Plenković je HDZ vodio u krivom smjeru a onda se pojavio 'crni labud'

2,160 ABC portal 28.svibnja 2019. 15:15
UDARAC DESNICE

Nakon što je Tomislav Karamarko u najboljoj namjeri okupio hrvatsku desnicu na čelu sa HDZ-om i tako prepoznao važnost ujedinjavanja političkih stranaka sličnih programa bez obzira na sve vrste medijskog ali i političkog progona radikalne hrvatske ljevice u koju sasvim sigurno treba svrstati i SDP, te jasno isticao demokršćanski konzervatizam kroz izbornu koaliciju u više izbornih ciklusa kao branu sve radikalnijoj ljevici koju su svestrano kako tada tako i danas bezrezervno podržavali utjecajni ali pristrani ljevičarski mediji u Hrvatskoj, na čelo najjače hrvatske stranke 'instaliran' je Andrej Plenković koji je potpuno okrenuo volan hadezeovog političkog autobusa.

Ono što je s HDZ-om u svojem mandatu uradio Plenković dosada se nije nitko usudio niti blizu, premda je na čelu ove stranke jedno vrijeme bila i tada u desno 'presvučena'  izrazita ljevičarka Jadranka Kosor. Prva greška Andreja Plenkovića je odstranjivanje dotadašnjih koalicijskih partnera (dugoročno), odnosno stranaka desnice a odmah potom i čišćenje HDZ-a od desne struje, premda je HDZ po svojoj političkoj vokaciji čvrsto desna politička opcija. (op.aut ... na zadnjim EU izborima na listi HDZ-a su bili Ruža Tomašić i Marijana Petir)

Plenković je na krilima podrške iz Bruxellesa potpuno zanemario veliki potencijal biračkog tijela tradicionalno naklonjenog stranci kojoj je na čelu pa se upuštao u Hrvatskom saboru progurati Istanbulsku konvenciju i Marakeški sporazum, dvije izrazito liberalno ljevičarske platforme koje većina hadezeovog biračkog tijela bezuvjetno odbacuje. Naravno, ne treba niti spominjati da su za taj posao imali podršku SDP-a.

 

Ako sve još jednom promotrimo onda ćemo vidjeti da je HDZ još uvijek dobio puno s obzirom da su njihovi birači i njihovi stavovi bili više puta potpuno ignorirani a samog Plenkovića nije bilo puno briga što će reći glasači jer je smatrao da je on taj koji svojim političkim autoritetom i vezama može sve disciplinirati  pa i samo biračko tijelo, međutim gadno se prevario.

Na samom kraju predizborne kampanje u Zagreb je doveo ne baš popularnu Angelu Merkel koja je u svojem govoru isticala sve ono što se ne sviđa glasačima HDZ-a što je sigurno još neke glasače odmaklo od HDZ-a a primaklo jasnijim desnim političkim opcijama.

Iako je Plenković zadnjih tjedan dana kampanje pojačao glas te se pokušao prikazati kao izvorni hadezeovac spominjući se Bleiburga, Tuđmana i sličnih stvari, nije uspio 'odgovoriti' izvorne hadezeove birače da ne daju glas desnici koju su predvodile dvije liste (suverenisti i Neovisni za Hrvatsku) kao da je slutio što će se dogoditi. 

Da dogodio se 'crni labud' koji je dobro uzdrmao dosada nedodirljivog Plenkovića koji je vedrio i oblačio u stranci kojoj je na čelu. No, htjeli to ili ne njegovo vrijeme na čelu stranke ozbiljno klizi prema kraju i napadi na njega sigurno počinju ili bolje reći već su počeli. Danas u hrvatskim medijima u glavnoj ulozi Milijan Brkić što je samo po sebi vrlo znakovito, s obzirom da je Brkić predvodnik desnog krila HDZ-a a ujedno je i potpredsjednik stranke izabran s velikim brojem glasova  na zadnjem saboru stranke.

Vrijeme će vrlo brzo pokazati da stvari u HDZ-u nisu tako dobre te da Plenković ne drži čvrsto sve konce u svojim rukama.
www.abcportal.info

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,95583
Srednji: 1,95583
Prodajni: 1,95583

Jedinica: 100
Kupovni: 25,87969
Srednji: 25,944551
Prodajni: 26,009412

Jedinica: 1
Kupovni: 1,271965
Srednji: 1,275153
Prodajni: 1,278341

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,728638
Srednji: 1,73297
Prodajni: 1,737302

Jedinica: 1
Kupovni: 1,836352
Srednji: 1,840954
Prodajni: 1,845556

Jedinica: 1
Kupovni: 2,169567
Srednji: 2,175005
Prodajni: 2,180443