Što ćemo moći kušati na ovogodišnjem Street Food Festu u Širokom Brijegu?

365 ABC portal 17.srpnja 2021. 08:00
POZVANI STE

Sitno brojimo do najiščekivanijeg gastro događaja u Hercegovini koji se održava od 23. do 25. 7. u Širokom Brijegu. 

Riječ je naravno o Street Food Festukoji je već svojim prvim izdanjem pobrao simpatije svih ljubitelja dobre hrane, zabavnog programa i kvalitetne glazbe. 

Organizatori su za drugo izdanje Street Food Festa okupili tim renomiranih kuhara iz regije koji će ono najbolje od svoje ponude pripremati upravo za posjetitelje ovog festivala, a u nastavku ćemo vas podrobnije upoznati sa svakim od njih. 

1. Reshetka

Jedan od najgurmanskijihburgera na Festivalu predstavit će ekipa iz poznatog restorana u Hrvatskoj, ĐurinaHiža. Vlasnik, Nikola Božić koji je osmislio sjajan koncept  mobilnog streetfoodaReshetka International, osvojio je brojne nagrade po festivalima širom regije. Jedna od posljednjih je ona na Beograd Burger Festivalu, gdje su u oštroj konkurenciji od desetak burger barova i tridesetak burgeraReshetkini okusi osvojili drugo mjesto. Ono što njihove burgere čini tako posebnim je ljubav prema hrani i činjenica da ništa nisu prepustili slučaju. Naime, Nikola s obitelji uzgaja wagyu-holstein goveda. Kako bi dobio kvalitetu mesa s kojom je želio raditi upustio se u uzgoj, na način koji smatra ispravnim. Wagyu je inače generički naziv za četiri pasmine japanskih goveda od kojih se proizvodi najcjenjenija govedina na svijetu.
“S farmom smo zaokružili koncept od farme do stola i više nema kompromisa,” ističe Božić.

2. Selekcija - 
Selekcija d.o.o ime je koje već dobro poznaju ljubitelji jedinstvenog doživljaja pripreme dryagedsteakova na Ofyr roštilju, vrhunskom roštilju koji proces pripreme podiže na potpuno veću razinu. Ove godine predstavit će se sa više jela od kojih ističemo planetarno popularni Philadelphia sendvič. U ponudi ovog izlagača naći će se i dryagedburger te Sirlointagliatta. Selekcija će zadovoljiti i one najveće gurmane s istančanim nepcem.

3. Kodiak Burger &Steak bar

Kodiak Burger &Steak bar na festivalu će se predstaviti s unikatnom ponudom najkvalitetnijih burgera u sljedećoj postavi: Afrodizijak (burger od junećeg mesa sa umakom od tartufa), a tu su još i burgerSlaninar te Cheeseburger s pet vrsta sira. Ekipa stiže u Hercegovinu iz Banja Luke gdje su već postali sinonim za najukusnija mesna jela, a na festivalu će se predstaviti s tri svoja najboljaburgera.
 

4. Hotel Park

Najstariji i najpopularniji hotel u Širokom Brijegu također je jedan od ovogodišnjih izlagača, a važno je istaknuti kako je ekipa hotela Park pobijedila na prvom izdanju Street Food Festa. Posjetitelji od njih imaju velika očekivanja no oni ih sigurno, kao i uvijek do sada, neće razočarati. Ove godine će ponuditi tacose – jelo koje zadnjih godina na gastro sceni zauzima jedno od prvih mjesta na ljestvici popularnosti, a i ove godine će u ponudi imati i hvaljeni roastbeef sendvič, koji je dobio brojne pohvale na prvoj godini festivala.

5. Crispy Fried Chicken

Gotovo da ne postoje oni koji ne uživaju u hrskavoj piletini stoga će se na festivalu predstaviti upravo oni koji spremaju najbolju takvu piletinu. Crispy Fried Chicken iz Mostara pokazat će kako se u američkom okusu i doživljaju piletine može uživati i u Hercegovini.

6. Restoran Freyja

Ljubitelji azijske kuhinje napokon će doći na svoje. Restoran Freyja iz Tučepa priprema azijsku tjesteninu u Woku koja se na ovim prostorima i ne može pronaći u velikoj mjeri. Jedan od kuhara koji će vam pripremati ova zanimljiva jela,školovao se na prestižnoj LeCordonBleu akademiji. U svojoj karijeri radio je za Evelin Madison park, odnosno jedan od najboljih svjetskih restorana na Madison aveniji s čak tri Michelin zvjezdice, što dovoljno govori o samoj kvaliteti hrane koju će ovaj izlagač ponuditi posjetiteljima. 

7. Blok Bar

Blok Bar iz Mostara još jedan je od izlagača kojeg ne treba posebno predstavljati. U vrlo kratko vrijeme stekli su popularnost u Hercegovini, a njihovi jedinstveni recepti donose okuse koji se pamte. Na festivalu će pripremati quesadille i taquitose, koji su idealne delicije za događaj poput ovoga. 

Kvalitetna hrana se mora zaliti i dobrim pivom, stoga će na festivalu zadovoljna nepca nakon ukusne hrane osvježiti i pivima iz hercegovačkih kućnih pivovara - Coolturai Trojanskim pivom.

Vidimo se na drugom izdanju Street Food Festa u Širokom Brijegu!

 

Tagovi:

Komentari

EUR
EMU(EUR)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,955830
Srednji: 1,955830
Prodajni: 1,955830

Jedinica: 100
Kupovni: 25,980670
Srednji: 26,045784
Prodajni: 26,110898

Jedinica: 1
Kupovni: 1,308214
Srednji: 1,311493
Prodajni: 1,314772

USD
SAD(USD)

Jedinica: 1
Kupovni: 1,656146
Srednji: 1,660297
Prodajni: 1,664448

Jedinica: 1
Kupovni: 1,784778
Srednji: 1,789251
Prodajni: 1,793724

Jedinica: 1
Kupovni: 2,285464
Srednji: 2,291192
Prodajni: 2,296920