Turizam

'Advent u Zagrebu i Nova godina iznad svih očekivanja'

Prema podacima Turističke zajednice grada Zagreba, za vrijeme trajanja Adventa u Zagrebu i novogodišnjih događanja zabilježeno je čak 12% više dolazaka i 11% više noćenja.
Naime, u odnosu na prošlogodišnje razdoblje održavanja, sada je, u četrdeset dana (29.11.2019.-07.01.2020.), ostvareno 160.917 dolazaka i 308.787 noćenja.

Program Hercegovina Adventure Week počeo obilježavanjem Svjetskog dana turizma

Adrenalin i uživanje u netaknutoj prirodi obilježavaju ovaj vikend u Širokom Brijegu i Grudama gdje je sinoć započeo prvi dan Hercegovina Adventure Weeka. U sklopu svečanog programa otvaranja ovog događaja u hotelu Park obilježen je i Svjetski dan turizma.
 
Prisutnim gostima koji su pristigli iz naše zemlje, Crne Gore i Hrvatske, obratili su se projekt menadžer, Ivo Pavković, te gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević i načelnik Gruda Ljubo Grizelj.
 

Podaci Porezne uprave: Promet od turizma veći za milijardu kuna

Visoke stope rasta hrvatskog turizma, prema svemu sudeći, stvar su prošlosti, no turizam će i ove godine biti jedan od okidača razvoja hrvatskoga gospodarstva i punjenja državne blagajne, piše u petak Jutarnji list.

Potvrđuju to podaci o dosad izdanim fiskaliziranim računima u turizmu i ugostiteljstvu, prema kojima je u razdoblju od početka godine pa do 10. srpnja iznos fiskaliziranih računa u tim djelatnostima ukupno veći za čak milijardu kuna.

Turisti se u Međugorju zadržavaju 2,43 dana, u Mostaru 1,35

Prema podacima Federalnog zavoda za statistiku u prva tri mjeseca ove godine Hercegovačko-neretvansku županiju (HNŽ) posjetilo je 25.033 turista koji su ostvarili 38.615 noćenja, kazao je u izjavi za Fenu Ramiz Bašić, viši stručni suradnik Turističke zajednice HNŽ-a iz koje se nadaju uspješnoj turističkoj sezoni i dvocifrenom rastu broja dolazaka turista i noćenja.

U siječnju i veljači 2019. više od 141.000 turista, 9,8 posto više nego lani

U razdoblju siječanj - veljača 2019. turisti su u Bosni i Hercegovini ostvarili 141.114 posjeta, što je više za 9,8 posto i 333.530 noćenja, što je više za 12,4 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine. Broj noćenja domaćih turista bio je viši za 6,7 posto, dok je broj noćenja stranih turista bio viši za 15,6 posto u odnosu na isto razdoblje 2018. godine. U ukupno ostvarenom broju noćenja udio domaćih turista bio je 33,7 posto dok je 66,3 posto bio udio stranih turista. 

Završna prezentacija planskih dokumenata „Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj“

U utorak, 12. ožujka 2019. godine u dvorani za sastanke Skupštine Županije Zapadnohercegovačke održana je završna prezentacija planskih dokumenata „Plana razvoja turizma u Županiji Zapadnohercegovačkoj“ i „Marketing plana Županije Zapadnohercegovačke“ koju je organizirao Ured Vlade Županije Zapadnohercegovačke za europske integracije.

Pretplati se na RSS - Turizam