Voziti auto

Ovih 10 stvari nikako ne biste trebali raditi dok vozite auto

Sitnice koje činimo za vrijeme vožnje bitno utječu na koncentraciju i smanjuju vrijeme reakcije, što predstavlja opasnost na cesti. Donosimo deset stvari koje za vrijeme vožnje valja izbjegavati

MOBITEL

Najveći neprijatelj vozača u 21. stoljeću je svakako mobilni telefon. Istraživanja su pokazala kako čak i handsfree slušalice, kao i sustav u automobilu mogu bitno smanjiti pozornost na cesti.

Što o muškarcu govori automobil koji vozi

Automobil otkriva mnogo više o muškarcu nego što se mislili. Istraživanja su otkrila da ljudi u čak 48 posto slučajeva biraju svoj novi automobil prema boji, a više od trećine njih je spremno čak i da doplati za omiljenu boju. Istraživači još kažu da Ferarije, Poršee i Jaguare voze alfa mužjaci. I dok u svijetu najviše pažnje, kada je u pitanju dodatna oprema, kupci poklanjaju sigurnosnim sustavima i elektronskim gadgetima, na Balkanu je vrhunac opremljenosti još uvijek klima uređaj i CD player.

HAK upozorava na 7 najčešćih pogrešaka vozača u ljetnim danima

Kupanje s ključevima, gubitak ključeva u moru ili zaključavanje ključeva u vozilu, samo su neki od njih. Kako bi vam pomogli i olakšali ljetnu vožnju, HAK-ovi stručnjaci izdvojili su najčešće greške koje čine vozači tijekom ljeta. Ulijevanje pogrešnog goriva u vozilo. Vožnja na rezervi može biti problem zbog čeka se često događa da vozilo ostane bez goriva jer se tijekom ljetnih mjeseci zna dogoditi da putno računalo pogrešno izračunava preostalu količinu goriva u vozilu.

Pretplati se na RSS - Voziti auto