Skijanje

Državna statistika razobličila mit o 'Hrvatima skijašima': Pogledajte koliko ih stvarno ide na skijanje

Premda nam se posljednjih godina standard donekle popravio, za većinu hrvatskih građana putovanja su još uvijek luksuz. O tome svjedoče najnoviji podaci Državnog zavoda za statistiku, prema kojima si je u 2018. manje od polovice stanovnika Lijepe Naše priuštilo privatno višednevno putovanje, a samo njih petnaestak posto plaćeni turistički smještaj, piše tportal.hr

Jedan od najvećih uspjeha hrvatskog skijanja; četiri skijaša osvojila bodove

U slovenskoj Kranjskoj Gori ove je nedjelje vožena pretposljednja slalomska utrka svjetskog kupa ove sezone. A hrvatsko skijanje stiglo je do veličanstvenog uspjeha jer čak su četiri skijaša ušla u drugu vožnju a potom i osvojila bodove

Švicarac Ramon Zenhaeusern pobjednik je slaloma kojeg su skijaši vozili u nedjelju u Kranjskoj Gori za Svjetski kup, a hrvatski skijaši Istok Rodeš i Matej Vidović su današnjim 18. i 22. mjestom uspjeli osigurati nastup na završnici koja počinje u srijedu u Andori.

Sunčano vrijeme i uređene skijaške staze primamile tisuće posjetiltelja na Vlašić

Sunčano vrijeme i ugodne temperature na bh. planinu Vlašić privukle su veliki broj skijaša iz Bosne i Hercegovine te zemalja regije.

Tisuće skijaša iz Bosne i Hercegovine te zamalja regije okupili su se danas na Vlašiću kako bi iskoristili sunčano vrijeme, ugodnu temperaturu te odlično uređene staze za skijanje, sankanje i druge aktivnosti na snijegu.

Svi ski-liftovi i ovog vikenda su u funkciji na Vlašiću, a zabave ne nedostaje ni najmlađima koji uz pomoć škola za obuku skijanja uživaju na snijegu.

Umjesto Rodeša, čudesni Kolega je završio među najbržima

Elias Kolega fantastičnom je nastupom u Adelbodenu osvojio senzacionalno šesto mjesto što mu je najveći uspjeh u karijeri, a Istok Rodeš koji je grabio prema novom odličnom plasmanu odustao je u drugoj vožnji...
Hrvatska odjednom ima fantastičnu skijašku reprezentaciju. Nakon dobrih rezultata Mateja Vidovića na početku sezone te sedmih mjesta Istoka Rodeša u Madonni di Campiglio i Zagrebu, na red je došao Elias Kolega koji je zablistao ove nedjelje u Adelbodenu.

Bh. planine spremno dočekuju skijaše

Krajem prosinca na bh. planinama službeno započinje zimska turistička sezona 2018./2019., a na području SBŽ-a, središnjeg dijela BiH s najviše skijališta, čak sedam ski-centara će zaljubljenicima u zimske sportske aktivnosti ponuditi više od 50 kilometara uređenih skijaških staza, piše Večernji list BiH.

Bogatiji sadržaji

Za tjedan dana skijanja u Austriji u BiH treba raditi i cijelu godinu

Većina bh. obitelji može samo sanjati o odlasku na godišnji odmor. Nekada je bila tradicija ići ljeti na more, a zimi u planine, i to je radila većina obitelji. Danas je to postao luksuz i nije dovoljno raditi jer male i neredovite zarade omogućavaju samo preživljavanje, piše Večernji list BiH.

S mora u planine

Zimskim centrima u BiH ove godine se smiješi rekordna sezona

Glavni zimski centri u Bosni i Hercegovini u novu sezonu ulaze sa izgrađenim sustavima za vještačko osnježavanje čime prvi put skijaška sezona neće ovisiti od padalina i bit će produžena najmanje za mjesec dana. 

Olimpijski centar Jahorina, koji sezomu otvara 1.prosinca, započeo je s proizvodnjom vještačkog snijega neophodnog za osnježavanje ski staza na Jahorini, a trenutno je u tijeku osnježavanje staze Poljice. 

Ovog vikenda se otvara skijalište Raduša kod Uskoplja, jedno od najboljih u BiH

Menadžment Skijaškog centra ''Raduša'', općina Gornji Vakuf/Uskoplje, objavio je da snijega na ovom skijalištu ima dovoljno, te da će od subote, 27. siječnja, u funkciji biti sve staze i skijaški liftovi, potvrdio je Feni direktor Turističke zajednice Srednjobosanske županije Miroslav Matošević.

Vi rezervirali na Vlašiću a gazdi ispao netko 'ko će platit više pa vas prevario

Jedna dalmatinska obitelj iz Dugopolja je spremila skije, sanjke, stavili su zimske gume i spremili se put planine Vlašić u srednjoj Bosni. Rezervirali su smještaj preko Booking.com-a, dobili su i potvrdu rezervacije, i mogli su konačno krenuti na dugo pripremani put. 

Booking.com im je posalo mail s brojem telefona vlasnika vikendice u gradu Šišava, uz napomenu da se dogovore s domaćinom gdje pokupiti ključeve, piše Slobodna Dalmacija.

Pretplati se na RSS - Skijanje