SDP

I Aleksandra Kolarić napustila SDP: 'U SDP-u je, što bismo mi rekli, game over'

Na početku emisije Pressing N1 televizije stanje u SDP-u je usporedila sa sutrašnjim Danom mrtvih.

'U SDP-u je, što bismo mi rekli, game over', izjavila je Kolarić.

'Danas poslijepodne sam izašla iz SDP-a. Poslala sam mail predsjedniku stranke, glavnom tajniku i predsjedniku zagrebačke organizacije stranke', izjavila je Kolarić.
 

Raskol u SDP-u, Milanka Opačić napustila stranku

Dugogodišnja SDP-ova saborska zastupnica Milanka Opačić u srijedu je zatražila brisanje iz članstva u SDP-u, jer je to, kaže, postala marginalna oporbena stranka, a politički put će nastaviti kao nezavisna zastupnica i glasati za svaki dobar zakonski prijedlog, bez obzira od koga dolazio.

“Nakon 28 godina rada u stranci donijela sam odluku da više u SDP-u nemam prostora za djelovanje i izlazim van”, objavila je Opačić na konferenciji za novinare u Saboru prije početka aktualnog prijepodneva.

SDP izbacio Mrsića iz stranke: 'Razočaran sam tom odlukom'

Neslužbeno se doznaje kako je razlog za Mrsićevo isključenje jer je zakon predao u proceduru bez dozvole kluba, protiv odluke Stručnog savjeta i akcijske radne grupe za rad i mirovinski sustav

Mirando Mrsić izbačen je iz SDP-a. Odluka, kako doznajemo, nije donesena jednoglasno. Za je bilo 40, a protiv sedam članova.

Nakon odluke o izbacivanju iz SDP-a Mirando Mrsić pojeo je grah sa sada već bivšim kolegom Zlatkom Komadinom. 

Komšić će se tući s Čovićem na izborima a šef SDP-a tvrdi da je ljevica vrlo jaka u Zapadnoj Hercegovini

Zajednička javna tribina Demokratske fronte i Socijaldemokratske partije na temu “Kuda ide Bosna i Hercegovina?” iznjedrila je nekoliko zanimljivih izjava čelnika ove dvije bh stranke koje se ne slažu sa sadašnjim uređenjem države koje propisuje Ustav BiH te svojom političkom borbom žele doći do uređenja po kojem bi BiH ili barem FBiH bila građanska država. 

Slavo Kukić kandidat za hrvatskog člana Predsjedništva BiH?!

SDP je odlučio kako će njihov kandidat za Predsjedništvo BiH biti Slavo Kukić, objavila je Slobodna Bosna navodeći kako su se sve donedavno čelnici SDP-a dvoumili hoće li istaknuti bošnjačkog ili hrvatskog kandidata za Predsjedništvo BiH. ''U prvom slučaju to bi bio Denis Bećirović, zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH, a u drugom slučaju to bi bio profesor Slavo Kukić, nekadašnji kandidat za premijera BiH nakon izbora 2012. godine'', navodi portal nekadašnjeg tjednika tvrdeći kako u SDP-u nisu svi oduševljeni ovom odlikom. 

SDP osudio 'amanet' izjave i pozvao Izetbegovića da Erdoganu pokloni imovinu

Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine oglasila se danas priopćenjem za javnost u kojem oštro osuđuje izjavu člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića da je njegov otac Alija ''BiH ostavio Erdoganu u amanet''.

Ova izjava je, inače, izazvala brojne reakcije javnosti, a iz SDP-a navode da ovakvim izjavama Izetbegović daje snažan argument svima koji žele podijeliti i razvaliti BiH kao jedinstvenu državu i društvo.

Opačić: SDP se pretvorio u sektu Bernardićevih prijatelja

Nakon jučerašnjeg burnog sastanka Kluba zastupnika SDP-a strasti se u toj stranci ne smiruju. Jučerašnjim porukama Bernardića na sjednici zgrožena je bila Milanka Opačić

Teške riječi jučer su, kako neslužbeno doznajemo, pale na sjednici Kluba zastupnika SDP-a. Na kritike zastupnika zbog vođenja stranke šef SDP-a Davor Bernardić odgovorio je jasnom porukom.

Pretplati se na RSS - SDP