Široki Brijeg

Federalna inspekcija traži tko je skidao i zbog čega hrvatske zastave u Širokom Brijegu

Inspektori Federalne uprave za inspekcijske poslove navodno su tijekom proteklih nekoliko dana uklanjali hrvatska obilježja s ugostiteljskih objekata u Širokom Brijegu. Naime, portal SirokiBrijeg.info je objavio da su pojedini vlasnici prije početka utakmice Hrvatska - Engleska uklonili zastave Republike Hrvatske s ugostiteljskih objekata u strahu od kazne s obzirom da su neke ugostitelji navodno već kažnjeni.

Široki Brijeg: Zašto Bošnjaci navijaju za Tursku? To nitko ne pita

Gori nebo, gori zemlja pod vrelim srpanjskim suncem u Hercegovini. A gore i Hercegovci pred utakmicu Hrvatske i Engleske.

Posebno je svečano i napeto u Širokom Brijegu, svojevrsnom hercegovačkom središtu. I staro i mlado priprema se za gledanje utakmice. Naravno, u pobjedu nitko ne sumnja.

"Jedna duša i jedno srce", doviknula nam je postarija gospođa koja se od vrelog srpanjskog sunca skrivala u hladovini u centru grada kada smo je upitali prati li utakmice u Rusiji.

Između ostalih pokojnika našlo se i ime Ante Pavelića u misama zadušnicama

U crkvi Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Širokom Brijegu služena je misa za Antu Pavelića. Ova informacija objavljena je na službenoj stranici Župe Uznesenja BDM i Franjevačkog samostana, gdje se, pored misa za ostale preminule, navodi i služenje mise za Antu Pavelića. Kako je navedeno, misa za pokojnog Antu Pavelića služena je 10. travnja s početkom u 7.00 sati, piše Bljesak.info

Vozači oprezno! Tisuće hodočasnika noćas će krenuti prema svetištu na Širokom Brijegu

Kako je već poznato za blagdan Velike Gospe mnogi vjernici  u Hercegovini će pješice hodočastiti prema Širokom Brijegu gdje će se od ranih jutarnjih sati početi služiti svete mise.  Veliki broj vjernika će se noćas koristiti cestama iz pravaca Mostara, Čitluka i Gruda kako bi došli u svetište na Širokom Brijegu pa policija poziva vozače na maksimalan oprez kako bi sve prošlo u najboljem redu. Također, upozorenje i za hodočasnike da svjetiljkama upozoravaju vozače na svoju prisutnost na cesti.

 

Sarajevske i hercegovačke općine u Federaciji BiH ekonomski najrazvijenije

Ekonomski najrazvijenije lokalne zajednice u Federaciji BiH su sarajevska općina Centar, potom Čitluk, Novo Sarajevo i Široki Brijeg. Tako barem pokazuje službena statistika, odnosno rangiranje koje uključuje važne parametre, kao što su stope zaposlenosti i nezaposlenosti, broj učenika, prihodi po stanovniku i indeks odsutnog stanovništva, piše Večernji list BiH.

Pretplati se na RSS - Široki Brijeg