Sveučilište u Mostaru

Održana svečana promocija diplomanada Filozofskog fakulteta

Svečana dodjela diploma studentima koji su završili studij na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru održana u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače. 

Promovirana su 204 diplomanda od čega je 118 prvostupnika i 86 magistara struke.

Rektor Sveučilišta u Mostaru je istaknuo kako se ljestvica naših vrijednosti danas na ovom Sveučilištu, u Bosni i Hercegovini, Europskoj uniji, ali i cijelom razvijenom svijetu može temeljiti na obrazovanju, znanju, znanosti, istraživanjima i umjetnosti.

Dan otvorenih vrata Studija informacijskih znanosti

Dan otvorenih vrata Studija informacijskih znanosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i 11. međunarodna studentska konferencija InfoDASKA bit će održani 10. svibnja (četvrtak) u 10.00 sati u Amfiteatru Gabrijel Jurkić.

Za buduće studente, kroz Dan otvorenih vrata, bit će održane razne radionice i predavanja o važnosti ICT kompetencija i vještina, a kroz konferenciju maturanti će imati priliku razmijeniti mišljenja i iskustva sa studentima informacijskih znanosti iz Zagreba, Zadra, Osijeka i Mostara. 

 

Potpisan sporazuma vodstva SUM-a, Ericssona Nikole Tesle i HT-a Mostara

Sporazum o suradnji u području informacijske i komunikacijske tehnologije sklopili su Sveučilište u Mostaru i Ericsson Nikola Tesla s HT Eronetom u okviru 21. Međunarodnog sajma gospodarstva.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić, predsjednica Ericssona Nikole Tesle mr. sc. Gordana Kovačević i predsjednik Uprave HT ERONET-a Vilim Primorac.

Potpisan sporazum između Sveučilišta u Mostaru i Sveučilišta Sjever

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić i rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković potpisali su Sporazum o međusveučilišnoj suradnji.

Ovim sporazumom dogovorena je daljnja suradnja u svrhu ostvarivanja zajedničkog interesa za unapređenje znanstvenog istraživanja i nastavnog procesa. 

Rektor SUM-a prof. dr. Zoran Tomić istaknuo je kako se raduje budućoj suradnji i naglasio nastojanje Sveučilišta u ostvarenju jednakog visokog standarda obrazovanja kao i u ostatku Europe. 

Mostarsko Sveučilište bogatije za novih 55 doktora znanosti

Na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru svečano je promovirano 55 doktora znanosti i umjetnosti. Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. Zoran Tomić je istaknuo da je ovo veliki dan kako za ovu visokoškolsku ustanovu, tako i za društvo. "Oni pokuzuju da se u životu može uspjeti kada se postave ciljevi i oni tome danas svjedoče. Ulaze u jedan elitni razred društva i pokazuju kako su svi ciljevi dostižni.

Najviše studenata upisano iz HNŽ-a i ZHŽ-a, svaki šesti dolazi iz Hrvatske

Akademska godina već je odavno počela, a polaznici su na fakultetima odavno nadišli status brucoša i već planiraju prve ispite.

U rektoratima zbrajaju rezultate upisa kako bi znali kakvi su im studenti stigli, otkuda dolaze, koje su srednje škole završili... 

Na mostarskom Sveučilištu sve je poznato.

 

Sveučilište u Mostaru dobilo ICT laboratorij, svim studentima i besplatan Wi-Fi

Sveučilište u Mostaru dobilo je novoopremljeni ICT laboratorij, koji je rezultat suradnje Sveučilišta u Mostaru i HT Eronet-a, a prije početka nove akademske godine svi studenti će dobiti i besplatan Wi-Fi na području čitavog kampusa, najavljeno je danas na Fakultet zdravstvenih studije prilikom promocije novootvorenog laboratorija, piše Pogled.ba.

Pretplati se na RSS - Sveučilište u Mostaru