Škarica. Ova obitelj je iz mjesta Šlimac, župa Prozor u općini Prozor-Rama. Otac obitelji Branko inžinjer poljoprivrede, djelatnik je općine Prozor-Rama, a majka Ružica je profesorica engleskog jezika te je uposlena u OŠ fra Jeronima Vladića Ripci. Od njihove šestero djece četiri su djevojčice i dva dječaka.

 

Stipo u Rami za 7 dana zaradi prosječnu bh plaću, evo kako!

Kada u ovome vremenu krize, nezaposlenosti, narušenih međuljudskih odnosa, političkih razmirica, elektroničkih hajki i „lova na vještice“ pokušavate ostati „pri sebi“ teško to ide.
Jedini izlaz nalazite u tome da pobjegnete od stvarnosti. Da odete negdje u osamu, da zaboravite i ostavite sve trenutno iza sebe. Da napustite i dom i obitelj i prijatelje. Pobjegnete u planinu, naizgled neku pustoš, pronađete mir i ljepotu života. U toj tišini i ljepoti ugledate priliku da zaradite nešto novaca za život.
 

Pretplati se na RSS - Rama