Tomislavgrad

Braća iz tomislavgradskog sela cijeli život proveli skupa pa se razboljeli isti dan, nakon dva tjedna obojica preminuli isti dan

Braća Stjepan Budimir - Ćipe (83) i Ivan Budimir (81) iz duvanjskog sela Mokronoga su preminuli u četvrtak 24. ožujka, piše Tomislavnews. 

Uređuju se ceste, najviše radova na dionici Bukovica - Roško Polje dugoj 10 km

Cestovna infrastruktura na područjima naših općina i gradova velikim dijelom građena je prije više desetljeća, s vremenom je u velikoj mjeri zastarjela i neprimjerena današnjim prometnim standardima, piše Večernji list BiH. Vlasti na različitim razinama svake godine izdvajaju određena financijska sredstva za sanaciju i obnovu lokalnih i mjesnih cesta, koje su u najlošijem stanju. Prošlog mjeseca Uprava za ceste HBŽ-a i tvrtka Livnoputovi d.o.o.

Općina Tomislavgrad planira kapitalne investicije u visini 2,3 milijuna KM

Općina Tomislavgrad planira kapitalne investicije u ovoj godini u visini 2,3 milijuna maraka, od čega će na vodosustav otići 1,2 milijuna maraka. Po riječima pomoćnice načelnika općine Tomislavgrad za proračun i financije Božane Jurčević,  za izgradnju pročistača otpadnih voda planirano je 510.000 maraka za što već imaju osigurana sredstva od Federacije BiH i Fonda za zaštitu okoliša. Pored toga, navela je Jurčević, od vlastitih sredstava za plaćanje PDV-a planiraju izdvojiti 390.000 maraka.

U Tomislavgradu preko 1000 OPG-ova, preko 10 000 goveda ...

Stočarstvo je važna gospodarska grana u duvanjskom kraju s bogatom i dugačkom tradicijom. Tradicija se nastavlja i danas, no uzgoj stoke odvija se na suvremen način, preko stočnih farmi organiziranih kroz OPG-ove. Koliki su opseg i razina razvijenosti stočarstva na području Duvna, u velikoj mjeri dočarat će nam brojevi, piše Večernji list BiH.  

Za tri županije

Novi načelnik Tomislavgrada Ivan Buntić: Pomeli smo konkurenciju jer nismo puno obećavali

Građani Tomislavgrada na lokalnim izborima ove godine su pokazali da žele promjene te nakon dugogodišnje vladavine svrgnuli s vlasti HDZ BiH i apsolutnom većinom sa 51,53 posto glasova za novog načelnika izabrali kandidata koalicije Hrvatskog nacionalnog pomaka i HDZ 1990 Ivana Buntića.

Ugostiteljima iz Tomislavgrada isplaćeno oko 50.000 maraka pomoći

Počela je isplata novčanih sredstava korisnicima na području Općine Tomislavgrad kojima je zbog izvanrednih okolnosti izazvanih pojavom koronavirusa zabranjen rad odlukama Stožera civilne zaštite. Kako je potvrđeno iz Ureda načelnika općine, u četvrtak je za travanj isplaćeno oko 50.000 maraka za trenutnih 170 korisnika uglavnom iz ugostiteljstva.

U Duvanjskom polju pronašli tijelo djelatnika policije

Na dijelu Duvanjskog polja, u blizini lokalne prometnice koja povezuje naselje Sarajlije i Tomislavgrad, 51-godišnji T.J. iz naselja Kuk pored Tomislavgrada počinio je samoubojstvo vatrenim oružjem.

Kako se doznaje iz MUP-a Hercegbosanske županije (HBŽ), riječ je o zaposleniku PP Tomislavgrad, a njegovo beživotno tijelo pored vozila na spomenutoj lokaciji pronašle su njegove kolege oko 10.55 sati.

Uređuje se izletište Seget kod Tomislavgrada

Općina Tomislavgrad, kao partnerska jedinica lokalne samouprave u projektu Via Dinarica, potpisala je memorandum o razumijevanju s Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP) kroz koji će biti realiziran infrastrukturni projekt uređenja gradskog izletišta Seget. Radove će izvesti tvrtka Nevistić Commerce, a planirana je rekonstrukcija jedne sjenice, izgradnja nove sjenice, izgradnja dječjeg igralište te drugi sadržaji za izletnike.

 

Pretplati se na RSS - Tomislavgrad