Zimska oprema

Od 15. studenoga obvezna zimska oprema

Bosanskohercegovački auto-moto klub (BIHAMK) podsjeća da će od 15. studenoga na snazi biti odredba o obveznom posjedovanju zimske opreme.   Naime, pod zimskom opremom podrazumijevaju se: pneumatici sa zimskim profilom na svim kotačima (dubina gazećeg sloja minimalno 4mm), pneumatici s ljetnim profilom (dubina gazećeg sloja minimalno 4mm), odgovarajući lanci za kotače. 

Od sutra obvezno posjedovanje zimske opreme za automobile

Prometuje se po mokrim ili djelomično vlažnim i skliskim kolnicima.

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na dionicama cesta uz riječne tokove i u kotlinama.

Dionicama cesta koje prolaze usjecima upozoravamo na moguće odrone kamenja i zemlje na kolnik.

Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Zimska oprema u automobilima od danas nije potrebna

Vozači u Bosni i Hercegovini od danas nisu više zakonski obvezni da posjeduju i koriste zimsku opremu u automobilima.

Na teritoriji Bosne i Hercegovine od 15. studenog do 15. travnja zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme za motorna vozila, bez obzira na vremenske uvjete. Kazne za neposjedovanje opreme naplaćivale su se 40 KM.

U nedjelju prestaje zakonska odredba o obveznom posjedovanju zimske opreme

Poštovani vozači sudionici u prometu, u nedjelju 15. travnja 2018. godine prestaje važiti zakonska odredba o obveznom posjedovanju zimske opreme na vozilima.

Napominjemo da je prelaskom na ljetno računanje vremena u Hrvatskoj prestala obveza upaljenih dnevnih (oborenih) svjetala na vozilima.
 

Od danas na cestama BiH obvezna zimska oprema na automobilima

Na teritoriji Bosne i Hercegovine od 15. studenog do 15. travnja zakonski je obavezno posjedovanje i korištenje zimske opreme za motorna vozila, bez obzira na vremenske uvjete, rečeno je Feni iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK). Postoje dva zakonski važeća Pravilnika sa suprotnim odredbama o zimskoj opremi.

Pretplati se na RSS - Zimska oprema