Split

Nekadašnji splitski turistički biser ide na prodaju: Željko Kerum nije ga uspio obnoviti

Financijska agencija (Fina) objavila je dugoočekivani datum kada će krenuti prodaja hotela "Marjan": elektronička javna dražba počinje 30. srpnja, a zainteresirani kupci će moći licitirati do 13. kolovoza.

– Nadmetanje traje 10 radnih dana, a ponude se zaprimaju radnim i neradnim radnima (u ovom slučaju uključujući i praznik, Dan pobjede, op.a.) od 0 do 24 sata – objašnjavaju u uredu Uprave Fine.

Senijad Ibričić izgradio još jednu luksuznu zgradu u Splitu

Nogometaš Domžalea i bivši bh. reprezentativac Senijad Ibričić izgradio je još jednu zgradu u Splitu, gdje je proveo najljepši dio svoje karijere igrajući za Hajduk.
Ibričić je prije nekoliko godina zajedno s  Edinom Džekom izgradio prvu luksuznu zgradu, a sada je priveo kraju radove i na novoj poslovnoj zgradi.

Ubrzo su stigle čestitke na društevnim mrežama povodom kompletiranja novog projekta, a Ibričić je na jednu odlučio javno zahvaliti i tako otkriti završetak gradnje.

Stanarine u Splitu prešle sve granice: Za dvosobni stan - 11.000 kuna!

Podstanarima i studentima u Splitu postaje sve teže naći stan za cijenu koju njihove financije mogu podnijeti, a najteže je, očekivano, u ljetnoj sezoni kada se mnogi moraju iseliti i ustupiti mjesto turistima.
Koliko je teško naći stan u dugoročnom najmu, novinari Splitskog dnevnika posvjedočili su i sami upisujući u pretragu najpoznatijeg hrvatskog web oglasnika pojmove poput "Splitsko-dalmatinska županija", "Split", "stan do 50 kvadrata", cijena do 450 eura i "dugoročni najam".

Zabranjeni radovi na najvećem splitskom hotelu, ugrožena turistička sezona

Tek mjesec dana uoči otvaranja i neposredno prije početka turističke sezone, za koju su po tvrdnjama vlasnika već rezervirani gotovo svi kapaciteti, zabranjeni su radovi na budućem najvećem hotelu u Splitu. Kako tportal doznaje, inspektori su prošlog tjedna u nadzoru utvrdili nepravilnosti i zatvorili gradilište te naložili investitoru da uskladi građevinsku dozvolu sa stanjem na terenu i prostornim planovima

Split će ulazak turističkih autobusa u centar grada naplaćivati i do 800 kuna

Grad Split raspisao je pet milijuna kuna vrijedan javni natječaj za izvođača radova na novom, privremenom autobusnom i željezničkom kolodvoru u predgrađu Kopilica, kao i za uređenje ukupno četiri površine za parkiranje automobila i turističkih autobusa. Radi se o prvom konkretnom koraku prema osposobljavanju 'mini metroa', podzemne željezničke veze između Kopilice i samog središta grada, koja bi trebala biti u funkciji u lipnju ove godine

Detaljan program za doček Nove godine u Splitu

Split će za doček Nove godine imati bogat glazbeno zabavni program i spektakularan ponoćni vatromet, a Splićane i njihove goste u 2019. godinu uvest će Jasmin Stavros i grupa Magazin, najavili su u petak iz Turističke zajednice grada Splita.

Početak nezaboravnog dočeka u Splitu je, kao i obično, fešta "rane Nove godine", na Silvestrovo u 15 sati na Pjaci, te dječja Nova godina u Đardinu, a odlična zabava se nastavlja cijeli dan sve do jutarnjih sati, kažu iz splitske TZ. 

Provjerili smo kada bi trebao biti dovršen splitski megaprojekt, najviši toranj u Hrvatskoj

 Nakon dužeg vremena, ovih dana čuju se buka s radilišta na nedovršenom sjevernom tornju projekta "Westgate" koji se gradi uz Ulicu Domovinskog rata.

S nebodera koji bi trebao imati 27 katova skinuta je zastava zagrebačke tvrtke "Tehnika", glavnog izvođača.

Davoru Pavlovu, direktoru investitorske kompanije "Westgate Tower", poslali smo pitanja jesu li nastavljeni radovi, je li "Tehnika" i dalje u statusu glavnog izvođača, te kada bi trebao biti dovršen toranj?
 

Pokreće se velika investicija u splitski vodovod, čistu pitku vodu grad bi trebao dobiti do 2021.

Izgradnja vodovodne i kanalizacijske infrastrukture na širem splitskom području, u dva segmenta nazvana Split-Solin i Kaštela-Trogir, projekt je vrijedan 2,2 milijarde kuna i uskoro kreće u realizaciju - najavilo je vodstvo splitske komunalne tvrtke Vodovod i kanalizacija. Za investiciju, koja će se većim dijelom (67 posto) financirati iz europskih fondova, pripremljena je natječajna dokumentacija te će se natječaji početi raspisivati u rujnu

Banke popuštaju, Grad Split dobiva dvoranu gotovo besplatno?

Problem Spaladium arene, odnosno višegodišnji spor oko financiranja njene gradnje te dodatni arbitražni i sudski postupci, počet će se rješavati na sjednici Vlade u Splitu, potvrđeno je tportalu iz više izvora. Vrlo je izgledno da dvoranu vrijednu oko 56 milijuna eura s pravom građenja nebodera na obližnjem zemljištu poslovne banke prepuste Gradu Splitu za 20 do 30 posto njene procijenjene vrijednosti, od čega bi država kao partner u cijelom projektu pokrila polovicu

Pretplati se na RSS - Split