Trgovački centri

Trgovci zatražili ukidanje zabrane rada nedjeljom te odustajanje od još jednog ograničenja

Trgovci pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca (HUP) priopćili su u subotu kako smatraju da odluka o neradnoj nedjelji nije primjerena protuepidemijska mjera te su od ministarstva zatražili da se omogući rad trgovina nedjeljom i blagdanima te ukine stanka za dezinfekciju. 

Austrijska Supernova preuzela četiri tržna centra u Hrvatskoj

Austrijska Supernova grupa preuzela je četiri trgovačka objekta u Hrvatskoj: Centar Kaptol, Branimir centar i Centar Cvjetni u Zagrebu te City Colosseum u Slavonskom Brodu. 

Preuzimanjem novih i širenjem postojećih projekata, Supernova grupa povećala je broj shopping kvadrata u Hrvatskoj na 260.000 četvornih metara i dodatno ojačala poziciju vodeće tvrtke u Hrvatskoj po broju trgovačkih centara u vlasništvu, izviejstio je Poslovni. hr. 

 

Potrošači u Hercegovini vole lokalne trgovačke brendove, nema ekspanzije najjačih bh igrača Binga i Robota

Trgovina mješovitom robom bi po svim ekonomskim pokazateljima morala zauzimati vrlo visoku poziciju kad je u pitanju dobar biznis. Da je tomu tako pokazuju i mnogobrojni trgovački centri širom regije. Jednostavno je činjenica da smo apsolutno svi potrošači i potencijalni kupci mješovite robe što može potvrditi da se u tim centrima odvija odličan posao, naročito za njihove vlasnike.

Znate li zašto u shopping centrima nema satova i prozora?

Promotrite li brojne shopping centre koji su se danas razmnožili kao gljive nakon kiše, zamijetit ćete jednu vrlo zanimljivu stvar - baš svi imaju isti koncept, a čak su i razlike u izgledu minimalne. To definitivno nije slučajnost, objašnjavaju psiholozi, već pametan način manipulirana s ljudskom podsvijesti. Krajnji cilj? Da ostavimo što više novca kod njih, piše Express.hr.

Prozori i satovi su zabranjeni

Niknuo trgovački centar na četiri etaže: Ukupna površina više od 23.000 kvadrata

Trogir je bogatiji za novi trgovački centar, prostire se na četiri kata i ukupne je površine 23 tisuće kvadrata. Centar je nazvan Marisa i investicija je solinske tvrtke Megalit. Iznos ulaganja nije objavljen, no projektant, zagrebačka arhitektonska tvrtka Kap4, navodi da je projekt ostvaren u predviđenom roku od 14 mjeseci. Više od sedam tisuća četvornih metara kompleksa obuhvaća 237 parkirališnih mjesta, dok se prodajni prostor i ‘mall’ prostiru na 16.000 kvadrata.

 

Mogu li veliki trgovački centri biti glavni pokretači gospodarstva u BiH?

Da je trgovina unosan i najisplativiji biznis nije sporno. Veliki prometi i pristojne marže su svakako privlačni za raznorazne investitore i ulagače koji žele investirati baš u ovom gospodarskom sektoru. Mnogi poduzetnici pa i oni u BiH su zaradili ogromne novce u poslu trgovanja. Čini se da je sektor trgovine jedina poslovna situacija u Bosni i Hercegovini koja prati europske tokove i trendove, piše ABCportal.info

Deset vodećih hrvatskih trgovaca ostvarilo 27,85 milijardi kuna prihoda

Istraživanje tržišta maloprodaje u Hrvatskoj u 2016. godini pokazalo je da je 50-ak najznačajnijih trgovaca ostvarilo prihod od 33,9 milijardi kuna, a najveći je i nadalje Konzum s tržišnim udjelom od 20 do 30 posto, iako je taj trgovački lanac neznatno smanjio prihod, pokazuju u srijedu objavljeni podaci Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN). 

Najbolji kandidati dobit će priliku raditi u Lidlu za najmanje 8.000 kuna bruto

Trgovački lanac Lidl Hrvatska ove godine nastavlja svoj program Start@Lidl.

Program nudi mogućnost zapošljavanja mladih i njihova razvoja za različite pozicije unutar Lidlovih odjela: Marketing, Tisak i dizajn, Financije i računovodstvo te Razvoj kadrova.

Postupak selekcije prijavljenih odvijat će se u nekoliko faza, a najbolji kandidati na kraju procesa dobit će priliku raditi u Lidlu Hrvatska uz plaću od min. 8.000,00 kuna bruto.

Pretplati se na RSS - Trgovački centri