Zimsko vrijeme

U nedjelju počinje zimsko računanje vremena, korona odgodila odluku o ukidanju

Zimsko računanje vremena počinje u nedjelju 25. listopada 2020. godine. Tada ćemo, u noći sa subote na nedjelju, kazaljke u točno 3 sata pomjeriti 60 minuta unazad - na 2 sata.

Praksa je da se sat pomjera svakog posljednjeg vikenda u listopadu čime se sa ljetnog prelazi na zimsko računanje vremena.

Ovo bi moglo biti posljednje pomijeranje kazaljki sa ljetnog na zimsko računanje jer je Europski parlament u ožujku 2019. godine izglasao ukidanje pravila "do kraja 2021. godine".

Snijega ima na cestama u planinskim područjima, posebno na dionici Šujica - Kupres

Snježne oborine prvog dana vikenda otežavaju promet na nekim od najznačajnijih putnih pravaca u zemlji.

Kolovoz je mjestimično zasniježen na dionicama u planinskim predjelima, posebno na putnim pravima: Sarajevo-Rogatica, Tarčin-Konjic, Olovo-Kladanj i Šujica-Kupres. Na ostalim putevima prometuje se po pretežno mokrom kolovozu. Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

U sljedećem tjednu stiže hladna fronta, temperature i u Hercegovini mogu ići u minus

Nakon vjetrovitog i kišovitog prvog dana u tjednu i utorak nije bitno drukčiji po pitanju vremenskih prilika. Kišno vrijeme u mnogim krajevima je donijelo iznadprosječne količine oborina za mjesec studeni. U višem gorju može pasti i malo snijega, piše ABCportal.info

Nestabilno vrijeme će se nastaviti i dalje s tim da će oborina u narednim danima biti manje ali prema kraju tjedna ponovno se povećava mogućnost za nove količine kiše a u gorju i snijega.

Noćas počinje zimsko računanje vremena, vraćamo kazaljke unazad

U nedjelju, 29. listopada, u 3 sata ujutro završava ljetno i počinje zimsko računanje vremena pomicanjem za jedan sat unatrag.

Ljetno računanje vremena završava tako što se pomicanjem za jedan sat unatrag vrijeme u 3 sata ujutro računa kao 2 sata.

Zimsko računanje vremena trajat će do posljednjeg vikenda u ožujku iduće godine.

Pretplati se na RSS - Zimsko vrijeme