Trump

Trump likuje: Naš pokret da napravimo Ameriku velikom je tek počeo, radujem se nastavku ovog nevjerojatnog putovanja

Donald Trump je izdao priopćenje za javnost odmah nakon što je bivši predsjednik SAD-a oslobođen optužbi u Senatu za poticanje pobune.

Trump je između ostaloga napisao da je suđenje u Senatu bilo tek još jedna faza 'najvećeg lova na vještice' u povijesti Sjedinjenih Američkih Država.

U poruci ne spominje se događaje od 6. siječnja kada su njegove pristalice upale u zgradu Kongresa prilkom čega je pet osoba izgubilo živote, već svaljuje krivnju na demokrate da su oni ti koji podržavaju izgrednike i rulju.
 

Trump oslobođen optužbi, 57 senatora bilo nedovoljno za osudu

Senat SAD-a je bivšeg predsjednika Donalda Trumpa oslobodio optužbe za poticanje na pobunu i smrtonosni napad njegovih pristaša na Kapitol, sjedište američkog Kongresa.   Za proglašenje Trumpa krivim glasalo je 57, a za oslobađanje krivnje 47 senatora, no za osudu bila je potrebna dvotrećinska većina od 100 senatora, odnosno 67 senatora. U glasanju u senatu, u kojem je po 50 demokratskih i republikanskih senatora, demokratima se pridružilo sedmero republikanaca.

Trump pomilovao bivšeg savjetnika Stevea Bannona i naredio deklasifikaciju dokumenata o FBI-evoj istrazi

Američki predsjednik Donald Trump pomilovao je bivšeg savjetnika Bijele kuće Stevea Bannona u sklopu vala pomilovanja posljednjeg dana na dužnosti, rekao je visoki dužnosnik. Očekuje se da Trump neće pomilovati sebe, članove obitelji ni svog privatnog odvjetnika Rudya Giuliania koji je bio glasan zagovornik predsjednikovih tvrdnji o izbornoj prijevari na predsjedničkim izborima 3. studenoga, tvrde izvori

Trumpov adut za pobjedu: Američki BDP porastao rekordnih 33 posto

Američki bruto domaći proizvod (BDP) u trećem je kvartalu prema istom razdoblju prošle godine poskočio rekordnih 33,1 posto, pokazale su u četvrtak prve procjene ministarstva trgovine.

To je najbrži rast američkog gospodarstva od 1947. godine, kada je vlada počela prikupljati podatke.

Na kvartalnoj je razini najveće svjetsko gospodarstvo poraslo 7,4 posto, pokazuju prve procjene ministarstva trgovine.

Bidenu prijeti ‘scenarij Hillary‘? Pada mu podrška u saveznoj državi koja je ključna za pobjedu

Američki predsjednik Donald Trump glasat će na Floridi prije održavanja predizbornih skupova u trima odlučujućim državama u subotu priključujući se više od 53 milijuna Amerikanaca koji su već glasali u rekordnom tempu uoči izbora 3. studenoga, prenosi Reuters.

Unakrsna vatra u posljednjoj, sadržajnijoj TV debati Trumpa i Bidena

Donald Trump i Joe Biden u četvrtak su se sukobili oko načina upravljanja pandemijom koronavirusa u SAD-u i rasnih pitanja u zemlji, te razmijenili optužbe za korupciju, na posljednjoj predsjedničkoj debati, dvanaest dana prije izbora.

Kako bi se izbjegao kaos prve debate održane krajem rujna kada se često od upadanja u riječ nije moglo čuti što kandidati govore, ovaj puta su se mikrofoni isključivali kako bi se omogućilo svakome od njih da govori dvije minute na svaku novu temu, te su se potom ponovno uključivali.

Donald Trump negativan na koronavirus: Osjećam se veoma moćno poručio je tisućama pristaša na Floridi

Predsjednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Donald Trump ponovo je testiran i rezultati pokazuju da je negativan na koronavirus, saopćeno je iz Bijele kuće u ponedjeljak.

Predsjednik Donald Trump vratio se u predizbornu kampanju skupom na Floridi, prvim nakon što je objavljeno da je obolio od COVID-19, te se na otvorenom pojavio ne noseći zaštitnu masku i hvaleći svoje poteze u borbi protiv pandemije koronavirusa

Trump: 'Imun sam na koronavirus'

Američki predsjednik Donald Trump izjavio je u nedjelju da je sada "imun" na covid-19, dan pošto je njegov liječnik objavio kratko pismo u kojemu kaže da više nije opasan za okolinu i ne može prenijeti virus. "Čini se da sam imun, ne znam, valjda na dulje vrijeme, možda na kraće, a možda i za cijeli život. Nitko točno ne zna, ali sam imun", rekao je u telefonskom razgovoru za Fox News.

Trumpov liječnik: Predsjednik je završio s liječenjem, u subotu bi se mogao vratiti dužnostima

Liječnik predsjednika SAD-a Donalda Trumpa kazao je u četvrtak da je Trump završio terapijsko liječenje od koronavirusa, da je nakon dolaska iz bolnice u Bijelu kuću njegovo zdravstveno stanje stabilno pa bi se mogao vratiti javnim dužnostima ovu subotu.

U priopćenju Bijele Kuće, liječnik Sean Conley kazao je da je Trump odgovorio “iznimno dobro” na terapiju, a nema ni dokaza nuspojava od liječenja.

Pretplati se na RSS - Trump