Ultra

Policija objavila koliko je oduzela kokaina, ecstasyja, speeda ... i koliko je naplatila kazni ultrašima

Tijekom trajanja javnog okupljanja "Ultra Europe 2019“, od 12. do 15.srpnja 2019.godine na području održavanja javnog okupljanja nisu zabilježeni negativni značajniji događaji, odnosno narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanje osoba i oštećenja imovine.

Samo je jedan Split: Fratar je Ultraše pozivao na molitvu ispred Parka mladeži, oni se odazivali

Mnogi mladi prilazili su svećenicima i s njima razgovarali. Sudeći po izrazima njihova lica, odlazili bi zadovoljni, ali ipak na Ultru. Očito ih nisu odgovarali od sudjelovanja na festivalu, već ih samo pozivali da promisle

Ultru su, već tradicionalno, posjetili i predstavnici Crkve. Osim vode, partijanerima stoje na raspolaganju i za ispovijed. Neki od Ultraša već su iskoristili priliku da se pomole prije festivala. Iako dijele i vodu i toplu riječ, izjave za medije ne daju.

 

Dva ultraša potpuno gola penjali se po opasnoj stijeni na ulazu u Split

Guštao sam ujutro na balkonu, pio kavu. Čuo sam nekakve glasove. Bivali su sve glasniji, razaznao sam da govore francuski, priča nam šokirani čitatelj koji nam je poslao fotografije mladog i nagog dvojca, prenosi 24sata.hr

Oni su došli na “genijalnu” ideju penjati se na stijenu u Vukovarskoj ulici na ulazu u Split. Inače se u podnožju turisti fotografiraju. No većina na tome i stane, a ovi, pretpostavlja se “ultraši”, k'o od majke rođeni, krenuli su u alpinistički pothvat.

 

Split: Sve je spremno za sedmo izdanje Ultre, bina otporna na orkansku buru

Dok budete čitali ovaj tekst, tek nekoliko sati dijelit će nas od početka prve večeri ovogodišnje Ultre, čija se vrata na Parku mladeži otvaraju od 19 sati.

I dok se ulaznice za one koji nisu na vrijeme uspjeli doći do njih užarenom brzinom prodaju preko društvenih mreža i raznih oglasnika, često i po duplo skupljim cijenama, nije rijetkost i da vas na ulici netko zaustavi i ponudi vam ih, što se dogodilo potpisniku ovih redaka na putu prema konferenciji za novinare ususret ovom najvećem europskom festivalu elektroničke glazbe.

Brojni radnici pripremaju teren za tisuće partijanera, a okolni kafići i trgovine dovoze palete hrane i pića...

Ostalo je još svega deset dana do početka sedmog izdanja Ultra Europe u Splitu i prvoga koji će se održati u Parku mladeži, umjesto kako je to bilo prethodnih godina na Poljudu.

I na službenim stranicama festivala je promijenjena lokacija festivala, a u Parku mladeži se užurbano radi na pripremi stadiona za veliki party i prihvat tisuća posjetitelja. Na terenu su brojni radnici i strojevi, uređuje se VIP loža i, po svemu sudeći, radit će se do 12. srpnja, kada sve mora biti spremno za početak elektroničkog spektakla.  

Pretplati se na RSS - Ultra