FEAL glavni sponzor konferencije o 'otvorima' u Mostaru

4,013 ABC portal 25.listopada 2017. 13:15
konferencija feal
KONFERENCIJA U MOSTARU

Međunarodnu znanstveno-stručnu konferencija pod nazivom ''Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora'' u organizaciji kompanije Sfera d.o.o. Mostar svečano je u srijedu otvorena u Intera tehnološkom parku u Mostaru.

IV. konferenciju ''Sfera 2017: Tehnologija i ugradnja otvora'' koja traje dva dana i svim sudionicima pruža razmjenu informacija, znanja i iskustava, te predstavlja novitete u svijetu tehnologije i ugradnje otvore, otvorio je predsjednik Vlade HNŽ-a Nevenko Herceg.

Herceg je istaknuo kako je Vlada HNŽ-a napravila jedan značajan iskorak na planu energetske učinkovitosti realiziranjem projekata utopljavanja javnih zgrada u oblasti školstva i zdravstva.

"Kroz ovaj projekt energetske učinkovitosti koji se provodi na području cijele Federacije prošle godine smo obnovili sedam javnih objekata, šest škola i jedan Dom zdravlja, a ove godine smo krenuli s obnovom četiri školska objekta", naglasio je predsjednik Vlade HNŽ-a.

konferencija-feal-5.jpg

Povezati struku i znanost

Direktorica agencije Sfera Naida Memić kazala je da je prva konferencija koja je organizirana prije dvije godine također obrađivala temu otvora.

"Naša ideja bila je pronalaženje načina da povežemo struku i znanost. Imali smo sreću što smo naišli na razumijevanje i veliku potporu kompanije Feal koja je prepoznala značaj konferencije te nam pružila nesebičnu pomoć prilikom organizacije prve konferencije. Izuzetno mi je drago da i na ovoj konferenciji imamo istih, ali i novih partnera i sponzora. Četvrtu konferenciju organizirali smo u suradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru i Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu", istaknula je Memić te najavila i iduću znanstvenu konferenciju koja se planira organizirati u ožujku 2018. godine na temu klimatizacije, ventilacije i grijanja.

Organizatori navode da na dvodnevnoj konferenciji očekuju više od 400 gostiju iz cijele regije, arhitekata, inženjera, projektanata, gospodarstvenika, te svih profesionalaca koji posluju u sektoru građevinarstva i arhitekture.

Edukacija studenata

Profesorica Maja Popovac s Građevinskom fakulteta Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru naglasila je kako je izrazito važno pokazati koliko je energetska efikasnost u svim svojim oblicima bitna i koliko je to u skladu s tradicijom ovih prostora.
 

"Energetska efikasnost je u skladu onoga što smo mi imali na teritoriju Hercegovine, pa i čitave Bosne, ali i onoga koliko možemo napredovati potičući cirkularnu ekonomiju, naše proizvođače i projektante i sve ono što se nudi u tzv. hercegovačkoj dolini", kazala je Popovac te dodala kako je važno naučiti domaće studente da se mogu rame uz rame nositi sa studentima u čitavom svijetu.

Četvrta konferencija se bavi osnovnim elementima građenog prostora – arhitektonskim otvorima. Preispitivat će se znanstvena, odnosno tehnološka dostignuća i profesionalna  opredjeljenja u kontekstu proizvodnje, primjene i oblikovanja arhitektonskih ili građevinskih otvora. 

Kako ističu organizatori, cilj diskusije koja spaja pogled na prošlost, sadašnja dostignuća i buduće vizije o ovim arhitektonskim elementima je razmjena znanja i iskustva u različitim oblastima inženjerstva, kao i otvaranje mogućnosti uspostavljanja međunarodne i domaće suradnje.

Konferencija se sastoji iz dva dijela – prezentacije znanstvenih i stručnih radova u prvom dijelu, i prezentacije suvremenih tehnologija i proizvoda u domeni proizvodnje i dizajna prozora i vrata, u drugom dijelu konferencije. 

Konferencija se organizira u suradnji s Građevinskim fakultetom Univerziteta 'žemal Bijedić u Mostaru, te Arhitektonskim fakultetom Sveučilišta u Zagrebu, a uz podršku Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti, Asocijacije arhitekata u BiH, te Vanjskotrgovinske komore BiH.

Generalni sponzor konferencije je širokobriješka tvrtka Feal.

Sponzori konferencije su: Alukönigstal, Ko-glas, Kristal Vitez, Grad-Exoprt, te Niče d.o.o.

Partneri i izlagači konferencije su: Profine, Staklorad, Termoglas, Pavković Paneli, Rehau, Velux, Veka, Inoutic, Zalmo, Sika, Euro-Roal, Llumar, te kompanija MEN.
 

Predavači na konferenciji su: 

- Mr. Frank Stöhr, IFT Rosenheim GmbH,
- Amir Vuk-Zec, Studio Zec,
- red.prof. dr. Ljubomir Miščević, Arhitektonski fakultet Zagreb,
- v.prof.dr. Maja Popovac, Građevinski fakultet Univerzitet ”Džemal Bijedić” Mostar,
- Jasmina Katica, Odsjek za energijsku efikasnost Federalnog ministarstva prostornog uređenja,
- GIZ, Bosna i Hercegovina,
- Asocijacija arhitekata Bosne i Hercegovine,
- Vanjskotrgovinska / Spoljnotrgovinska komora BiH,
- Strojarski fakultet Sveučilište Mostar, Klaster metala,
- Predstavnici sponzora i partnera.

konferencija-feal-2.jpg

konferencija-feaql-7.jpg

konferencija-feal-6.jpg

konferencija-feal-4.jpg

konferencija-feal-3.jpg

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,955830
Srednji: 1,955830
Prodajni: 1,955830

Jedinica: 100
Kupovni: 25,918197
Srednji: 25,983155
Prodajni: 26,048113

Jedinica: 1
Kupovni: 1,348172
Srednji: 1,351551
Prodajni: 1,354930

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,727872
Srednji: 1,732203
Prodajni: 1,736534

Jedinica: 1
Kupovni: 1,878252
Srednji: 1,882959
Prodajni: 1,887666

Jedinica: 1
Kupovni: 2,293929
Srednji: 2,299678
Prodajni: 2,305427