Stanovi

Broj predviđenih stanova za gradnju veći za gotovo 100 posto

Sudeći prema podacima Agencije za statistiku Bosne i Hercegovine, nova građevinska sezona mogla bi nam donijeti gotovo dva puta više gradilišta obzirom na broj izdanih dozvola za građenje. Naime, brој prеdviđеnih stаnоvа zа grаdnju u studenome 2019. gоdinе u оdnоsu nа brој prеdviđеnih stаnоvа zа grаdnju u 2018. gоdini veći је zа 98,3 posto, dok je u оdnоsu nа studeni 2018. gоdinе veći zа čak 120,3 posto, piše Klix.ba.  "Republika Srpska je imala problem s dostavom podataka iz administrativnih izvora.

 

U Zagrebu se najbrže razgrabe najskuplji stanovi, za svaki nekoliko kandidata. Što se nudi i po kojim cijenama?

U Zagrebu se proda čak 95 posto novoizgrađenih stanova i to po cijeni nerijetko većoj od 3000 eura po metru četvornome, a najbolje građevinske tvrtke istodobno imaju duge liste mogućih kupaca čak i za neizgrađene stanove

Cijena stanova sve više raste, za dvosoban stan može se kupiti kuća

Cijene stanova u novogradnji u pojedinim gradovima širom BiH dostižu sve veće iznose, dok s druge strane cijene kuća stagniraju ili čak opadaju te se prodaju i godinama, pa ja sve češća prilika da se za određenu cijenu stana može kupiti kuća u gradskim naseljima, pišu Nezavisne novine.  Dragan Gruban iz prijedorske Agencije za nekretnine "Agent Enex" kaže kako su cijene stanova u novogradnji u rastu u odnosu na isto razdoblje prošle godine, te da su najtraženiji manji stanovi od 30 do 50 kvadratnih metara na nižim katovima.

Stvara se nekretninski balon, ovako je bilo prije krize

Cijene stanova u Hrvatskoj uzletjele su na pretkrizne razine pa smo nedavno zabilježili najveći skok cijena u EU od čak 10,4 posto. Da je stanje uzavrelo i da se stvara nekretninski balon, sada ističe i guverner Hrvatske narodne banke Boris Vujčić koji je s konferencije “Izazovi promjene”, u organizaciji mirovinskih fondova i burze u četvrtak, istaknuo da stanje podsjeća na ono uoči financijske krize.

Bogati hrvatski političari: Vrdoljak si kupio penthouse koji je platio 2,4 milijuna kn

Nemamo previše dodira s gospodinom jer je on na zadnjem katu. Kažu nam stanari kojima je šef HNS-a i bivši ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak novi susjed.

Vrdoljak je kupio peterosobni penthouse na 8. katu nove zgrade na zagrebačkoj Zavrtnici. Stan se sastoji od čak tri spavaće sobe, dvije kupaonice, kuhinje, radne sobe, dnevnog boravka s blagovaonicom, garderobe, terase i lođe. Sve to na prostranih 168,5 četvornih metara.

Lokacije u hrvatskoj metropoli na kojima je poželjno stanovati

Koji su zagrebački kvartovi najatraktivniji za kupnju stana? Tijekom studenog na oglasniku Crozilla tražena naselja bila su Trešnjevka, Centar, Donji grad, Maksimir, Jarun i Špansko

Za četvorni metar stana u Zagrebu tijekom studenog prošle godine tražilo se 1905 eura, što je 0,7 posto više nego u prethodnom mjesecu, a u jednakom su postotku porasle i cijene kuća.

Cijene stanova opet 'divljaju': Rastu već 45 mjeseci zaredom

Interes za nekretninama sve više raste pa je u rujnu oglasnik Njuškalo zabilježio 10 posto više posjeta kategoriji Nekretnine nego u istome mjesecu prošle godine.

U odnosu na rujan 2017., ove godine su u rujnu stanove i kuće pretraživali 20 posto više. Kako raste broj posjeta kategoriji Nekretnine na Njuškalu, tako rastu i cijene koje prodavatelji traže za stan ili kuću.

Evo koliko se novih stanova prodalo u BiH za prvih šest mjeseci i kolika je dobit izvođača po metru kvadratnom

Prosječna cijena prodanih novih stanova u BiH u drugom kvartalu ove godine iznosila je 1.606 KM po metru kvadratnom i u usporedbi sa istim periodom prošle godine manja je za dva posto. 

Prema podacima Agencije za statistiku BiH, u drugom kvartalu ove godine prodana su ukupno 633 stana ukupne korisne površine 35.078 metara kvadratnih. 

Površina prodanih novih stanova u drugom kvartalu ove u odnosu na isti period prošle godine veća je za 25,9 posto. 
 

Za najam stana srednje veličine u Zagrebu izdvojit ćete 730 eura

Prosječne tražene najamnine zagrebačkih stanova u travnju su u odnosu na ožujak porasle za jedan posto, a u odnosu na isti mjesec 2017. godine veće su za 14 posto, pokazuju podaci oglasnika Crozilla.com.

Za zagrebačke stanove površine od 60 do 80 kvadratnih metara u prosjeku se, prema tim podacima, u travnju tražilo gotovo 730 eura mjesečne najamnine, što je 2,5 posto više nego mjesec ranije te gotovo 13 posto više nego u travnju 2017. godine.

 

Pretplati se na RSS - Stanovi