Sendviči

Croque monsieur: Je li ovo najbolji sendvič na svijetu?

Iza maštovitog naziva krije se sendvič kakav zasigurno još nisi probao/la. Slojevi otopljenog sira i šunke između hrskavog tostiranog kruha, a na kraju sve skupa preliveno finim bešamel umakom. Neodoljiv klasik oduševit će te okusom, teksturom i izgledom. Odlučiš li se pripremiti ovaj sendvič, budi spremni na savršenstvo kojem je zbilja teško odoljeti.

 

Drugačije: Sendviči iz pećnice za najslasnija jutra

Peciva od jučer pretvorite u slasne sendviče iz pećnice koji će ulazak u novi dan učiniti još malo ljepšim
Prvi obrok u danu vrlo lako može postati vaš omiljeni. Umjesto klasičnog sendviča, pripremite lađice od peciva, napunite ih vrhnjem, slaninom, sirom i jajem pa navalite na sve samo ne klasični doručak. 

 

Nema natrag: Talijanski sendvič s mozzarellom

Jedan griz ovog sendviča i više nećete o ničemu drugom razmišljati osim o siru koji se razvlači i na kraju topi u ustima.
Tradicionalno ovo jelo je nastalo u Italiji kako se ne bi bacali ostaci hrane: stari kruh, već napola presušena mozzarella. To bi uvaljali u brašno, jaje i popržili. Ponekad bi dodavali filete inćuna ili šunku. 

Ovaj recept je preuzet iz rimske kuharice iz 1929. godine. Sad postoji puno verzija ovog recepta. U nekima se uz brašno i jaje još koriste krušne mrvice kako bi se dobilo na hruskavosti. 

Pretplati se na RSS - Sendviči