Vlada ŽZH

Čović održao radni sastanak s premijerom i članovima Vlade ŽZH

Predsjedatelj Predsjedništva BiH Dragan Čović održao je u četvrtak radni sastanak sa županijskim premijerom Zdenkom Ćosićem i članovima Vlade Županije Zapadnohercegovačke u zgradi Vlade u Širokom Brijegu. Teme sastanka su bile do sada ispunjene obveze županije u okviru euroatlantskih integracija BiH te opće stanje ove županije.

 

U Hercegovinu se postavlja 47 turističkih putokaza, 20 u ZH županiji i 27 u HN županiji

Tri hercegovačke općine i dva grada ovih dana dobivaju turističke putokaze i informativne ploče koje bi trebale doprinijeti turističkom razvoju ovog dijela BiH, piše Večernji list BiH. Putokazi i ploče će biti postavljene na lokacijama u Posušju, Širokom Brijegu, Ljubuškom, Mostaru i Stocu. 

Realizacija projekta

Zaposlenima u srednjim školama ZHŽ-a plaće veće za 5,5%, rodiljama puna plaća

Zaposleni u srednjim školama u Zapadnohercegovačkoj županiji od idućeg mjeseca trebali bi imati 5,5% posto veću plaću. Rezultat je to dogovora predstavnika Vlade ZHŽ-a i predstavnika Neovisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama ZHŽ-a glede potpisivanja kolektivnog ugovora koji je jučer okončan u Ministarstvu financija u Ljubuškom.
 

Top 20 najuspješnijih tvrtki u Županiji Zapadnohercegovačkoj

Dvadeset najjačih tvrtki u ZH županiji trenutačno zapošljava čak 30 posto ukupno zaposlenih, a tijekom prošle godine ostvarile su 46,7% ukupnog prihoda županije.

Riječ je o osam tvrtki iz Posušja, sedam tvrtki iz Širokog Brijega, tri tvrtke iz Gruda i dvije iz Ljubuškog, piše Večernji list BiH.

Na prvom mjestu je Violeta, slijedi Feal, Grafotisak, Mepas, MCI, Meggle, Lukas Nakić, Vokel, TT Kabeli, MIVIKO, Planet, Lager, Namex, Unitrade, Dara, Bili Brig, Kramar, Binvest, Hering te Welplast.

Pretplati se na RSS - Vlada ŽZH