Viktor Orban

Radikalne stranke ne mogu shvatiti da svi imaju prijatelje pa i Dodik, 'Naša stranka' bi zabranila Orbanu dolazak u Sarajevo

Zbog posljednjih odluka i izjava mađarskog premijera Viktora Orbana, Naša stranka traži da mu se zabrani dolazak u Sarajevo.

"Viktor Orban je svojom zapitanošću kako u Europsku uniju integrirati dva milijuna muslimana, pritom misleći na priključenje Bosne i Hercegovine Europskoj uniji, još jednom dokazao da nije ništa drugo nego najobičniji rasist, stoji u reakciji Naše stranke.

Orban ukida petokraku, crvena zvijezda se ne smije naći čak ni na boci piva

Mađarski premijer Viktor Orban želi zabraniti uporabu crvene zvijezde, odnosno petokrake, pa njegova stranka Fides sprema zakon kojim će biti stopirana njena svaka komercijalna upotreba.

Zakon je predvidio kaznu od čak 6,5 milijuna eura ili dvije godine zatvora za sve koji se usude da ipak koriste crvenu zvijezdu.

Među najviše pogođenima naći će se čuvena nizozemska pivara “Haineken”, čiju prepoznatljivu etiketu već desetljećima krasi upravo petokraka.

Viktor Orban: Pred Europom je povijesna zadaća - moramo braniti kršćansku kulturu

Ove godine  je pred europskim zemljama povijesna zadaća obrane kršćanske kulture, rekao je mađarski premijer Viktor Orban u razgovoru za list Magyar Idok objavljenom u subotu, prenosi mađarska novinska agencija MTI. Mađari imaju sva prava sebe vidjeti kao kršćansku naciju, rekao je Orban i dodao da je "činjenica da smo kršćani i naša živa vjera održali su nas u središtu Europe više od tisuću godina", piše Hina.

Pretplati se na RSS - Viktor Orban