Željko Komšić

Komšić preuzima državu i ne propušta tužbama prijetiti Hrvatskoj

Predsjedatelj Predsjedništva BiH od 20. srpnja 2019. godine je, po načelu rotacije Željko Komšić. Komšić od 20. srpnja 2019. godine dužnost predsjedatelja Predsjedništva BiH, po načelu rotacije, u narednih osam mjeseci preuzima. 

Izborni zakon je opasnost a proširenja EU neće biti ma što god mi uradili

"U ovom trenutku Izborni zakon je opasnost pa čak i ti planovi koji se iznose polujavno gdje se sugerira da BiH treba biti konfederacija, a po meni je to plan podjele Bosne", kazao je Komšić, a prenosi N1. Na pitanje o mišljenju Europske komisije koje bi trebala BiH dobiti u lipnju, Komšić je kazao da je prilikom posjete jednog europskog dužnosnika da “neće biti proširenja ma šta god mi uradili”. Komšić je govorio i o odnosu srbijanskog predsjednika Aleksandra Vučića i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika. 

Na prijedlog Željka Komšića nova veleposlanica BiH u Češkoj biti će književnica Martina Mlinarević

Književnica Martina Mlinarević predložena je za veleposlanicu BiH u Republici Češkoj, a njeno službeno imenovanje se očekuje na narednoj sjednici Predsjedništva BiH.
Kako saznaje Klix.ba prijedlog za imenovanje Mlinarević za veleposlanicu u Pragu, a koja inače dolazi iz reda Ostalih, uputio je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

 

Veleposlanik BiH pisao glavnom tajniku UN-a: Komšić je kao čin odmazde smijenio svih 11 Hrvata

Odlazeći veleposlanik Bosne i Hercegovine pri Ujedinjenim Narodima Ivica Dronjić ocijenio je u oproštajnom pismu glavnom tajniku Antoniu Guterresu kako je smijenjen kao rezultat odmazde člana Predsjedništva BiH Željka Komšića prema diplomatima Hrvatima.  U pismu koje je danas objavio portal Klix, višegodišnji diplomat Dronjić izrazio je žaljenje zbog okončanja mandata navodeći razloge za smjenu.

Komšić žestoko opleo po Hrvatskoj: Agresivni su i bahati, žele od BiH napraviti koloniju!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić reagirao je jučer navečer na priopćenje Ministarstva vanjskih i europskih poslova BiH koja se danas oglasilo  u povodu otvorenog pisma trojice bivših visokih predstavnika u BiH, Paddya Ashdowna, Carla Bildta i Christiana Schwarz-Schillinga.

Komšić je za Radio Sarajevo naglasio da "očigledno BiH ima malo veći problem sa dijelom vlasti u Republici Hrvatskoj nego što se mislilo“.
 

EU mora prepoznati novu snagu za destabilizaciju Balkana: Željka Komšića

Ugledni portal Euobserver.com za europske poslove i jedan od najčitanijih europskih portala, objavio je članak pod naslovom EU mora prepoznati novu snagu za destabilizaciju Balkana: Željka Komšića. Naglašava se zašto je izbor Željka Komšića nelegalan i nelegitiman te zašto EU mora već na današnjem sastanku Vijeća ministara vanjskih poslova EU prepoznati opasnost lošeg izbornog zakonodavstva. Primjer općine Bosanska Krupa, u kojoj živi 50 Hrvata, a gdje je Komšić osvojio 2.798 glasova, najbolje ilustrira apsurdnu situaciju. 

Hrvatski izaslanici otkazuju poslušnost Sejdi Komšiću

''Klub hrvatskih izaslanika nema svog člana Predsjedništva s obzirom da u ovoj instituciji neće sjediti predstavnik hrvatskog naroda, dok pak onaj koji ovu poziciju uzurpira, Klubu se ne može obratiti jer njega i izaslanike tog Kluba nije birao isti narod'', navodi se u priopćenju za javnost Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH. 

Srpski portali tvrde da je Komšićeva majka Srpkinja čija je obitelj bila četnička

Priča je stara desetak godina, a srbijanski mediji ponovno su je oživjeli. Meta napada je Željko Komšić i njegovo, navodno, četničkoj porijeklo po majčinoj liniji.

Željko Komšić je rođen 1964. godine u Sarajevu. Otac Marko je po nacionalnosti Hrvat, a majka Danica, rođena Stanić, je bila Srpkinja. Danica je tijekom rata u BiH poginula u rodnom Sarajevu. Komšić je ranije govorio da je kršten u katoličkoj crkvi, danas to prešućuje i izjašnjava se agnostikom.

Pretplati se na RSS - Željko Komšić