Ursula Von der Leyen

Von der Leyen: Vrijeme je za oživljavanje turizma

Europska komisija preporučila je ublažavanje restrikcija za neesencijalna putovanja iz inozemstva. Prema tim planovima, svima koji su primili posljednju dozu cjepiva koje je odobrila EU najmanje dva tjedna prije toga, bit će dozvoljeno putovanje, javlja BBC. ''Vrijeme je za oživljavanje turističke industrije EU i za ponovno uspostavljanje prekograničnih prijateljstava na siguran način'' - napisala je na Twitteru predsjednica EU komisije Ursula von der Leyen. 

Von der Leyen: AstraZeneca prvo treba ispuniti ugovor pa onda izvoziti

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen izjavila je u četvrtak da AstraZeneca najprije treba ispuniti ugovornu obvezu prema EU-u prije nego što počne izvoziti. Britansko-švedska farmaceutska kompanija AstraZeneca se ugovorom obvezala da će u prva tri mjeseca EU-u isporučiti 120 milijuna doza cjepiva protiv covida-19, ali će od toga isporučiti samo 30 milijuna.

 

Imam dobre vijesti za Hrvatsku! 500 milijuna eura od sutra na raspolaganju Hrvatskoj da spase radna mjesta

- Imam dobre vijesti za Hrvatsku. Od sutra će Hrvatskoj biti dostupno 500 mil. eura iz programa SURE. To su osobito dobre vijesti za zaposlene i tvrtke jer im programom SURE poručujemo: ne otpuštajte radnike, mi ćemo isplatiti dio njihovih plaća čak i ako ne rade dovoljno, izjavila je u ekskluzivnom razgovoru za HRT predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Von der Leyen iznosi plan europskog gospodarskog oporavka, isplatu potpora ne podržavaju ...

Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen predstavit će u srijedu službeni prijedlog plana europskog gospodarskog oporavka od posljedica pandemije koronavirusa. Von der Leyen želi plan oporavka vezati uz sljedeći sedmogodišnji proračun Europske unije. Plan uključuje prikupljanje nekoliko stotina milijardi eura na tržištima kapitala, kojih bi veći dio bio dodijeljen kroz potpore ulaganjima u najteže pogođenim državama

Pretplati se na RSS - Ursula Von der Leyen