UniCredit

Mostarac Dalibor Ćubela novi generalni menadžer i zamjenik predsjednika Uprave Zagrebačke banke

Nadzorni odbor Zagrebačke banke imenovao je Dalibora Ćubelu generalnim menadžerom i zamjenikom predsjednika Uprave.

Ipak, budući da je za tu poziciju potrebno odobrenje Hrvatske narodne banke, njegova titula još uvijek nije definitivna, priopćili su iz Zagrebačke banke.

Ćubela je trenutno predsjednik Uprave UniCredit banke u BiH, a funkciju zamjenika Zabine Uprave trebao bi preuzeti od Claudia Cesaria, koji će pak tu istu poziciju zauzeti u rumunjskoj podružnici UniCredita.

Amina Mahmutović imenovana za novu predsjednicu Uprave UniCredit Bank

Amina Mahmutović je imenovana na mjesto predsjednika Uprave UniCredit Bank d.d. sa početkom od 1. siječnja 2020. godine.
Nadzorni odbor UniCredit Bank d.d. je odobrio imenovanje Amine Mahumutović na mjesto predsjednika Uprave UniCredit Bank d.d., uvjetovano suglasnošću nadležnih tijela Bosne i Hercegovine.

Evo kolika je dobit i s kojim novcem raspolaže UniCredit bank Mostar

UniCredit bank d.d. Mostar povećala je neto dobit na 63,3 milijuna KM, izvještava Indikator.ba na osnovu financijskog izvještaja banke dostavljenog Sarajevskoj burzi. 

Financijski rezultat poboljšan je za 10,2 posto u odnosu na isti period prošle godine kada je ostvarena dobit od 57,48 milijuna KM. 

Dvije UniCredit banke u BiH ostvarile dobit od 125 milijuna KM

Dvije UniCredit banke u Bosni i Hercegovini - banjalučka i mostarska - zajedno su ostvarile u 2018. godini dobit od 125 milijuna KM. 

Najveća banka u Bosni i Hercegovini UniCredit bank d.d. Mostar je imala u 2018. godini neto dobit od 97,2 milijuna KM, dok je banjalučka ostvarila neto dobit od 27,8 milijuna KM. 

Mostarska banka je imala neto prihod kamata u iznosu od 164,8 milijuna KM, a što je za 1,6 posto više nego godinu ranije. 
 

UniCredit Bank je „Banka godine“ u Bosni i Hercegovini

UniCredit Banka sa zadovoljstvom objavljuje da joj je i ove godine magazin The Banker dodijelio nagradu „Banka godine“ u Bosni i Hercegovini za 2018.godinu.   Osvajače nagrade „Banka godine“, koja se smatra standardom za bankarsku izvrsnost, odabrao je međunarodni žiri koji je ocjenjivao konkurentne banke i njihovu sposobnost ostvarenja prinosa, postizanja strateške prednosti i opsluživanja potreba tržišta. Procjena je izvršena tijekom razdoblja od siječnja 2017. do lipnja 2018. godine.

Dobri poslovni rezultati UniCredita i njegovih podružnica u BiH

Talijanska banka UniCredit u utorak je izvijestila da joj je neto dobit u drugom ovogodišnjem kvartalu porasla za 8,3 posto u odnosu na isti period lani, zahvaljujući nižim operativnim troškovima te nižim neto otpisima zajmova i rezervacijama. 
Neto dobit UniCredita u tom razdoblju je dosegnula 1,02 milijarde eura. 

Rekordna dobit banaka u FBiH ove godine, UniCreditu najviše

Banke u Federaciji BiH za prva tri mjeseca ove godine zaradile su 84 miliJUna KM, što je za 5 miliJUna KM ili 6 posto više u odnosu na isti period prošle godine, piše BiznisInfo.

To znači da je rast neto dobiti banaka nastavljen i ove godine. Kako smo ranije objavili, banke u FBiH su u 2017. zaradile rekordnih 240 milijuna KM, što je za 39 posto ili 67 milijuna KM više u odnosu na 2016.

 

Banke u FBiH drastično povećale zaradu: Tko je lider?

Pozitivan financijski rezultat od 235 milijuna KM ostvarilo je 14 banaka, dok je gubitak u poslovanju od tri milijuna KM iskazan kod jedne banke.

Uvjerljivo najveću dobit imala je UniCredit banka od 84,1 milijun KM, a slijedi Raiffeisen banka s 70,4 milijuna.

Na trećem mjestu je Intesa Sanpaolo banka sa 21,1 milijun KM, a slijede Sparkasse banka s 13,7 milijuna i NLB banka s 12,6 milijuna maraka.

UniCredit banka u BiH ima odlične rezultate i više od 50 milijuna eura dobiti

Današnja informacija koja dolazi iz talijanske UniCredit grupacije obznanjuje da su njihove dvije banke u Bosni i Hercegovini (po jednu u svakom entitetu) u prvih devet mjeseci ove godine imale konsolidiranu dobit od 41 milijuna eura. Na godišnjem nivou radi se o povećanju od 14,6 posto, saznaje ABCportal.info.

Pretplati se na RSS - UniCredit