Savudrijska vala

Juncker: Granični spor između Slovenije i Hrvatske je problem koji utječe na cijelu EU

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker rekao je u ponedjeljak da granični spor između Hrvatske i Slovenije nije samo bilateralno pitanje, već utječe na cijelu Europsku uniju koja nastavlja posredovati na temelju arbitražne presude.

Tromblon: Ako Vlada do 16 sati ne riješi stvari, izvest ćemo akciju

Vladi sam dao rok da do ponedjeljka u 16 sati sjednu sa Slovencima za stol. Ako to ne urade, izvest ćemo akciju - rekao je Petar Janjić Tromblon za 24 sata.

Tromblon je Vladi dao ultimatum da “riješi stvari” sa Slovenijom u Savudrijskoj vali ili će on doći s konvojem od stotinu brodica. Kaže da je trenutačno zauzet pisanjem apela koji će objaviti danas u istom terminu. 

Slovenci ipak zveckaju oružjem i 'prijete' Hrvatskoj: Vojskom će štititi arbitražu?!

Zatvorena sjednica slovenskog parlamentarnog odbora za pitanja obrane o spremnosti vojske da provede arbitražnu presudu o granici, koju je zakazao predsjednik toga odbora iz redova opozicije, ipak će se održati, unatoč apelu premijera Mire Cerara da se ona otkaže jer 'potpuno neprimjerena' tema šalje krive signale o Sloveniji

Da sjednicu neće otkazati potvrdio je u utorak predsjednik odbora Žan Mahnič iz Slovenske demokratske stranke  (SDS) čiji je predsjednik bivši premijer Janez Janša.

Pretplati se na RSS - Savudrijska vala