Zdenko Ćosić

Ćosić o zapošljavanju u širokobriješkoj osnovnoj školi: Ravnatelj se pravi lud, tražit ću od nadležnih da utvrde činjenice i ponište svaku nepravilnost

Premijer Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić komentirao je Hrvatski Medijski Servis slučaj zapošljavanja u Drugoj osnovnoj školi u Širokom Brijegu, gdje je, po pisanju lokalnih medija, umjesto najbolje rangiranih na natječaju uposlena osoba koja je bila treća na popisu po broju bodova.

Dopredsjednik HDZ BiH Zdenko Ćosić: Ako se ne promijeni Izborni zakon, nastat će opći kaos

Dopredsjednik HDZ-a, Zdenko Ćosić, kazao je u razgovoru za mostarsku redakciju Večernjeg lista da je nužno promijeniti izbono zakonodavstvo kako bi Hrvati došli u ravnopravan položaj te rekao da će u suprotnom "nastati opći kaos".

Ćosić je kazao da sadašnje probosanske snage, uključujući i SDA, uopće nisu željele raspad Jugoslavije i nezavisnu BiH, nego su takvu opciju prihvatili tek kada su propali svi pregovori sa Slobodanom Miloševićem. 

 

Ćosić: Strategija razvoja podloga za brzi gospodarski i društveni razvoj

Vlada Zapadnohercegovačke županije (ZHŽ) je na sjednici u utorak usvojila Prijedlog Odluke o usvajanju Strategije razvoja Županije za razdoblje od 2021. do 2027. godine. Nositelj procesa izrade Strategije je Ured Vlade ZHŽ-a za europske integracije, a riječ je integriranom razvojnom dokumentu kojim se kreira strateški okvir za razvojne aktivnosti i projekte u toj županiji. ''Strategijom razvoja za razdoblje 2021.-2027.

Premijer Vlade ŽZH Zdenko Ćosić naljutio 'Sarajevo': Nećemo slaviti Dan državnosti BiH već blagdan svete Kate

Zapadnohercegovačka županija (ZHŽ) neradnim danom proglasio je 25. studeni, a po riječima predsjednika županijske vlade Zdenka Ćosića, to nije zbog Dana državnosti BiH već zbog blagdana svete Kate.
"Mi smo donijeli odluku o proglašenju neradnog dana u ŽZH jer je taj dan blagdan svete Kate koji se obilježava u nekoliko mjesta u našoj županiji", kazao je Ćosić, navodeći kako po zakonu 25. studeni nije neradni dan.

Dodao je kako vlasti Zapadnohercegovačke županije nisu planirale nikakav program kojim bi se obilježio Dan državnosti BiH.

Ćosić komentirao Hadžihafizbegovićev fašizam u emisiji 'Nedjeljom u 2'

Premijer Zapadnohercegovačkog kantona Zdenko Ćosić komentirao je za Hrvatski Medijski Servis izjavu bh. glumca Emira Hadžihafizbegovića, koji je u emisiji “Nedjeljom u 2” Hrvatske televizije nabrojao pet Hrvata prihvatljivih Bošnjacima. Za Ćosića je to “opasan oblik neonacizma”.

Zdenko Ćosić na skupštini utemeljitelja HDZ-a: Želimo izborni zakon radi ravnopravnosti i budućnosti BiH

Zdenko Ćosić, član Predsjedništva Hrvatske demokratske zajednice BiH, izjavio je u sklopu održavanja Izborne skupštine Kluba utemeljitelja HDZ-a BiH u Mostaru kako s partnerima u vlasti žele dogovoriti izborni zakon radi budućnosti Bosne i Hercegovine.

"Radi budućnosti ove zemlje želimo dogovoriti izborni zakon s partnerima u vlasti, kako se ne bismo u svakom ciklusu dovodili u istu poziciju stvaranja psihoze. Sve to radimo zbog prijetnje da bismo mogli ispasti iz igre, kao suveren narod", kazao je Ćosić.

 

Ćosić: Komšićevcima pridjev 'hrvatski' prihvatljiv samo kad treba otimati od Hrvata

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je primajući u svom uredu na Pantovčaku Hrvate iz BiH podsjetila i na pravo Hrvata da sami biraju svoje političke predstavnike, koji će ih legitimno predstavljati i zastupati na svim razinama vlasti, napominjući kako su Hrvati najstariji narod u BiH.

S područja ZHŽ prikupi se 298 milijuna KM godišnje prihoda a država nam vrati tek 50 milijuna

Gosti prve emisije nove sezone političkog magazina Argumenti Naše tv bili su predsjednici Vlada županija Zapadnohercegovačke i Herceg-Bosanske, Zdenko Ćosić i Ivan Jozić. Dotaknuli su se brojnih tema – od problema nezaposlenosti, stanja u školstvu, gospodarske slike pa sve do problema iseljavanja stanovništva, prenosi Hrvatski Medijski Servis.

Ćosić: SDP BiH nam sprema eutanaziju, ali traži da igla bude sterilna!

Otkako je aktualizirana priča o promjeni Izbornog zakona u BiH i nužnosti donošenja istog do raspisivanja izbora, stranke tzv. bošnjačke ljevice uporno guraju priču o tehničkim izmjenama Izbornog zakona, poput uvođenja kamera ili skenera na birališta.

U svom današnjem priopćenju SDP BiH je otišao korak dalje i optužio SNSD i HDZ BiH da ne žele prihvatiti iste kako bi mogli izvršiti krađu na izborima
 

Ćosić najavio strateške investicijske projekte u ZHŽ-u

Predsjednik Vlade Zapadnohercegovačke županije Zdenko Ćosić izjavio je kako je njegova vlada u protekloj godini učinila puno pozitivnih poteza te istaknuo kako će fokus rada u 2018. biti na strateškim investicijskim projektima. Ćosić je kazao kako je nezahvalno sam sebe ocjenjivati, ali kako je osobno zadovoljan radom Vlade Zapadnohercegovačke županije u 2017. godini, godini s puno započetih aktivnosti koje će se sustavno nastaviti i u sljedećem razdoblju.

Pretplati se na RSS - Zdenko Ćosić