Tužiteljstvo ŽZH

Široki Brijeg: Roditelji djevojčice u sudnici izgubili živce pa im sada prijeti pritvor

Županijsko tužiteljstvo u Širokom Brijegu danas je sucu Općinskog suda u Širokom Brijegu podnijelo prijedlog za određivanje pritvora S.M. (1985.) iz Tomislavgrada i L.M.R. (1985.) iz Posušja za kazneno djelo sprječavanje službene osobe u obavljanju službene radnje i nasilničko ponašanje.

Za osumnjičene pritvor je predložen zbog bojazni da bi mogli počiniti kazneno djelo kojim su prijetili i zbog toga što bi njihov puštanje na slobodu rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Općinski sud u Ljubuškom oslobodio od optužbe Željka Budimira (54) iz Posušja

S obzirom da je na službenoj web stranici Tužiteljstva ŽZH još 14.3.2017. godine objavljeno da je potvrđena optužnica protiv Željka Budimira iz Posušja, smatram potrebnim dati izjavu da je isti nepravomoćno oslobođen od optužbe, a kako slijedi:

Općinski sud u Ljubuškom oslobodio je od optužbe pedesetčetverogodišnjeg Željka Budimira iz Posušja.

Negirao da je oštetio tvrtku iz Posušja za više od 70.000 KM

U srijedu, 17. siječnja 2018. godine, u Županijskom sudu u Širokom Brijegu održano je ročište radi izjašnjenja o krivnji optuženika Josipa Širića (36) iz Posušja. S obzirom da je optuženi izjavio da nije kriv predmet je upućen drugom sucu istog suda koji je već sutradan zakazao glavnu raspravu za 6. veljače 2018. godine. ''Optužnicom Županijskog tužiteljstva ŽZH optuženi se tereti da je kao uposlenik poduzeća 'L…' Posušje, radio u stanici za tehnički pregled vozila. 

Slučaj ubojstva u pokušaju u Širokom Brijegu: Sud privremeno odredio prisilni smještaj

Županijski sud u Širokom Brijegu dana 9.10.2017. godine donio je utvrđujuću presudu. Tom presudom utvrđeno je da je optuženi G.S. (27) dana 24.6.2017. godine u Širokom Brijegu, u neubrojivom stanju počinio protupravno djelo Ubojstvo u pokušaju.

Dakle, bitno je istaći, da se ovdje ne radi o osuđujućoj presudi, već o utvrđujućoj presudi. Optuženi nije počinio kazneno djelo, već protupravno djelo, s obzirom da je isti u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv.

 

Osumnjičenom za razbojništvo u Ljubuškom produžen pritvor za još dva mjeseca

Županijski sud u Širokom Brijegu produljio je pritvor T.Ć. (35) osumnjičenom za razbojništvo počinjenog dana 22.9.2017. godine na štetu automat kluba u Ljubuškom. Odluka o produljenju pritvora nepravomoćna je i na nju postoji pravo žalbe koju će razmatrati Vrhovni sud F BiH.
 
Osumnjičeni T.Ć. nalazi se u pritvoru od 8.11.2017. godine, a pritvor mu je produljen za još 2 mjeseca, a zbog bojazni od utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenog djela.
 
 

Potvrđena optužnica protiv tri osobe zbog sumnje da su uzgajali marihuanu u Drinovcima

Županijsko tužiteljstvo ŽZH podiglo je optužnicu protiv Stjepana Vrcana (29), T. V. (25), J. V. (25) i J. G. (27), zbog proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.
 
Optužnicom ovog tužiteljstva optuženi se terete da su se u mjesecu svibnju 2016. godine, dogovorili da će uzgojiti indijsku konoplju i od nje dobiti opojnu drogu tipa „Marihuana“, iako su znali da je uzgoj iste zakonom zabranjen.
 

Županijski sud u Širokom Brijegu odredio pritvor za tri osobe

Na prijedlog Županijskog tužiteljstva ŽZH, Županijski sud u Širokom Brijegu odredio je mjeru pritvora prema osumnjičenicima K.C (44), M.C. (42) i D.M (35).
 
Osumnjičenima je pritvor određen zbog opasnosti da bi boravkom na slobodi utjecali na svjedoke, prikrivali dokaze, te opasnosti da bi mogli ponoviti krivično djelo. Po rješenju suda pritvor može trajati najduže jedan mjesec računajući od dana oduzimanja slobode 10.11.2017. godine.
 

Ljubušak negirao da je kupio drogu iako mu je policija pronašla ''speed''

U četvrtak, 26. listopada 2017. godine pred sucem za prethodno saslušanje Općinskog suda u Ljubuškom optuženi Željko Rupčić je izjavio da nije kriv za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnu drogu, potvrđeno je za Bljesak.info iz nadležnog tužiteljstva.   Optužnicom Županijskog tužiteljstva Županije Zapadnohercegovačke optuženom je stavljeno na teret da je 15. siječnja 2017. godine u Mostaru, od njemu poznate osobe, kupio opojnu drogu ''Speed'', znajući da je kupovina i prodaja iste zakonom zabranjena.

Negirao krivnju za prometnu nesreću koja se dogodila u mjestu Proboj, općina Ljubuški

Dana 16.10.2017. godine pred sucem za prethodno saslušanje Županijskog suda u Širokom Brijegu optuženi Marko Grgić (20) iz Ljubuškog u prisustvu svoga branitelja izjavio je da nije kriv zbog kaznenog djela koje mu je optužnicom ovog tužiteljstva stavljeno na teret.
 

Pretplati se na RSS - Tužiteljstvo ŽZH