Sipa

Rano jutros SIPA uhitila sedam osoba zbog ratnih zločina

Na Sokocu su pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) lišili slobode sedam osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin. Akcija SIPA-e u kojoj je slobode lišeno sedam osoba izvedena je rano jutros, a uhićeni se nalaze u prostorijama SIPA-e na kriminalističkoj obradi, potvrdio je glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović. 

SIPA izvodi veliku akciju "Trst", u BiH i Hrvatskoj uhićeno već osam osoba

Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) po naredbama Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na području Unsko-sanskog kantona realizira operativnu akciju kodnog naziva "Trst".
Akcija je usmjerena na razbijanje organizirane kriminalne grupe koja se duži vremenski period bavila krijumčarenjem migranata iz Bosne i Hercegovine preko Hrvatske prema drugim zemljama Europske unije.

Akcija "Trst" provodi se i u Hrvatskoj, a u saradnji s EUROPOL-om i USKOK-om.

SIPA zbog respiratora pretresa prostorije Zavoda za javno zdravstvo u Mostaru

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) pretresaju prostorije Zavoda za javno zdravstvo u Mostaru,.
U prostorijama Zavoda nalaze se i tužitelji Tužiteljstva BiH, po čijem nalogu se i vrše pretresi u sklopu istrage o nabavci 100 respiratora iz Kine.

Podsjećamo, SIPA i Tužilteljstvo BiH su u utorak pretresli Zavod za javno zdravstvo u Sarajevu i tom prilikom izuzeli dokumente koji bi mogli poslužiti kao dokazi.
 

SIPA izdala nalog za privremenu obustavu 586.749,00 KM

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), postupajući po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, danas su u Tuzli, Gračanici, Živinicama i Zavidovićima privremeno oduzeli dokumentaciju i predmete od četiri pravne i dvije fizičke osobe zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo iz člana 209. Kaznenog zakona BiH „Pranje novca“ u iznosu od 586.749,00 KM. 

SIPA zaplijenila tri tone droge, pronađene i stotine tisuća eura na području Hercegovine

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros na području Mostara, Kiseljaka i Stoca provode veliku operativnu akciju Sky, a oduzete su tri tone droge skank.
Prema prvim informacijama, uhićeno je šest osoba i pronađena je velika količina novca. Iz SIPA-e saznajemo da je pronađeno nekoliko stotina tisuća eura.

Uhićena su četiri državljanina BiH i dva državljanina Hrvatske koji se dovode u vezu s prometom blizu sedam tona skanka.
 

SIPA danas uhitila tri osobe u Mostaru

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), danas su u Mostaru uhitili tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinila kazneno djelo međunarodne trgovine ljudima.
Počinili su kazneno djelo iz člana 186. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine "Međunarodna trgovina ljudima", u vezi sa kaznenim djelom iz člana 189. "Krijumčarenje ljudi" istog zakona.

 

Kontejneri puni kokaina zaustavljeni na putu ka BiH

Najveći dio kokaina vrijednog oko 50 milijuna eura, koji je u međunarodnoj akciji zaplijenila talijanska policija u količini većoj od tone, trebao je završiti na tržištu BiH, saznaju Nezavisne novine.  Dvije osobe u okviru ove akcije uhitila je Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH, a ovom velikom međunarodnom akcijom obuhvaćen je veći broj ljudi iz Italije, Crne Gore, Makedonije i BiH.

SIPA uhitila jednu osobu zbog krijumčarenja ljudi

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu u srijedu 22. siječnja, u saradnji sa Obavještajno-sigurnosnom agencijom BiH, na području Sarajeva lišili slobode jednu osobu zbog postojanja osnova sumnje da je počinila kazneno djelo iz člana 189. Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine „Krijumčarenje ljudi“ i kazneno djelo iz člana 289. kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine „Razbojništvo“. 

Pretplati se na RSS - Sipa