Zdrav život

8 (i dobrih i loših) stvari koje će se događati tvom tijelu ako prestaneš jesti kruh

Bez obzira na to jeste li izbacili rafinirane žitarice, cjelovite žitarice ili ugljikohidrate općenito, učinci mogu široko varirati. Od sjajnih i potpuno očitih – poput smanjenja tjelesne težine, do nekih koji i nisu baš tako sjajni. A u nastavku ti otkrivamo osam stvari koje nam se počnu događati u tijelu kad prestanemo jesti kruh.

1. Gubitak kilograma

Kako održavati težinu nakon 50. godine? Držite se ovih jednostavnih savjeta

Zapravo biste trebali nastaviti i dodati neke nove navike ili ih malo prilagoditi. Što se prehrane tiče, nakon pedesete godine života trebali biste jesti što više povrća i voća, a što manje mesa. Na prehranu izrazito treba paziti, prenosi MensHealth.  Osim toga, treba izbjegavati slatka ili zaslađena pića, gazirano. Prebacite se na prirodne sokove, kavu pokušajte piti bez šećera i previše mlijeka, a najbolje bi bilo da ujutro za doručak iscijedite svježi sok od naranče ili nekog drugog omiljenog voća.

Kako uvjeriti prijatelja ili člana obitelji da smršavi?

Uvjeravanje vam može biti lagano ako ste stručnjak za marketing, ali većina nas nema te vještine kojima bi bila uvjerljiva s lakoćom.

Ispod su koraci koje trebate slijediti ako imate člana obitelji ili prijatelja koji je pretio, hrani se nezdravo ili nije aktivan, piše covermagazin.com

Korak 1
Kroz priče, novinske članke i podatke objasnite koliko je zdrava ishrana bitna za normalno funkcioniranje i život. Koristite osobni i društveni kontekst.

Znaš li zašto moraš mokriti čim se probudiš?

Tijekom noći tvoji bubrezi filtriraju manje urina nego uobičajeno, a tvoj mjehur se opusti i može 'primiti' veću količinu mokraće.  Također, hormon vazopresin ili antidiuretski hormon (ADH) upućuje stanice da zadržavaju vodu, što uzrokuje tvoje jutarnje peripetije s mokrenjem. Kava nikako ne pomaže ovom stanju jer je sama po sebi jak diuretik, a ako ti je to, kao i mnogima, prvo jutarnje piće, onda nije ni čudo što si svakih par minuta natrag na WC-u.

 

Pet navika koje bi vam mogle produljiti život za deset godina

Promjenom životnog stila, žene bi mogle živjeti do 14, a muškarci do 12 godina dulje.
Evo o čemu se radi: da biste živjeli dulje, morate unijeti promjene u sljedeće aspekte života: jesti zdravije, redovito vježbati, održavati zdravu tjelesnu težinu te izbjegavati alkohol i pušenje.

Ništa od toga nije nam nepoznato, no svojim istraživanjem stručnjaci na Harvardu uspjeli su dokazati koliko su zapravo dalekosežne posljedice našeg životnog stila.

Pouzdano čuvaju probavu i mokraćni sustav, a 'ubijaju' i gljivice i viruse gripe

Ove zime jedite brusnice
Zimi su česte upale mjehura, a na udaru su i drugi organi mokraćnog sustava. Mokrenje je bolno i učestalo, prisutna je bol u donjem dijelu leđa, a mokraća postaje zamućena.
Nerijetko se u narodnoj medicini, kako u sprječavanju ovih upala, a tako i kao pomoć u njihovom liječenju koristi brusnica.

Mučno jutro poslije tulumarenja: Mamurluk i kako ga ublažiti

Tulumarenje zna biti jako zabavno, ali jutro poslije natjerat će gotovo svakoga da si obeća kako više neće okusiti alkohol

Malo tko će obećanje zaista održati, no ako ste ikada okusili mamurluk u pravom, groznom izdanju, vjerojatno ste barem mjesec dana u širokom luku izbjegavali prigode za novo ubijanje cugom.

Poboljšajte mentalno zdravlje jednostavnim izmjenama svakodnevnih navika

Dovoljno je poduzeti male korake i usvojiti ne pretjerano 'revolucionarne' nove navike koje će pojedinca učiniti zadovoljnim i sretnim te dokazano pozitivno utjecati na njegovo mentalno zdravlje, tvrde znanstvenici s londonskog University Collegea.

Dobra je vijest to što je najčešće riječ o izmjenama koje se mogu vrlo jednostavno uklopiti u vaš svakodnevni način života, a zbog njih ćete se osjećati puno bolje, smatraju londonski znanstvenici.

Prava prijateljska druženja produžuju život koliko i tjelovježba ili prestanak pušenja

Ljudi koji imaju snažne emocionalne veze s prijateljima imaju 50 posto manje šanse da umru ranije

Istraživanja su pokazala da dobra prijateljstva jednako djeljuju na organizam kao prestanak pušenja. Osim toga, imaju isti učinak i kao redovita tjelovježba ili zdrava prehrana.

Pretplati se na RSS - Zdrav život