Trump

Sud dao za pravo Trumpu: Nema vojne službe za transrodne osobe

Američki vrhovni sud u utorak je dao za pravo predsjedniku Donaldu Trumpu koji je zabranio vojnu službu brojnim transrodnim osobama, dopustivši da ta politika stupi na snagu tako što je poništio odluke nižih sudova koji su je blokirali pozivajući se na ustav.
Odlukom, za koju je bilo pet konzervativnih nasuprot četvoro liberalnih sudaca, odobrava se zahtjev Trumpove administracije da se ukinu nalozi federalnih sudaca protiv te politike dok se njezina legalnost provjerava na nižim sudovima.

Trumpovi republikanci zadržat će kontrolu nad Senatom: 'Golemi uspjeh, hvala svima'

Američki Zastupnički dom dobit će demokratsku većinu, dok će republikanci američkog predsjednika Donalda Trumpa zadržati kontrolu nad Senatom, objavili su u utorak američki mediji.  Takvi rezultati u skladu su s predizbornim anketama i analizama. Republikanci su dosad kontrolirali Kongres. U Senatu su imali tijesnu većinu (51 senator prema 49 demokratskih), a veću u Zastupničkom domu (236 zastupnika prema 193 demokratskih, uz šest praznih mjesta).

Dogovor Trump - Juncker: Kreću pregovori o uklanjanju carina i drugih prepreka za trgovinu

Predsjednik SAD-a Donald Trump i predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker su se u srijedu u Washingtonu dogovorili smiriti trgovinske napetosti i krenuti u pregovore o uklanjanju carina i drugih prepreka u trgovini
"Ovo je vrlo velik dan da slobodnu i poštenu trgovinu, doista velik dan", rekao je Trump novinarima u Bijeloj kući nakon sastanka s predsjednikom Europske komisije.

"Odmah počinjenom pregovore no uvelike znamo u kom smjeru idu", rekao je Trump.

Trump stigao u Bruxelles usred žestoke svađe s EU; imenjak Tusk mu skresao

Sjedinjene Države i Europska unija u utorak su vodile rat riječima oko pitanja izdvajanja za obranu, dan prije održavanja summita NATO-a u Bruxellesu kamo je u utorak navečer stigao američki predsjednik Donald Trump.

Trump, koji u Bruxellesu počinje europsku turneju koja uključuje dvodnevno sudjelovanje na summitu NATO-a, posjet Britaniji i susret s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom u Helsinkiju, uporno poziva europske saveznike da povećaju svoje izdatke za obranu.

Trump OPEC-u: Smjesta smanjite cijene nafte!

Američki predsjednik Donald Trump ponovno je optužio Organizaciju zemalja izvoznica nafte (OPEC) za podizanje cijena nafte i zatražio od njezinih članica da učine više. "Monopol OPEC-a mora zapamtiti da su cijene nafte visoke, a oni ne čine gotovo ništa da pomognu. Ako išta, oni podižu cijene dok Sjedinjene Države brane mnoge od OPEC-ovih članica za vrlo malo novca. To mora biti dvosmjerna ulica. Smjesta smanjite cijene!", napisao je Trump na Twitteru.   Republikanski predsjednik proteklih je tjedana u nekoliko navrata napao OPEC.

Trump: Potpisali smo vrlo važan dokument, Kim: Svijet će vidjeti veliku promjenu

U tijeku je povijesni susret američkog predsjednika Donalda Trumpa i sjevernokorejskog vođe Kima Jong-una u Singapuru. Prvi je to susret jednog aktualnog američkog predsjednika s vođom Sjeverne Koreje, a taj je susret dugo bio nezamisliv nakon desetljeća napetosti zbog nuklearnih planova Pjongjanga.

Hrvatska podržala NATO partnere i saveznički udar na Siriju

Hrvatska podupire partnere i saveznike u naporima sprječavanja svakog daljnjeg korištenja kemijskog oružja u Siriji i zaštite civilnog stanovništva, priopćilo je u subotu ministarstvo vanjskih i europskih poslova nakon što su zapadne zemlje izvršile zračne udare na kemijska postrojenja u Siriji kao odgovor na napad kemijskim oružjem u Doumi 7. travnja. 

Trump se ne šali: Zapadne sile napale Siriju, eksplozije tresu Damask

Američke, britanske i francuske snage pogodile su Siriju zračnim napadima rano u subotu, kao odgovor na napad kemijskim oružjem u kojemu su prošli tjedan u sirijskom gradu Dumi ubijene desetine ljudi, dok je Rusija poručila da napad neće proći bez posljedica

Američki predsjednik Donald Trump objavio je kasno u petak da je akcija izvedena. Dok je govorio, eksplozije su potresle Damask.

Trump je rekao da je spreman produžiti akciju sve dok Assadova vlada ne prestane koristiti kemijsko oružje.

Pretplati se na RSS - Trump