Vinogradi

Obilježen početak radova u sveučilišnom vinogradu

Sveučilište u Mostaru rezidbom vinograda obilježilo je početak radova u sveučilišnom vinogradu u Pokušalištu Rodoč.

Rektor Sveučilišta u Mostaru prof. dr. sc. Zoran Tomić je istaknuo da je vrijeme započeti proces rezidbe kako bi se pripremili vinogradi i stavili u svoju funkciju, kako to i nalažu vrijeme i procedure obrade ove kulture. 

Podatke u registru za ovu godinu treba ažurirati do 31. ožujka

Ovih je dana Općinska služba za gospodarstvo Čitluka uputila javni poziv svim poljoprivrednim proizvođačima, fizičkim i pravnim osobama s područja Brotnja koji su upisani u registar poljoprivrednih gospodarstava i registar klijenata, da su obvezni najkasnije do 31. ožujka ažurirati podatke u registru. U obrazloženju te obavijesti ističe se kako su, sukladno pravilniku o upisu u registar poljoprivrednih gospodarstava (RPG) i registar klijenata (RK), svi poljoprivredni proizvođači obvezni jednom godišnje, i to najkasnije do 31.

Čitluk: Vinogradari će nastaviti s mnogo ljubavi obrađivati svoje vinograde

Tradicija proslave blagdana Svetog Vinka u vinogradu Grge Ćavara u Krehin Gracu traje već devetnaest godina. Blagdan Sv. Vinka za vinogradare označava početak nove vinogradarske sezone, a kako to tradicija nalaže, u utorak su obrezani i starim vinom blagoslovljeni prvi trsovi vinove loze. 

Pretplati se na RSS - Vinogradi