Vlada FBiH

Prihvaćena Strategija zapošljavanja u FBiH za razdoblje od 2018. do 2021.

Federalna vlada danas je prihvatila i Parlamentu FBiH na razmatranje i konačno usvajanje uputila Strategiju zapošljavanja u Federaciji BiH za razdoblje od 2018. do 2021. Izradi Strategije prethodila je analiza stanja na tržištu rada i politike zapošljavanja, koja je jasno ukazala na potrebu za velikim reformama i intenzivnim naporima i aktivnostima radi značajnog poboljšanja stanja u toj oblasti u FBiH.

Vlada FBiH ograničava upotrebu cigareta, zabranjuje reklamiranje...

Federalna vlada utvrdila je Prijedlog zakona o zaštiti zdravlja stanovništva od duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje kojim se, s ciljem zaštite i unapređenja zdravlja stanovništva, uređuju mjere za zabranu i ograničenje upotrebe duhana, duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, zabrana njihovog reklamiranja, promocije i sponzoriranja, sprečavanje pristupa maloljetnih osoba tim proizvodima, sastav duhanskih i ostalih proizvoda za pušenje, obavezne oznake na pakovanjima, suzbijanje štetnih posljedica, preventivne mjere.

Vlada odlučila da će uplatiti doprinose za 884 radnika Aluminija

Za uplatu doprinosa za MIO za 9., 10., 11. i 12. mjesec 2017. godine za 884 radnika Aluminija d.d. Mostar bit će uplaćeno 2.187.423,48 KM, odlučila je Vlada Federacije. Naime, Vlada Federacije BiH je, na današnjoj sjednici održanoj u Mostaru, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH donijela dvije odluke o raspodjeli dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u FBiH, s ciljem uplate doprinosa za mirovinsko-invalidsko osiguranje za 161 radnika IP Krivaja d.o.o.

Dug Federacije BiH 5,7 milijardi maraka

Ukupan dug Federacije kojim upravlja i za koji je odgovorna Vlada FBiH je na kraju ožujka ove godine iznosio ukupno 5.746.739.318 KM ili 3.620.230.439 dolara i veći je od duga u proteklom kvartalu za 112,68 milijuna maraka. Ovo je dio informacije o dugu koju je jučer razmatrala Vlada FBiH i u kojoj se također navodi kako je razlika u odnosu na prethodi kvartal vezana za kredite koji se odnose na kapitalna ulaganja, odnosno infrastrukturu.

 

Za financiranje prvog zapošljavanja i samozapošljavanja Vlada FBiH izdvaja 2 milijuna KM

Vlada FBiH je usvojila Program utroška sredstava "Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - financiranje prvog zapošljavanja i samozapošljavanja", utvrđenih Budžetom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, a namijenjenog za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima za financiranje prvog zapošljavanja i samozaoošljavanja.

 

Moratorij na zapošljavanje produžen za još tri mjeseca

Vlada Federacije BiH je na današnjoj 109. hitnoj sjednici, održanoj u Sarajevu, utvrdila nacrte i prijedloge nekoliko zakon. Razlog zbog kojeg je Vlada Parlamentu FBiH uputila na usvajanje Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o deviznom poslovanju jeste ispunjenje obveza iz Akcijskog plana BiH za otklanjanje nedostataka u borbi protiv pranja novca, harmoniziranju sustava sprječavanja pranja novca i financiranja terorizma.

Vlada FBiH odobrila dva milijuna KM za mostarsku bolnicu

Sveučilišna klinička bolnica Mostar dobit će dva milijuna KM, odlučila je danas Federalna Vlada.  ''Sredstva od ukupno 6.000.000 KM bit će ravnopravno raspodijeljena Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar i Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla'', stoji u odluci Vlade FBiH. Danas su odobreni transferi Federalnog ministarstva zdravstva, a jedan od njih je vrijedan 1.125.000 KM i namijenjen Zavoda za transfuzijsku medicinu FBiH.

Za prvo zapošljavanje i samozapošljavanje još dva milijuna maraka

Vlada Federacije BiH usvojila je Program utroška sredstava “Subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima - financiranje prvog zapošljavanja i samozapošljavanja”, utvrđenih Proračunom FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu razvoja, poduzetništva i obrta, a namijenjenog za subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima za financiranje prvog upošljavanja i samoupošljavanja.

Pretplati se na RSS - Vlada FBiH