SKB Mostar

Normalizacija rada u SKB Mostar, evo što je potrebno za pregled

S obzirom na trenutačno povoljnu epidemiološku situaciju kao i preporuke Kriznog stožera Ministarstva zdravstva FBiH i HNŽ-a, Sveučilišna klinička bolnica poduzela je sve mjere i aktivnosti vezane za normalizaciju rada, sukladno trenutnim napucima, priopćeno je iz SKB Mostar.  "Smatramo važnim za javnost i sve naše korisnike usluga, istaknuti sljedeće: - Proteklog tjedna u SKB-u Mostar počeli su se obavljati svi specijalističko-konzultativni pregledi.

Tijekom posljednja 24 sata u SKB Mostar testirano 114 uzoraka, nema pozitivnih ... život ide prema normali

Tijekom posljednja 24 sata u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar testirano je 114 uzoraka na COVID 19, među kojim nijedan nije bio pozitivan. U COVID bolnici ove ustanove trenutno se liječe dva bolesnika, dok su sanitarni inspektori od jučer izdali ... ... 14 rješenja o samoizolaciji, bez prekršaja istih u posljednje vrijeme. Direktor Zavoda za javno zdravstvo u ovom županiji Nermin Avdić vjeruje da će stvari po pitanju koronavirusa tijekom ljetnih mjeseci izgledati bolje, te da će život biti u dobroj mjeri normaliziran .

Poduzeće MaCom isporučilo prvu pošiljku od 140 zaštitnih vizira SKB Mostar

Poduzeće MaCom iz Stoca isporučilo je prvu pošiljku od 140 zaštitnih vizira Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar, a danas će ih biti isporučeno još 500. Iza cijele inicijative ove pomoći stoje poduzeća Klastera metala i plastike (KMP), a pokrenulo ju je poduzeće MaCom u suradnji s Fakultetom strojarstva, računarstva i elektrotehnike (FSRE) Sveučilita u Mostaru koji su članice KMP. 

Bojan Bogdanović donirao 50.000 dolara mostarskoj bolnici za nabavku respiratora

Košarkaš Utah Jazza Bojan Bogdanović je donirao 50.000 dolara Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar.
Mostarac koji igra za hrvatsku reprezentaciju je odlučio dati svoj doprinos sugrađanima u borbi sa koronavirusom, te je donirao novac namijenjen za nabavku respiratora.

 

Bolnicama u Mostaru, Sarajevu i Tuzli po 10 milijuna maraka

Federalna vlada usvojila je Program utroška s kriterijima raspodjele sredstava "Tekući transfer drugim nivoima vlasti i fondovima - Transfer za sanaciju zdravstvenih ustanova u FBiH ", utvrđenih u Proračunu Federacije BiH za 2020. godinu, u iznosu od 30.000.000 maraka. Odobrena je raspodjela zdravstvenim ustanovama u FBiH čiji je osnivač Federacija BiH, i to Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Univerzitetsko kliničkom centru Tuzla po 10.000.000 maraka.

 

Poseban dio bolnice u Mostaru smo opremili za oboljele od koronavirusa

Koronavirus je glavna tema svih medija u svijetu zadnjih dana. U BiH još uvijek nije zabilježen niti jedan slučaj, ali bolnice se aktivno pripremaju za mogućnost da zaraza dođe i do nas. Za Radio Herceg – Bosne na ovu temu danas je govorio ravnatelj SKB Mostar prof.dr.sc. Ante Kvesić. -Jedan dio bolnice smo odvojili i opremili u slučaju da nam se jave pacijenti oboljeli od koronavirusa. 

Raspisan međunarodni natječaj za izgradnju Klinike za dječje bolesti SKB Mostar

Ovoga tjedna objavljen je natječaj za izgradnju Klinike za dječje bolesti SKB Mostar. Kako su nam rekli u ovoj zdravstvenoj instituciji, u ovome dijelu procesa prijavit će se tvrtke koje ispunjavaju postavljenje uvjete, a tek kasnije će se govoriti o konkretnim ponudama i cijeni. 

Liječnik Josip Paladino: ‘Ljudi iz Hrvatske dolaze u Mostar’

Veselje mi je raditi ono što znam i volim. Posljednjih godinu dana radim više nego ikad prije. Prvi kolegij mi je u 7.30, a u bolnici sam do 22-23 sata, govori nam najugledniji hrvatski neurokirurg, profesor Josip Paladino (69).

Nakon što mu je KBC Zagreb lani u ožujku odbio produljiti ugovor kako bi i dalje mogao raditi kao umirovljenik, Paladino je vrlo brzo posložio kockice poslovnog mozaika. Tjedan dana radi u Poliklinici Radiochirurgia u Svetoj Nedelji, a tjedan dana u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru.
 

U SKB-u Mostar počinje liječenje najsloženijih slučajeva aneurizme, stigli novi aparati

Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar uskoro će se, najvjerojatnije već od nove godine, moći izvoditi i najsloženiji zahvati kada je riječ o liječenju aneurizme, potvrdio je to za Večernji list ravnatelj SKB-a Mostar prof. dr. sc. Ante Kvesić. Naime, prema njegovim riječima, u bolnicu je već stigao najsuvremeniji aparat za angiodvoranu, a u tijeku je iznalaženje prostora kako bi već za mjesec, mjesec i pol, mogao biti u funkciji. Sve to pod budnim okom prati i prof. dr. sc.

SKB Mostar nalazi se u teškoj situaciji, a u ovim uvjetima neće moći isplatiti plaće za mjesec srpanj

SKB Mostar nalazi se u teškoj situaciji, a u ovim uvjetima neće moći isplatiti plaće za mjesec srpanj dok se ne osiguraju sredstva za isplatu. U pismu kojeg potpisuje ravnatelj SKB Mostar Ante Kvesić, a koje je poslano vodećim hrvatskim dužnosnicima, spominju se problem sredstava koja nisu dovoljna za normalno funkcioniranje ove zdravstvene institucije, piše Ero.tel. – Napominjemo da je u protekloj 2018. godini, Vlada HNŽ-a osigurala 97.916,67 KM, a u 2019. još 195.833,30 KM, dok je ZZO HNŽ za 2019.

Pretplati se na RSS - SKB Mostar