Zoran Vakula

Vakula objavio dugoročnu prognozu: Anticiklone su u prednosti

Za naš dio Europe i dalje je vrlo velika vjerojatnost nastavka zamjetnijeg djelovanja anticiklona – polja povišenoga i visokoga tlaka, uz relativno česte temperaturne inverzije - zadržavanje relativno toplog zraka u višim slojevima atmosfere, rekao je meteorolog Zoran Vakula u razgovoru za Slobodnu Bosnu dotaknuvši se dugoročnih predviđanja za ove prostore

Nema više sunčanja, zabundajte se, Vakula je najavio i - snijeg!

Vikend će biti opet iznadprosječno topao za ovaj dio godine, tako će biti sve do ponedjeljka kad stiže hladna fronta s Arktika. U gorju bi mogao pasti snijeg, a temperature će biti 10 stupnjeva ispod prosjeka

Sljedećih dana bit će i dalje iznadprosječno toplo za ovaj dio godine, sve do ponedjeljka suho i sunčano. No zatim promjenjivije i hladnije uz kišu pa i snježne pahulje u gorju, najavio je Zoran Vakula u prognozi za HRT.
 

Vakula kaže da bi temperature mogle dostići i 40 stupnjeva Celzijevih

O vremenskim uvjetima pred nama oglasio se i HRT-ov glavni meteorolog Zoran Vakula.

- Do utorka će diljem Hrvatske i okolice biti pretežno sunčano, većinom čak i vedro vrijeme, te gotovo posvuda vruće, mnogima i neugodno sparno. Pritom će vrhunac ovog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje u većini krajeva biti u ponedjeljak, kada će temperatura barem ponegdje biti blizu dosadašnjeg rekorda, a ne smije se isključiti mogućnost postavljanja i ponekog novog. 
 

Prognoza Zorana Vakule: Južina i natprosječno visoke temperature do petka, a onda slijedi zahlađenje

Pretežno sunčano, mjestimice s umjerenom naoblakom u središnjim i gorskim predjelima, no zadržat će se uglavnom suho, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za srijedu
Puhat će umjeren, u gorju povremeno i jak jugozapadni vjetar, a na Jadranu i jugo, prognoza je DHMZ-a. Najviša dnevna temperatura zraka kretat će se između 8 i 13 stupnjeva Celzija.

Imat ćemo bijeli Božić? Evo što je Vakula otkrio u svojoj izjavi

Zoran Vakula, glavni meteorolog Hrvatske radio-televizije, za Večernji list odgovorio je na tri pitanja te otkrio i kakva nam predstoji zima.

Kako se u uvriježene vremenske prilike više baš i ne možemo pouzdati, možete li reći - hoće li nam božićni i novogodišnji blagdani biti - bijeli, snježni?

Vakula prognozira: Zadnjih desetak dana studenog sasvim će opravdati ime ovog mjeseca

Ovih dana se svi pitamo koliko će još dugo potrajati ova toplina u studenom i kada će doći promjena i pada temperature koji  bi bio primjereniji ovom dijelu mjeseca i godine.
Jutros je u HTV-oj emisiji 'Dobro jutro Hrvatska', najpoznatiji i najomiljeniji hrvatski meteorolog Zoran Vakula iznio svoje najnovije prognoze u vezi vremena u nadolazećim danima.
 

Što nam poručuje Zoran Vakula u svojoj novoj prognozi vremena?

Mnogima teško podnošljiva vrućina i sparina u kopnenom će području sljedeća dva dana malo popustiti, a tijekom pretežno sunčanog vikenda ponovno će gotovo posvuda biti vruće. 

Pljuskovi su početkom novoga tjedna mogući, a u četvrtak i petak sigurno će ih biti, ponegdje i izraženijih. Mogući su i na inače pretežno sunčanome Jadranu, gdje se nastavljaju i tople noći i vrući dani, a dodatne nevolje u četvrtak i petak može prouzročiti mjestimice jaka bura, podno Velebita i s olujnim udarima, piše Zoran Vakula za HRT.

Poznati hrvatski meteorolog Zoran Vakula otkrio nam kakvo će biti ljeto

Drugi dio travnja obilježile su natprosječno visoke temperature za ovaj dio godine. Meteorolog Zoran Vakula piše kako je temperatura posljednjih dana u Zagrebu, ali i u većini Hrvatske, visoka kao malo kad u povijesti mjerenja ovog dijela travnja. Ponegdje ima čak i ljetne vrijednosti.

No to ne znači da će se i sljedeći mjeseci nastaviti u takvom ozračju, piše Vakula za HRT.

Iznadprosječni travanj ne znači nužno i pakleno ljeto

Pretplati se na RSS - Zoran Vakula