Stambeni krediti

15.000.000 KM za stambeno zbrinjavanje mladih

Vlada FBiH odobrila je kredit Union banci d.d. Sarajevo po subordiniranim uvjetima iz sredstava utvrđenih Proračunom Federacije BiH za 2019. godinu u iznosu od 15.000.000 KM. Ova sredstva odobrena su s rokom dospijeća od 20 godina. uz kamatnu stopu od 0,1 posto godišnje (fiksno), a bit će korištena za plasiranje kreditne linije namijenjene mladima za rješavanje stambenog pitanja.

Počela podjela stambenih kredita za mlade po kamatnoj stopi od 2,99 posto u FBiH

Mladi iz Federacije Bosne i Hercegovine koji još uvijek nisu riješili stambeno pitanje imaju priliku to napraviti ovih dana po povoljnim kreditnim uvjetima, piše Večernji list BiH. Naime, u tijeku je realizacija projekta Vlade FBiH i Union banke, kojim mladi ljudi koji na sebi nemaju nikakvu nekretninu mogu ostvariti stambene kredite po povoljnim kamatnim stopama.

Naknada za puštanje kredita

Union banci 10 mil EUR od Vlade FBiH: Novac namijenjen mladima za stambene kredite

Vlada Federacije BiH je jučer Union banci odobrila kredit od 10 mil KM, koji će se iskoristiti za plasiranje kreditne linije namijenjene mladima za podizanje stambenih kredita.

Ova sredstva odobrena su banci na kreditnoj osnovi s rokom dospijeća od 20 godina i kamatnom stopom 0,10% godišnje (fiksno). 

 

'Odobrit ćemo 1.900 zahtjeva za stambene kredite mladih u Hrvatskoj'

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar rekao je u srijedu kako je dosad njegovo ministarstvo zaprimilo 1.477 zahtjeva za subvencioniranje stambenih kredita za mlađe od 45 godina, a da su osigurana sredstva za najmanje 1.900 kredita.

"Prema anuitetima prema kojima građani dobivaju kredite od banaka prosjek je negdje 3.100 kuna i mi imamo osigurana sredstva za najmanje 1.900 kredita", rekao je Štromar, predstavljajući rad u prvih sto dana od kako je na čelu tog ministarstva.

Hrvatska objavila u kojih deset banaka od ponedjeljka možete zatražiti subvencionirani kredit

Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja i potpredsjednik Vlade, Predrag Štromar, objavio je danas koje će banke sudjelovati u subvencioniranju stambenih kredita.

Kamate koje su utvrđene su manje od 3,75 posto. Banke koje su ponudile veću kamatu nisu uzete u obzir, ali dosta ih je ponudilo i nižu kamantu stopu od 3,75 posto. Kamatne stope kreću se od 3,04 do 3,75 u eurima, a u kunama od 3,35 do 3,75 posto.Deset je banaka sklopilo ugovor.

Pretplati se na RSS - Stambeni krediti