Volkswagen

Volkswagen za 2020. spremio 34 noviteta

Volkswagen je za 2020. godinu spremio čak 34 noviteta, a od toga će čak šest vozila biti samo na električni pogon. Predstojećeg ljeta u salone će stići električni ID.3, dok će odmah za njim uslijediti promocija električnog SUV-a, čiji je radni naziv ID.Cross, a očekuje se da će nositi oznaku ID.4 čim stigne u fazu serijske proizvodnje, a biće u prodaji u Europi, SAD i Kini, prenosi AutoBild. Ipak, čini se da brojni kupci s posebnim iščekivanjem žele da vide i kako će izgledati novi Golf GTE.

Konačno donešena odluka o mjestu gradnje nove tvornice VW-a vrijedne 1,3 milijarde dolara

Njemačka kompanija Volkswagen gradit će novu tvornicu u Turskoj ili je uopće neće graditi, piše Novac.hr. Konačna odluka o tome bit će donijeta u veljači, javljaju odlično obaviješteni njemački mediji. Tako u vodu padaju sve najave hrvatskog ministra gospodarstva Darka Horvata od prije mjesec dana kako će Hrvatska ući u bitku za izgradnju VW-a u našoj zemlji. Iako je riječ o privatnoj kompaniji, Horvat je čak najavljivao kako će o tome razgovarati s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel prilikom njenog posjeta Zagrebu.

 

Volkswagen razmišlja o povratku i gradnji tvornice u BiH

Njemački Volkswagen razmatra mogućnost povratka u BiH, pogotovo tamo gdje je prije rata VW već radio, primjerice u Vogošći.

VW je planirao izgraditi tvornicu u Turskoj, ali je procedura zamrznuta zbog vojne intervencije Ankare u Siriji. Zato je svoje usluge njemačkoj kompaniji ponudilo više zemalja, među kojima su se kao favoriti spominjale Bugarska, Rumunjska i Srbija. BiH, na osnovu višedesetljetnog iskustva suradnje s VW-om, također vjeruje da ima dobre šanse.

 

Urađeno sve da se BiH nađe među kandidatima za novu tvornicu VW-a

Njemački proizvođač automobila Volkswagen je upoznat o  automobilskoj industriji u BiH jer je Gospodarska komora FBiH učinila sve da se BiH nađe među kandidatima za potencijalnu lokaciju njihove nove tvornice, potvrđeno je Feni iz Komore. Direktor sektora energetike Gospodarske komore FBiH i koordinator projekta "Razvoj automobilske industrije FBiH" Armin Hodžić naveo je da su Gospodarska komora FBiH i Vlada FBiH zajedno uputili pozivna pisma i dokumente u kojim su navedeni uvjeti koje su spremni ponuditi VW-u.

Male su šanse da će BiH ponovno proizvoditi vozila za VW

Kada bi Volkswagen i izabrao BiH za novu tvornicu, prvo bi trebalo riješiti dugogodišnji sukob njemačke kompanije s domaćim Preventom.
Kada je Volkswagen objavio da traži lokaciju za svoj novi pogon u jugoistočnoj ili istočnoj Europi u utrku se uključilo 12 zemalja, a pobijedila je Turska u kojoj je VW registrirao tvrtku. Međutim, kada je turska pokrenula vojnu operaciju na sjeveru Sirije njemački proizvođač automobila objavio je da je 'odluka suspendirana'.

 

I BiH želi tvornicu VW-a: Predložene dvije lokacije!

Dvanaest zemalja Europe izrazilo je zanimanje da u njihovoj zemlji njemački gigant Volkswagen gradi novu tvornicu. Među njima je i BiH. Lobiranje i borba za naklonost njemačkog giganta još su intenzivniji nakon što je uprava VW-a odlučila da ne gradi pogon u Turskoj, zbog vojne ofanzive u Siriji, kojoj se protivi Njemačka, ali i većina zapadnog svijeta. Interes da njemačkog automobilskog giganta vrati iskazala je i BiH, piše Dnevni avaz.

Hrvatska ulazi u bitku za Volkswagenovu novu tvornicu

Hrvatska ulazi u bitku za investiciju vrijednu više od milijarde eura, koliko njemački proizvođač automobila Volkswagen planira uložiti u svoju novu tvornicu, doznaje Večernji list u Ministarstvu gospodarstva. Riječ je o tvornici koju su Nijemci namjeravali graditi u Turskoj, no odluku o tome stopirali su zbog turske vojne ofenzive u Siriji. Hrvatska će tako, prema riječima dobro upućenih, ući u novi krug pregovora Volkswagena oko te investicije s drugim zemljama koje su za to zainteresirane – Srbijom, Bugarskom i Rumunjskom.

Volkswagen ima novi plan za Seat i Škodu koji se mnogima neće svidjeti

U sklopu VW grupe egzistira 12 marki koje u 122 tvornice proizvode 365 modela. Vrijeme je za promjene.
Tako barem misle u Volkswagenu, jednom od najvećih svjetskih industrijskih koncerna. Ne očekujte ništa radikalno, ali imajte na umu da Seat i Škoda zasigurno neće ostati ono na što ste navikli, piše Index.hr

Započeo je veliki proces protiv VW-a, sve će trajati godinama?

Volkswagen tvrdi da kupci vozila u kojima je bio ugrađen zabranjeni softver koji je manipulirao podacima o ispušnim plinovima nisu pretrpjeli nikakvu štetu te da dalje koriste svoje automobile

Pred Višim pokrajinskim sudom u Braunschweigu započeo je u ponedjeljak dosad najveći sudski proces u kojem kupci Volkswagenovih vozila od ovog automobilskog koncerna traže odštetu zbog štete pretrpljene skandaloznim manipuliranjem podacima o količini štetnih ispušnih plinova kod automobila s dizelskim motorima.

Pretplati se na RSS - Volkswagen