Vjekoslav Bevanda

Krajnje je vrijeme da se rad OSA stavi pod institucionalni nadzor

Zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda pozvao je u četvrtak nakon sjednice Obavještajno-sigurnosnog odbora (OSO) da se Obavještajno-sigurnosna agencija (OSA) stavi pod institucionalni nadzor te zaustavi s medijskim aferama kao što je i ona o navodnom vrbovanju radikalnih islamista, selefija od strane hrvatske SOA-e, javlja HMS.

Bevanda: Hrvati su napravili pravu stvar

Ministar financija i trezora u Vijeću ministara u tehničkom mandatu Vjekoslav Bevanda izjavio je da je Deklaracija Hrvatskog narodnog sabora cjelovit mehanizam kojim će Hrvati u budućnosti nastojati da se izbore za ravnopravnost.

"Deklaracija donosi jasne smjernice u ovoj borbi i svako treba da je pročita i analizira", rekao je Bevanda i dodao da negativna reakcija nekih medija na Deklaraciju i Sabor HNS-a na kojem je ona donesena potvrđuje da su Hrvati napravili pravu stvar.

Nastavlja se antihrvatska histerija, zastrašujuća je mržnja predstavnika najbrojnijeg naroda

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar finansija i trezora Vjekoslav Bevanda smatra da je “neprihvatljiva i kontraproduktivna kampanja koja se povela u pojedinim medijima povodom nazočnosti hrvatskih dužnosnika Akademiji obilježavanja Dana Republike Srpske u Banjoj Luci i da je time nastavljena antihrvatska histerija u BiH”.

Bevanda poručio Zvizdiću da nije vladar BiH

''Predsjedatelj Vijeća ministara Denis Zvizdić  ponovo djeluje samoinicijativno u komunikaciji s drugim državama, zadirući u resore kojima ne rukovodi i za koje nema nadležnosti što može nanijeti nemjerljivu štetu Bosni i Herecegovini'', upozorio je zamjenik predsjedatelja Vijeća ministara i ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda.

Hoće li BiH dospjeti na "crnu listu" Europske unije?

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministar financija i trezora Vjekoslav Bevanda izjavio je danas u Sarajevu da se BiH obvezala da do kraja 2018. odradi neke stvari koje će eliminirati prijetnju da država bude uvrštena na "crnu listu" Europske unije, javlja Anadolu Agency (AA). 

Upitan da prokomentira postoji li za BiH ovakva prijetnja, Bevanda je kazao da je "Vijeće Europe uputilo dopis gdje je upozorilo da mora doći do bolje kontrole poreza i svega ostalog". 

Bevanda: Novac od trošarina neće ići za izgradnju autocesta

Ministar Bevanda kaže da je i sam bio protiv uvođenja trošarina, ali alternativa je bila još gora - potpuna obustava cestogradnje! "Zašto sam bio za trošarina? To mi nije donijelo poene, bilo je i minusa. Mi znamo kakva nam je putna infrastruktura, znamo za ključni Koridor 5C što je nama žila kucavica koji je međunarodni koridor koji povezuje Europu s našim jugom... Bilo je pitanje trebali li graditi tu autocestu ili ne. Entitetska poduzeća za gradnju autocesta su od kreditora ocijenjeni kao kreditno nesposobni.

Bevanda: Razmatran dokument okvirnog proračuna institucija BiH

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda izjavio je da je na sjednici Vijeća ministara BiH danas razmatran dokument okvirnog proračuna institucija BiH čije usvajanje kasni jer se dugo čekalo da Fiskalno vijeće utvrdi Globalni fiskalni okvir - koji je utvrđen na razini 950 milijuna KM s prihodima od indirektnih poreza od 750 milijuna KM - i u tim gabaritima je kreiran Nacrt dokumenta okvirnog proračuna.

Danas uplata klirinškog duga, u BiH stiže 125 milijuna dolara

Ministarstvo financija Rusije obavijestilo je Ministarstvo financija i trezora BiH da će danas uplatiti klirinški dug, potvrđeno je Srni u resornom ministarstvu BiH.

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda i zamjenik ministra financija Ruske Federacije Sergej Storčak potpisali su 21. ožujka u Moskvi Sporazum o reguliranju obaveza bivšeg SSSR-a prema BiH.
 
Prema tom sporazumu, BiH će biti isplaćeno 125.157.834 dolara.
 

Vjekoslav Bevanda progovorio o obavještajnim službama

Ministar financija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda smatra da će Obavještajno-sigurnosna agencija BiH (OSA) izaći iz problema kada budu poštovani zakonski propisi i kada politika bude isključena iz oblasti gdje joj nije mjesto. “Bojim se da ovdje postaje pravilo neuvažavanja suradnika i ignoriranja zakonskih obveza. Priča o OSA-i nije završena i kada prikupimo sve informacije u svim tijelima koja su za to nadležna imat ćemo konkretna rješenja”, rekao je Bevanda za “Glas Srpske”. 

Pretplati se na RSS - Vjekoslav Bevanda