Skupština ŽZH

Građani Širokog, Posušja, Ljubuškog i Gruda za sigurnu i mirnu BiH

Skupština Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) u utorak je jednoglasno usvojila Platformu za mir, potvrdila je Feni Marija Iličić, zastupnica u toj skupštini. Time je Zapadnohercegovačka županija postala prva županija koja je usvojila Platformu za mir te na taj način poslala jasnu poruku da su građani Širokog Brijega, Posušja, Ljubuškog i Gruda, kao i dosad, opredijeljeni za sigurnu, prosperitetnu i mirnu Bosnu i Hercegovinu.

Skupština ŽZH izabrala izaslanike u Dom naroda Parlamenta FBiH

Skupština Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) izabrala je u petak u Širokom Brijegu tri izaslanika za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH.  U Dom naroda na sjednici Skupštine ŽZH izabrani su Marija Iličić, Zdravko Bešlić i Tomislav Mandić, svi iz HDZ-a BiH. Povjerenstvo je zaprimilo četiri liste za izaslanstvo u Dom naroda (sve iz hrvatskog naroda), a potom se nakon završenog ždrijebanja pristupilo glasovanju.

Novi saziv Skupštine ŽZH počeo s radom, za predsjednika izabran Ivan Jelčić

Danas se u Širokom Brijegu održala konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Zapadnohercegovačke županije. Nakon niz formalnosti i poslovnih procedura novi saziv je započeo sa svojim radom a 23 zastupnika je priseglo na predan i marljiv rad za dobro naroda i građana koji su ih izabrali.

Novi predsjednik Skupštine je Ivan Jelčić a novi mandatar Vlade ŽZH je novi/stari predsjednik Zdenko Ćosić.

Na sjednici Skupštine ŽZH u Širokom Brijegu raspravljali o migrantima

ŠIROKI BRIJEG - Redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, održana je u Širokom Brijegu 14. svibnja 2018. godine. Dnevni red je sadržavao 13 točaka počevši od usvajanja zapisnika s prethodne sjednice, te u drugoj – zastupnička pitanja, primjedbe i prijedlozi, koju je iskoristio zastupnik Viktor Kvesić i uputio pitanje ministru unutarnjih poslova Zdravku Borasu o migrantima koji se u zadnje vrijeme sve češće mogu susresti na području Općina Ljubuški i Posušje.

Pretplati se na RSS - Skupština ŽZH