Zračni prijevoz

Zračna luka 'Franjo Tuđman' proglašena najboljom u Europi u svojoj kategoriji

Zračna luka Franjo Tuđman proglašena je najboljom u Europi u grupi onih koje su 2018. opslužile između 2 i 5 milijuna putnika, prema istraživanju o zadovoljstvu putnika uslugama "Airports Council International / Airport Service Quality" (ACI/ASQ), izvijestili su u srijedu iz Međunarodne zračne luke Zagreb.

Nakon ACI/ASQ-ove nagrade u 2017. godini, prema kojoj je Zračna luka Franjo Tuđman proglašena zračnom lukom s najvećim unapređenjem u Europi,  to je druga u nizu vrijednih nagrada vezanih za kvalitetu usluge te zračne luke.

Objavljena nova lista najsigurnijih zrakoplovnih kopanija na svijetu

Objavljen je novi godišnji popis najsigurnijih zrakoplovnih tvrtki kojeg objavljuje AirlineRatings.com.
Prošle godine AirlineRatings nije mogao izdvojiti neku tvrtku u odnosu na njihove rivale, a na ovom najnovijem popisu vrh ljestvice zauzeo je australski prijevoznik Qantas.

Analizirali su podatke iz 405 zrakoplovnih kompanija te su sastavili popis od 20 najsigurnijih prijevoznika i to prem 12 kriterija, objavio je CNN.

 

BiH među vodećima u Europi po učešću niskotarifnih zrakoplovnih tvrtki

Makedonija zauzima vodeće mjesto u Europi u pogledu tržišnog učešća niskobudžetnih zrakoplovnih prijevoznika, dok je Bosna i Hercegovina šesta na listi, prema istraživanju anna.aero.  Niskotarifne zrakoplovne tvrtke u Makedoniji imaju nešto ispod 66% tržišta u 2018. godini, dok u Bosni i Hercegovini nude 56,2% od ukupnog broja sjedišta.  Na bh.

Nakon 27 godina Air Canada Rouge uvela izravni let između Zagreba i Toronta

Air Canada Rouge je najveći kanadski avioprijevoznik s flotom od preko 400 zrakoplova koji prometuju na više od 350 odredišta u Kanadi i svijetu

Tradicionalnim vodenim pozdravom u Zračnoj luci Franjo Tuđman u nedjelju je obilježen dolazak novog zrakoplovnog prijevoznika Air Canada Rouge na liniji Toronto-Zagreb-Toronto.

Zračna luka Franjo Tuđman dočekala milijuntu putnicu – ranije nego ikad

Zračna luka Franjo Tuđman zabilježila je ovogodišnju milijuntu putnicu, a dogodilo se to ranije nego ikad u povijesti zagrebačke zračne luke, čak 13 dana prije u odnosu na proteklu godinu. Milijunta putnica je gospođa Višnja Mrazovac koja je putovala na izravnom letu aviokompanije Emirates iz Zagreba za Dubai.

Francuzi zadovoljni radom 'Franje Tuđmana', očekuju rast i širenje poslovanja

Francuska kompanija Aeroports de Paris (ADP) zadovoljna je poslovanjem zagrebačke Zračne luke Franjo Tuđman u prvoj godini rada, te kao jedan od dioničara sa 21 postotnim udjelom u tvrtki-koncesionaru te luke MZLZ očekuje rast i u idućim godinama uz širenje poslovanja

SWISS na relaciji Sarajevo-Zurich prevozi putnike u najmodernijem zrakoplovu na tržištu

Na Međunarodni aerodrom Sarajevo danas je sletio jedan od najinovativnijih i najmodernijh zrakoplova na tržištu, "Bombardier" C serije. Naime, putnici aviokompanije Swiss od danas imaju mogućnost da na relaciji Sarajevo-Zurich putuju u tom zrakoplovu, koji je u svijetu zrakoplovstva poznat pod imenom "jet koji šapuće". Taj tip zrakoplova zahvaljujući suvremenim motorima, proizvodi dvostruko manje buke u odnosu na slične tipove zrakoplova.

Emiratesu nedostaje do 150 pilota pa imaju riskantan plan

Financijski oporavak arapske zrakoplovne kompanije Emirates dolazi u pitanje zbog sve izraženijeg nedostatka pilota zbog čega će biti smanjen intenzitet na linijama prema Americi i Europi.

Kako je u Hamburgu gdje predstavlja novu uslugu prvog razreda izjavio prvi čovjek kompanije Tim Clark, Emiratesu trenutno nedostaje između 100 i 150 pilota.

 

Pretplati se na RSS - Zračni prijevoz