Staklena banka

'Staklena banka' uskoro u novom ruhu, slijede natječaji za obnovu

Stakleno-betonski div naziva „Staklena banka“, nakon višedesetljetnog propadanja uskoro bi mogao dobiti novo ruho, piše heregovina.info.  Kako je potvrđeno iz federalne Vlade, u tijeku su aktivnosti na izradi projektnog programa i projektnog zadatka za objekt poslovne zgrade „Staklena banka“ u Mostaru, ul. Kralja Zvonimira b.b.

Vlada FBiH Stiže novac za obnovu Staklene banke

Federalna vlada je na sjednici koja je održana u četvrtak u Sarajevu donijela je odluku o izdvajanju sredstava za mostarsku Staklenu banku. Tom odlukom odobrila je izdvajanje 13.004.038 KM iz tekuće rezerve ovogodišnjeg Proračuna FBiH, priopćeno je iz Vlade FBiH. Sredstva su namijenjena za rekonstrukciju, sanaciju i adaptaciju zgrade Vlade FBiH u Sarajevu i objekta poslovne zgrade (tzv. Staklena banka) u Mostaru. 

Osigurana sredstva: Iduće godine obnova Staklene banke u Mostaru

U proračunu Federacije za narednu godinu osigurana su sredstva za rješavanje problema smještaja federalnih institucija u Sarajevu i Mostaru.

Davorin Korać iz Službe za zajedničke poslove pri Vladi kazao je kako je usvojen prijedlog o kupovini objekta u Nedžarićima u Sarajevu u kojem će u budućnosti vjerojatno biti smještene institucije Vlade.

Završen proces kupovine Staklene banke - u tijeku uknjižba objekta

Davorin Korać, šef Službe za zajedničke poslove Vlade FBiH, priopćio je da je Vlada FBiH završila kupovinu objekta Staklene banke u Mostaru, da je plaćen i porez na promet nepokretnosti, te je objekta u stanju u knjižbe. Stavljanjem tog objekta u funkciju uštedjelo bi se 750.000 KM godišnje. 

Ovaj mostarski betonski div obilaze školarci, beskućnici, turisti, narkomani...

'Staklena banka” u Mostaru izgrađena je prije 30 godina, no nikada nije otvorila svoja vrata klijentima. Pred sami početak rata u BiH banka je, nakon dugotrajne izgradnje, konačno “ostakljena” te je ubrzo od građana Mostara i dobila svoje novo ime po kojem je poznata te koje “nosi” i danas, piše Večernji list BiH. 

Stradala u ratu

Pretplati se na RSS - Staklena banka