Vlada ŽZH

Zapadnohercegovačka županija u tri godine uplatila 4.345.173,65 za sudske presude

Županija Zapadnohercegovačka nastavlja s izmirenjem sudskih izvršenja. Kako doznaje RTV HB iz Ministarstva financija ŽZH, ovih dana je sa pozicije sudskih izvršenja isplaćen iznos od 532.203,13 konvertibilnih maraka. Riječ je o drugoj isplati ove vrste tijekom posljednjih dvanaest mjeseci, čime je ukupno u 2021. godini u navedene svrhe iz proračuna ŽZH izdvojeno 1.240.562,27 konvertibilnih maraka. Oko 95 posto isplaćenih sredstava uplaćeno je na račune prosvjetnih djelatnika, dok se ostatak odnosi na djelatnike MUP-a ŽZH.

 

Županija Zapadnohercegovačka izmirila sva porezna dugovanja, danas su uplaćeni dugovi

Županija Zapadnohercegovačka danas je uplatila 15.125.741,60 konvertibilnih maraka za doprinose proračunskim korisnicima. Riječ je o dugovanjima iz ranijih godina, zbog kojih je 2016. godine Porezna uprava Federacije Bosne i Hercegovine na kratko blokirala glavni račun ove županije.

Slijedom tužbi koje su sudski riješene Zapadnohercegovačka županija isplatila 3.051.938,13 KM

Unatoč teškoj proračunskoj godini i velikom padu prihoda Županija Zapadnohercegovačka (ŽZH) je i ove godine nastavila s izmirenjem sudskih izvršenja.
Kako doznaje Fena iz Ministarstva financija ŽZH, ovih dana je s pozicije sudskih izvršenja isplaćen iznos od 1.411.529,59 KM. Preko 95 posto isplaćenih sredstava uplaćeno je na račune prosvjetnih djelatnika. Riječ je o tužbama proračunskih korisnika iz ranijih godina.
 

Radnicima u privatnom sektoru u ZHŽ-u plaće iz proračuna, ukida se plaćanje koncesija…

U cilju očuvanja što većeg broja radnih mjesta Vlada Zapadnohercegovačke županije na svojoj sjednici usvojila je prijedlog Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa. Riječ je o zakonskom rješenju koje donosi paket mjera za pomoć gospodarstvu. Između ostaloga, Vlada ZHŽ-a će, uz pomoć ovog zakona, u proračunu ZHŽ-a osigurati sredstva za isplatu minimalnih plaća za oko 2000 radnika iz privatnog sektora kojima je onemogućen rad na osnovi naredbi Županijskog stožera civilne zaštite. 

Vlada ZHŽ u skupštinsku proceduru uputila "korona zakon"

Vlada Zapadnohercegovačke županije usvojila je Prijedlog zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica izazvanih pandemijom koronavirusa.

Riječ je o zakonskom rješenju koje donosi paket mjera za pomoć gospodarstvu. Kada je riječ o uplati minimalne plaće, Zakonom je predviđeno da se ta mjera realizira putem javnog poziva u skladu kriterijima koje utvrdi Vlada, a sredstava će biti isplaćeno s pozicije "tekući prijenosi za gospodarstvo".

 

 

Vlada ZHŽ-a utvrdila nacrte zakona o uređenju i građenju

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) na sjednici u srijedu utvrdila je Nacrt Zakona o prostornom uređenju i Nacrt Zakona o građenju te ih uputila u redovnu proceduru Skupštini ove županije. Utvrđen je i Prijedlog Zakona o dopunskim pravima branitelja i članova njihovih obitelji, koji je u skraćenom postupku upućen u skupštinsku proceduru, priopćeno je na službenoj internetskoj stranici Vlade ZHŽ-a.

Usvojeno: Evo koliko iznosi proračun Zapadnohercegovačke županije

Skupština Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) usvojila je u ponedjeljak Proračun za 2020. godinu u visini od 92 milijuna maraka te je veći za 6 milijuna maraka u odnosu na Proračun za 2019. godine. Po riječima predsjednika Vlade ZHŽ-a Zdenka Ćosića, to uvećanje Proračuna se odnosi za obračun plaća te izdvajanja za gospodarstvo, poljoprivredu, porodiljne, braniteljske naknade i drugo.  Županijski ministar financija Toni Kraljević je istaknuo kako su povećanja za poljoprivredu veća za dvjesto tisuća maraka.

Naklada Alfa podnijela kaznenu prijavu protiv ministrice Mikulić

Naklada Alfa d.o.o. Mostar podnijela je kaznenu prijavu protiv ministrice obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke (ŽZH) Ružice Mikulić zbog postojanja osnovane sumnje da je počinila kazneno djelo "nesavjestan rad u službi" te "povreda ravnopravnosti u vršenju privredne djelatnosti", priopćeno je u ponedjeljak iz te nakladničke kuće. 

Pretplati se na RSS - Vlada ŽZH